17.85 ustunde kalıcı olmalı. Kalırsa 18.62-18.96 aralıgına bir cırpıda gider. 18.81 destek
Printable View
17.85 ustunde kalıcı olmalı. Kalırsa 18.62-18.96 aralıgına bir cırpıda gider. 18.81 destek
Spenc hocam nerelerdesin yahu ? Totem mi yapiyorsun yazmayarak
Yatırım fonları 43 milyon iş yatırıma virman yapmış, Fonlar hangileri?
Genel kurula gidebilecek var mi
17.70 üzeri güzel altı üzer..17.54 üzerinde güvende olur.. ancak indk. aşağı yönlü olduğu için fiyatı ( güvenli bölgeyi) her gün 1 kademe aşağı çekecektir..17.32 kırılırsa 16.84 ile 16.78 aralığı en uygun alım aralığı olabilir..altta (yukarı yönlü) 16.55 mevcut.. iyi çalışmalar
..
İşler yolunda giderse önce 22 bölgesi, sonra 30 liraya doğru yeni serüven başlayabilir. Ytd
https://i.hizliresim.com/sd8nc8l.jpg
Azeriler, şirkete şöyle yatırım yapacak, şöyle proje hazırlayacak, şöyle olacak böyle olacak. Halka açık olmayan STAR Rafineri şirketi yükselirken, İlk 500 şirket poziyonunda Petkimin durumu. Bizim gördüğümüzü Özelleştirme İdaresi görmüyor mu ? Sizce ?
2009 - 14. Sıra
2010 - 12.Sıra
2011 - 12. Sıra
2012 - 11. Sıra
2013 - 13. Sıra
2014 - 16. Sıra
2015 - 16. Sıra
2016 - 17. Sıra
2017 - 13. Sıra
2018 - 13. Sıra
2019 - 17. Sıra
2020 - 23. Sıra
2021 - 15. Sıra
2022 - 25. Sıra
2023 - 30. Sıra
Acaba 2024 'te durum ne oldu ? Bakalım bu seneki yönetim kurulunda yine bu başarının mimarı kimler ısrarla yönetimde tutulacak. Hani tonla dolar borcuna girerek rafineriye ortak olacak ve parayı bulacaktık, hani nafta arz güvenliği sağlayacaktık. Ya liman, Ege 'nin en büyük limanına tonla para harcadık son durum ne. Bu bişeyi öngörememek mi, o zaman öngöremeyenleri neden hala görevde tutuyoruz. Eğer ısrarla görevde kalmalarını tercih ediyorsak o zaman bizim amacımız ne ?
Ben bu konularda bir tepe yöneticinin herhangi bir tv kanalına çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum. Petkim olarak bizim amacımız, planımız ne, ben kendi adıma artık birşeyleri öngörebilmek istiyorum. Bunu hangi yönetici yapacaksa artık o gelsin.
https://iso500.org.tr/
y.t.d.
Vah petkm,17 üstünde kalamadan 16.8 yaktı,çok öncedende 16 altına sarkmıştı,neydi zamanında efsaneydi,yatırımcının biri diyorki+aracı kurumlan bu hisse bedava diyor,çoğu hisse bunu katladı gitti diyor,örneğin garanti,bu hisse ile zamanında eşitti 7 cıvarı,garanti 160 olmuştu,şu sıralar 110 üstünde :notr:
Spenc hocam!
Hani hep makinist ile beraber olacaktık.Ya diğerleri?
Hep söylediğim gibi bu hisseden en son ben çıkarım.Ve kötü haberleri hep severim.
Kalanlara ve yeni gireceklere bol kazançlar dilerim.
"Küresel enerji dönüşümünün tartışıldığı İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde, SOCAR Başkan Yardımcısı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Anar Mammadov “Hydrocarbons in Transition: New Strategies and Future Outlook†panelinde konuşmacı olarak yer aldı.
Konuşmasında, SOCAR’ın enerji dönüşümüne yönelik stratejisini paylaşan Mammadov, hidrokarbonların rolünün dijitalleşme, verimlilik ve düşük karbon odağıyla yeniden tanımlandığını vurguladı."
