İki kilo altın varsa Viop senin neyine dayucum
Printable View
Sandalye reklamı çıktı bir bakayım dedim, nerede ise entry level çamaşır makinası fiyatına.
https://i.hizliresim.com/px655dk.jpg
Hocam Demir eksikliği normal değerin bir tık altında... endoskopi yapalım dedi... Ona da iki ay sonraya gün veriyorlar...arkadaşım tanıdıklarım var hemen yaptıralım dedi Ankara da...Kabul etmedim....Tokat a döndüğümde yaptıracam...muhtemelen strese bağlıdır... Rabbinden şifa diliyorum...
Otomatik park parası ne zaman alınacak acep. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
blomberg'teki hoca
2 trilyon lira borçlanma ihtiyacı olduğunu, bunun yetkisinin cb ye verileceğini,
MB, nin faizleri 25 e çekeceğini, ama bununda yetmeyeceğini söylüyor abi
8 lira zam nedir ?
tüm bunlar iflas ettiğimizin resmi bence
kaç gündür yazıyorum
GARANTİ, AKBANK'IN % 20 yükseldiği haftada xu030 % 2 bile yükselememiş
BORSA UZATMALARI OYNUYOR
son zorlamalardayız
Yeni başlık açılmış yeni fark ettim iyi mi?
Ürünlerin fiyatları tamamen bozuldu, rakip veya alternatif ürün, maliyet vs unsurları gitti, alanın maksimum verebileceğine göre belirleniyor.
Borsada da aynı anarşik durum var.
Tabii sana göre sermayem az gelmiş olabilür dayucuğum, yaş 50 ye merdiven dayanmış 20 yaşımdan beri çalışıyorum, 20 li yaşlarda borsayı bilmezdim aylık maaşımdan ödemelerimi yapınca geri kalan parayı sabah ilk iş kuyumcuya gidip 2-3 çeyrek alırdım, hey gidi günler heyy o zamanlar paramız kıymetliymiş altınlarda ucuzmuş.şimdi bi çeyrek kaç lira bilemem ama maaştan artırıp 2-3 çeyrek alamayız muhtemelen, neyse Daha sonra borsayla yanımda çalışan bi arkadaş vasıtasıyla 2009 da tanıştım, tanışmaz olaydım. O günden beri fakirlikten kurtulamadım.
30 yıl boyunca her ay düzenli olarak 2 çeyrek biriktirmiş olsaydık şuan 10bin800 adet çeyreğim olurmuş, çeyrek 2650 desek çarp 10bin800 le 28 milyon ediyor.. Bende var 2 kilo çarp 1650 den 3milyon küsür eder... Anlayacağın borsaya bulaştığım yıldan beri 25 milyon zarardayım
Sabah böyle haber varmış.
>>>>>>>>>>>>
https://www.foreks.com/haber/detay/6...olarak-korudu/
13-07-2023 09:31:18
*HSBC, TUPRS - Tüpraş için hedef fiyatını 51 TL'den 68 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "azalt" olarak korudu
Beni de 99 da kavşak ev arkadaşım bulaştırmıştı.
Dolarlarım marklarım vardı.
Borsaya girdikten sonra 1 dolarım bile olmadı
Destek direnç kağıt kürek blanço SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedef ilginç..THY için de12 aylık 185 lira hedefli rapor gördüm..
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...606616462d.jpg
Geçenlerde beni bulaştıran arkadaşla denk geldim, havadan sudan konuşurken konu borsaya geldi. Naptın finansal özgürlüğünü ilan ettin mi dedi, bende hiç bozuntuya vermeden hındır yandır yuvarlanıp gidiyoruz dedim. Ona sordum sen naptın diye 25milyonu kur korumalı mevduata koydum aylık 585bin ile geçinip gidiyorum dedi.
İçimden way uyanık 30 yılda finansal özgürlüğünü ilan etmiş dedim
Ne kazanıyoz anlamiyom ,harcadığın yanına kar kalıyor,
Değişik bi dönem, günlük 300tl net kes oda supriz cikmazsaki ,mümkünmü değil kesinlikle.
Sırf işlemlerin vergisini 15 gün sonra ödemekten dolayı bu sene ekstra kazancı olacak.
https://i.hizliresim.com/kbimnww.jpg
Kozmik sistem bence şöyle çalışıyor, sana görmen veya duyman gereken bir mesajı güvenilir kişiden veya kaynaktan veriyorlar. Sonra o mesajın gereğini yapıyorsun, farklı bir şey yapmaya kalktığında uğraşıyorlar.
Anlaması güç kişiler veya inatçı kişiler kozmik sistemin işini zorlaştırıyor.
Doları düşüyor görünce ne oldu dedim, DXY denmiş :)
Gerçi DXY 6 gündür düşüyor ya o da ayrı..