Sn. Anar Mammadov aynı zamanda Petkim Yönetim Kurulu Başkanı ve yaklaşık 10 yıldır fiilen Petkim 'de değişik pozisyonlarda hep yönetici. olarak görev alıyor. Bir panelde de kendisinden Petkim 'e yönelik bir konuşma bekliyoruz.
y.t.d.
Makiniste karşı asıl deprem sarstı malum, zaten önceki alintinda yazmışsın. Üstüne anne sağlığı, ameliyat vs derken ekstra başka şeylerde derken oldukça can sıkıcı bir süreç geçirdim aslında geçti de diyemem. Bundaki akrobatik hareketler yasanilanlarin yaninda hicbirsey tabi. Önce sağlık dediğimiz hususlar daha ağır bastığı için biraz uzaklaşmayi doğru buldum. Gerçi yazacakta sinerji olmadı haliyle. Ytd
Totem yemiyor bunda cemar hojam. Günlükte bulut üstüne bir çırpıda bilanço sonrası attık ama tekrar alt çizgiye bugün degdirdiler yine. Umarım altına inipte oyalanmaz tekrardan. Bulut yarın için alt sınırı 16.70, günlük destek 16.45, haftalık 1682.. tahtacı oynasmayi pek sevdiği için ne olabileceğini her zamanki gibi kestirmek çok zor. Dirençler malum 20-50 yi kestiği kısım bugün oraya sabahın ilk dakikalarında degdirdi geri çekti. O kesişim oldukça önem arz ettiği için geçen hafta oraya birden indirme yapmadığı gibi bugünde aksine birden değdirme yaptı. Kanımca o bölge 1695-97 oldukça birçok teknikciyi cezbetmis olmalı. Direnç olan o bolgenin yukarı kirilimi hacim olmazsa yine dobrosvki olabilir. Ytd
PETKM HAFTALIK MARJLAR (nötr)
Artan nafta fiyatı ve akabinde etilen fiyatlarının düşmesine paralel marj daralması sürse de geçtiğimiz haftaya göre %4 sınırlı toparlanmayla sürecin devam ettiğini görmekteyiz. Mayıs ayı spreadlerin nisan ayı ortalamasına göre %26 aşağıda kapattığını görmekteyiz.
Mayıs25 SPREAD ORT. - 262$ / MAYIS 24 SPREAD ORT. 132$ (+%98)
Marbaş Menkul Değerler
Spenc hocam öncelikle çok geçmiş olsun, tez zamanda acil şifalar dilerim.
https://www.tradingview.com/x/965H8fQ8/
Grafiğin güncel hali 16.41 fibo, sarı trend 16.20 haftalık 200 ema 15.82 şeklinde.
spenc üstad gemişi olsun . sağlık once gerisi hikaye...
22-25 arası gezeliyen hissenin durumu hiçte iyi değil,16.50 takılmış plak...gevur izmirin hissesi ne olacak,burada yanlış anlaşılmasın lafım halkına değil sadece şirketine :he:
Henüz akşam olmadı ama bir kelek, bir hinlik, bir itnelik olmazsa 45 lik plak çalıştı derim.
Ha şunu da ilave edeyim el clasico dan, erken öten spencin çok kez kafasını da kesmislerdir durumlarini hatırlatayım. Neden hatırlatayım tezgah,dümen yapılan bir ortam bu arena.. 45 lik important bu yüzden.. ytd
Hello ve merro arasında kaldı. Tüm suç şişede mı acaba tavan yaptığı gün kolum kadar GAP bırakıp onu alma derdine mı düştüler. Şaka bir yana onun gibi bir çok hisse aynı durumu yaşadı. Eee kapanınca ne olcek.. sonrası ya! Ah muallayi sandala atıp mı söyletme hikayeyi mı olacak. Ytd
Ne hello ne de merro yaptı. Şişe GAP doldurdu ama o bölgede sindirmesi de gerebilir git ve gel şeklinde. Ayrıca endeks kapamış olsada çoğu banka o gaplari kapamadi ak gözlü vs hariç. Bu arada sıyrılarak yirtarsak petkos olarak iyi. Hacimsiz bugün neler yaptılar.