VİOP30 günlük, shortçu İs Yatırım bundan böyle longcu oldu, gene shortçu BofA da bütün shortları kapattı, HSBC de short azaltmış, YapıKredi Yatırım long azaltmış, Meksa Yatırım shorta ilave yapmış, gene yarın için long avantajlı görünüyor, haftalık kapanış önemli olacaktır!
https://i.hizliresim.com/4jux09t.PNG
XU030YVADE şimdi akşam seansında 7301.75 ..günlük uzlaşma 7289.25
Yaklaşık buralardan tekrar şort ...Hayırlısı :)
-----------
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 122 kişi okumaktadır. (17 üye ve 105 ziyaretçi)
mert45, agha+, ALPER+, berkimcans+, BONO+, By Akıl, Emilyo Butragenyo, emregunes, EYT, KPL+, Ohac, rebelyus, rosense+, smertas, StranGe_PassenGer, Vallis, Zinedrimed
mert45 adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.
hep bu uyarı geliyor önceden puan verdiğim kişilere tekrar veremiyorum, Ayhan Başgan verebiliyor ama, iadeyi itibar ona da veremedim bir türlü, Mert, Ak Yatırım alınca ne oluyordu, sen biliyor olmalısın :)
Ben bu işlerden pek anlamam ..
Sevgili Culpable ,bu konularda iyidir :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...33#post5794833
Canın sağ olsun demiştim ya ..unuttun mu? rahat ol :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post5765917
Bir insanın zenginlik kavramı daha doğrusu
Bitmeyen Servet kavramı aklıma geldi
Aylık geçim kaynağınızın * 300 katı Finansal özgürlüktür tek şart yılda yüzde 5 minimum getiri olması gerekir bu koşullar sağlanırsa bitmeyen servetiniz oluyor
Yani ayda 20 bin tl ile geçinirim diyen biri
20 çarpı 300 = 6 milyon varlık sahibi olması gerekir her sene de minimum yüzde 5 getiri yapması
Bunu dolar bazlı yapmak istersen dolar bazlı çarpmak gerekir
Bugün size bir bilgi daha vereyim
Eurobont Fonlarına dikkat 🤗
Mert abi bu sefer ben de seni tutuyorum. Gazan mübarek olsun.
Hesap biraz değişik olmuş...
Aylık 20.000 Tl ile yaşayabilen biri 6 milyonu en basitinden şu an mevduata koysa aylık 180.000 Tl rahat faiz alır. Yani her ay kenara 160.000 Tl atar ,birikimini büyütür... Büyüyen mevduat ile aylık aldığı faizi de her ay artar..
Hadi diyelim mevduat yarı yarıya düştü, o zamanda aylık 90.000 TL alır.
Yani %5 den bayağa fazla büyüyor bakiye...
Enflasyonu hesaba kat.
Gerçek olanı.
Enflasyonist dönemlerde sermaye korumak ne zor iş yau!
Uc sene öncesinin bir milyonu olmuş 200 bin falan..
Bu faiz işi, enflasyon işi anlasilamiyor vallahi. Dolar bile elli altmış senede altın karşısında ermiş bitmiş. Ons 40 dolardan 2000 dolara gelmiş. Tek gerçek para altındır. Ya parayı altın olarak faize yatırıp faizi senin geçimini sağlayacak ya da şu anda yaptığımız gibi dolar faiz borsa yani uckagit ekonomisinden yırtma derdinde olacağız. Rantcilik ayrı ona kafam pek basmaz keyifli de değil.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en kotu can sıkıcı olanda o.. yani bir nesil vardi tutumlu ailede buyumus kumbarayla para atıp biriktiren.. borcuna sadık yetistirilmis... araba ev almayip para biriktiren evi arabasi olsa bile degistirmeyen idare eden.
kenarda uc bes kurus dursun diyen. işte o nesil eridi bitti .. yazık oldu.. üzücü.. enflasyoin berbat birsey
yazmayacaktım ama neyse... elveda. bu son... gracias..
Her ay 2 çeyrek 30 yılda 720 adet eder bugün 2 milyon TL eder
Endexi + kabaca endexi oluşturan hisselerin temettüleri ,
Döviz + dövize verilen faizi
Hiç olmadı Altını vs yeneceksin.
Hani 2-3 yıl geri kalabilirsiniz ama uzun vadede bu 3 ünü yenemiyorsan ."neden bu piyasadayız ? neden zaman harcıyoruz ? " diye kendimizi sorgulamamız gerekir.
misal 22 senede usd bazında 260 usd onsdan 2000 usd giden altın alıp tutan komşu teyzeler var.
usd bazında 8 e katlamış. hemde piyasalarda zaman geçirmeden kendi ev işleriyle meşgulken.
22 yılda Şimdi borsacı olarak usd bazında 1 e 8 kazanamıyorsak ?! .......
Endex bu zaman zarfında çok çok kabaca 1 e 4 yapmış gibi gözüküyor.
Endexi 2 ye katlamış olmamız gerekir başabaş 0 a 0 elde var sıfır için.
Ennihayetinde kazanmak ,bu piyasalarda tutunmak hem kolay hem zor.