Tek iyi tarafı hacimli olarak yapılan yükselişi son günlerdeki hacimsiz dönüşü olması. Tabi eldeki toplu mallar aynı kalması ve bunların virmanlanmamasini ummak.. ytd
Peki mal topluysa ( özellikle bu ay bilanço öncesi ve sonrası) neden düşüyor ya da düştü piyasaya uyup? Kaldı ki gapida çok önceden kapamisti. Çünkü piyasada para yok, bilanço günü beklenti den kötü açıklanmasıyla önce icerdekileri indirmeye calisti, sonra aldı yukarıya sürdü ve ahanda gidiyor diye sonradan gelenleri bindirdi. Sonradan gelenler indi mı inmedi mı bilmiyoruz. Bir şekilde sömürüyor maalesef.
Öncelikle hacimin yukarı yönlü artışı olmalı diye düşünüyorum. Ytd
Salim hc yarinki genel kurula katılıyor musun?
Yahu beni soruyorsunuz, buradayım ama kimse yok yazan. Bir nefes verin boy verin hele..
Tahtacı yarın genel kurulla birlikte boy ölçümüzu alacak yoksa ayakkabı numarasını mı? Koçum tahtaci adam ol.. Ytd
Emtialar talep sebepli olmasada Trump tarifeleri olması, olabileceği, belki olur veya ilave olur endişeleri ile tüccarlar tarafından stok yapma sebepli yükseliyor olabilir, bu benim düşüncem, iki kriz bir sopa gösterip piyasaları talep gelmeden önce hizaliyorlar sanki..
Talep olunca da normalleşme olacağı için fiyatlarda bu sefer talep sebepli yol bulur..
Malum geçen senelerde savaş vs sebepli stokları eritme sebepli emtia fiyatlarında düşen bir trent izledik. Şimdi ise tersi durum olası..
Notlarımiz arasında kalsın. Ytd
Spenc hc geçmiş olsun aynı dönemde bende validenin kalp rahatsızlığıyla uğraştım. Artık biz yaşlı onlar daha yaşlı :(
İş seyahatlerim sebebiyle pek takip edemedim burayı. Genel kurul için maalesef aliaÄŸa ya gitmekte pek mümkün olmadı. ÇoÄŸu kiÅŸi iÅŸinde olmaz tahminim. Åerefsizler istanbul yapmadılar.
Bakalım yarın master plan ile ilgili birşey olacak mı
Fazla bir beklenti bırakmadılar açıkçası
Marjların artması, kapasite kullanım oranı artışı vs de yüzümüzü güldürür.
Beklenti kalmadı mı orasını bilemem! ama stardan geçmiş yıl karlarının, Petkim’e ortaklığı oranında neden temettü olarak yansıtılmadığıdır? Bu da giden veya burayı okuyan birileri varsa sorulması temennimdir. Ytd
Adrenalin başladı sabah sabah, saat 14 deki toplantı yine üzüntü ve muz kabuğu mu olacak, yoksa dün söylediğim İso 500 ün ilk 3 nde olan stardan Petkim’e bir cacık çıkacak mı? Hep umut tabi benimkisi .. Ytd
Bir cacık çıkmadı mı yine? Bu karın ağrısına bağladı.. ytd
Yahu bugün kurul yokmuydu hiçbiryerde ne haber var ne bişey. Bağımsız denetim hakkında kap gelmiş. Çok şuursuzca davranışlar her zaman ki gibi Ytd
Peşine diğer kaplarda geldi, cacık. Ytd
Çok geçmiş olsun
okulu isyan bayrağını çekmiş ama zayıf tondan
denetçi ve genel kurul ertelenmesini istemiş
15 gün içinde vecap yazacaklar cevaba göre dava vs yönetimi düşürmeye çalışabilir kılıçtar gibi
ama argümanları çok zayıf anladığım kadarıyla yönetimle anlaşmak istiyor
şuraya yazdıklarımı genelkurulda dilegetirse zaten iş biterdi avukatları zayıf
Tutanakta 3 kişinin toplam payları yeterli olmadığı için hiçbirsey kabul edilmemiş, kalan paylar ise oy çokluğu denmiş!
Çoğunluk olan paylar doğrudan kendi ellerinde olduğu anlamını çıkarırsak bu durumda hissenin bu hale getirilmesi ile yatırımcıların mağdur olduğu söz konusu olur.
Starın Kira gelirinin geçmiş dönemlere göre düşük kaldığı söylenmiş ama bir çok sorgulanması gereken husus sorulmamış örneğin üzerine bastırdığım birçok kez dike getirdiğim stardan neden temettü gelmediği hususu! Kaldı ki ödeme yapılmalı yıllar geçmesine rağmen!
Ve başka can alıcı noktalar bla bla.. ilginç
Teşekkürler bu arada. Ytd
Orada bakkal bile böyle dönemde kar ediyorken Petkim neden zarar ediyordan ziyade! Daha spesifik hususlara değinilmeliydi!
Ayrıca sn okullu namına yazılı olan hisse miktarının yanlışlığına da itiraz etmiş. Tüm yatırımcılar katılmış olsa acaba sermayenin yüzde 20 sine ulaşılabilnir miydi? Mutlaka onu da düşündüklerine göre gayet hazırlıklı cevaplandırmaları da ilginç geldi.
Salim Yuna diye görmek isterdim ama maalesef göremedim. Ytd
Öyle ya da böyle burada zaten eleştirmek yanlış öncelikle hepsinin kalemine ağZına sağlık. Madem çok biliyordun katılsaydın denilebilir ama ellerindeki rakamları görünce kumsalda kum tanesi de konuşmak istiyormuş denilebilirdi. Sonuç katılmadık, olacaklara razıyız anlamı çıkar, kendi rızası ile olmuş bulundum.
Aha bu zaten yıllardır forumda yazar hayal kurar.
Normalde bu tutanaklar olmasa yarın önce aşağı sonra yukarı şeklinde beklerdim ama tutanaklarda kişilerin bundan sonraki elinde bulunan hisseleri ile ilgili nasıl bir hareket çekeceklerini ve bu 15 günlük süreçte ne yapacaklarını bilemediğim için öncelikle yarın ve 15 gün ne olacağını kestirmek yine mümkün görünmüyor. Ytd
Tabi insanın aklına türlü türlü durumlar geliyor, neden paylarını azalttın, yüzde 20 kuralının bilinmesine rağmen karpuz çekirdeğimi kaçırmak mevzumu acaba! Asıl sorulaması gereken sorular nerede? Yani oy gerektirilmeyen? Tabi ben konulara şüphe ile baktığım için bana ilk başta boş gibi geldi! Özellikle bu tip toplantıları ve sonuçlarını bilen birilerinin elindeki lot miktarı ile sonuça gidlemiyeceğinin bilinmesi karpuz çekirdeği mi kaçırmaktı diye de düşününce. Düşünmeden edemiyorum. Yarın ola hayrola. Ytd
Forumuna da yazıyorum her türlü düşüncemi aktarma gereğide duyuyorum..
Spenc kardeşim tekrar hoşgeldin.Geçmiş olsun.Ben katılmadım ama ist.yakınlar katıldı.Gn kurul öncesi hisse sahipleri ile aynı konuda görüşleri olanlar kısmen aynı şeyleri kendi aralarında konuşmuşlar.Çok dağılmasın diye temsilen büyükler ifade etmişler.Sana ayrıca yazarım.
Aynı yönetimi tekrar atadılar. Demek ki içlerinde yıllardan beridir görevde olan bu yöneticiler Petkim 'in bu hale gelmesinde herhangi bir sorumluluğa sahip değillermiş. Demek ki Socar bu süreçten memnun.
Demek ki işine yürüyerek yada bisikletle gitmeyen, her gün arabasına binerek Brent 'in yükselmesine sebep olan bizlermişiz sorumlu. Hoş o zamanda Star 'da zarar oluşursa yine sorumlu bizler oluruz. Bu yönetim zinhar sorumlu tutulamaz.
Umarım kadirşinas Petkim ortaklarına yakışır bir huzur hakkı oranı belirlemişlerdir. Daha azını da zinhar ben kendime yakıştıramam.
y.t.d.
Koskoca petkm sayfasında 1 üye 1 ziyaretçi kalmış
Kolpacino abi tekkeyi bekleyen senmisin