bu furusma on is gunu idi....yani nisan vade....toplam 650 puvan karda furusma suruyor....hedef 800 puvan kar....bugun ulasacagiz....
Printable View
bu furusma on is gunu idi....yani nisan vade....toplam 650 puvan karda furusma suruyor....hedef 800 puvan kar....bugun ulasacagiz....
tabiii....SIMSEK konustu....borsa dustu....dedirtmek istemezse OTORITE....bu yarina kalabilir....
dedi ki.....
tum dunyada RISK ISTAHI dustu....
anlami....BIZE HEMEN GELMIYECEKLER....
derin anlami....GELDIKLERINDE YUKSEK KURLA GIRMEK ISTERLER....ve sonra 6 ay sabit....
bize dusen....NE ZAMAN RISK ISTAHI DUZELIR....ne zaman KUR ona adapte oluru bulmak....
cevdetim....TERMODINAMIKTE....reversible ve irreversible olaylari yeniden hatirlarsan....CUGAP ORADA....
Faizi alın oturun diyor yani
GORUSTU yatirimcilarla....yurt disinda....SERMAYENIN dolar olan herseyden kactigini....ALTIN diyerek...ozetledi....
ALTIN derken....TURK HANE HALKININ....bu yuzden zenginlestigini....bunun enflasyonu azdirici etkisi....AKLINDA...
FAIZ YUZDE 60 NORMAL GIBI....bu durumda.
bunu demistim....BORSA 8200....FAIZ YUZDE 60....
para BORSADA ZARARDA KILITLI....dolarizasyon azaltilip...TURKISH LIRA KRAL HALI.
birde sunu anladim....YUKSEK ENFLASYON ISTEDIGIMIZ BIRSEYDI....VERGIYI BOYLE TOPLADIK....artik enflasyonla vergi toplamayi birakacagizi....IMA ETTI.
EMISYON azaltilarak....kamu harcamalari kisilarak....kefere gelirim emme....bunlari yap demis.
onemli uyari.....ALTIN 2400 e cakilmaz ise....DOLAR cokecek.....
TL faize park etmiş (benim tahminim ) 100 milyar dolar üstü para var
merkez bankası bunun 50 milyar dolarını 38 tl'den sattı... kalan 50 milyar dolar daha var
onlarda 38,5-39'dan satılmadan kur yerinden oynayamaz
çünkü : verilen sözler var
ne o sözler ?
''ben senin dolarına Türkiye'de % 30 kılçıksız net kazanç vereceğim... '' sözü
devalüasyon işine, bu 50 milyar dolarında el değiştirmesinden sonra bakacağız
çünkü : adamın elinde bu sefer 100 milyar dolar olacak...
100 milyar dolara dünyanın neresine giderse gitsin en fazla alacağı 4 milyar dolar... hiç işine gelmez
bunu 60-70 tl'den Türkiye Merkez bankasına geri satacak... bu seferde eline geçen tl'yi % 150 faize koyacak
BOGA TUZAGI...."DISRUPTIVE BEHAVIOR" i anlatirken bunu yapacagini yazmistim....YAPTI.
TALANDAYIM....donunu dahi alacagim....gozumu kan burudu bir kerem...
https://i.postimg.cc/L5ScYXMG/BOGA.png
SIMSEK.....ALI ILE DURALIYI ANLATTI....dinledim....cizdim.
durali....kefere girer yeri....
https://i.postimg.cc/htBjxh6s/DURALI.png
hicbirsey....HICKIMSE....hicbirhubar....beni durduramaz....BU KERIZZIN DONUNU ALACAGIM....
NISAN VADEDE....800 PUVAN KARI CEBIME KOR KOMAZ....HAZIRANI SHORTLUYACAGIM....
MEHEMMED.....ele dedi....
herkez MEHEMMED i dinledi....bende dinledim.....
herkez MEHEMMED i anladi....bende anladim....
herkez ele anladi....ben bele anladim....
OFF lu hocalari aradim....tedbir alin...ortalik CESED dolacak dedim....ceneze namazini 20 saniyeye indirin.....dua...tek....GOMUN MAMINA KOYIM....ossun dedim.
SIRKET SAHIPLERI....faizle KREDI yerine...kaartlarini borsada gomup PARA BULACAKLAR....
do not hate, only wait
VAYYY anasini sayin seyirciler....turk hava dediki....hedef fiyatim 265 dolar.....
ziraat en iyi alıcı.
9000 i savunmaya geldi anlaşılan.
Dura dura dura dura Duran Ağabey, Duran Ağabey.
Bu güzellik sendeyken öldürür neçeleri Duran Ağabey.
https://www.youtube.com/watch?app=de...EsenM%C3%BCzik
Hareketli bir eğin türküsü.
Türküde adı geçen duran ağabey aslen duran özerdal isimli bir bakkaldır. işin ilginci bu duran ağabey; türkünün sahibi mustafa özgül öldükten sonra onun eşiyle evlenmiş.
Bu dayıyı merak edenler kemaliye dutağacı gazetesi'nin son sayısından resmini de görebilirler.
( ekşi sözlükten alıntıdır.)
Regülatör is basinda https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d9f6441573.jpg
neyse....bugunde bize 100 puvan vermis....
DURA....DURA....DURA....DURANAGABEY....
ZIRAAT INDIRMEZSE ORAYA....konsoloslarin maasini odeyemiyecek hale geliriz......
NISAN VADEYI....10 100 YAZDIM yattim....kalktim....aksam seansinda gelirse....800 puvani KARI alip cikacagim....
VE BU FURUSMA BITECEK....
yarin YENI FURUSMAM basliyacak....HAZIRAN VADEYI SHORTLUYUCAGIM....SIMULASYON UCGENLER.
anlami....ZIRAAT UCGEN ATACAK....30 yillik borsacilar bili....UCGEN ATMAK.
Emmi üçgen atmak tahtadaki bütün malı almak değil mi
Ayrıca bu kadar kötü bilançolar ile borsayı 9000 üzeri tutuyorlar ya vallahi helal olsun
Hemen hepsi berbat geliyor bizim simitçi daha kârlı çalışır
üçgen işi bizim işimiz :yahoo:
vop başlığına gelirseniz işi en ince ayrıntılarına kadar öğrenebilirsiniz :drunk:
mesela ben 27'den kardemir alıyorum,26'dan bozkurtdayuya satıyorum... o 25'ten ayasofya dayuya... ayasofya dayuda 24'ten mert abiye
bu şekilde hem zararı üleşmiş oluyoruz, hemde kağıt tabana gidiyor :kahkah:
peki yukarı giderken nasıl oluyor derseniz ?
valla onu bizde bilmiyoruz... karlı işlemimiz olmadığı için o zevki daha tatmış değiliz :oleyo:
XU030 Nisan son gün https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e6f046072d.jpg
BU ALEMDE.....ben ne dersem odur.....hay masallah....hay masallah.....
bugun....gunun dusugunden....SERT BIR GERI DONUS YAPACAKTIR......NISAN VADEYI 950 PUVAN KARLA KAPAYACAGIM....
demedi deme....kerim.
VADELIDE....SLOW TRADER....DIBINDE DIBINI ARAMAZ....emniyetli kari arar.
Bu ereğli sağlam mı yoksa numara mı yapıyor
aninda yazma kurali icabi....NISAN VADE....9950 de kapandi....100 bin tl kodum....190 bin tl alip ciktim....ON IS GUNU SURDU FURUSMAM...
suan....NOTR KENARDAYIM.....HAZIRAN VADEYE GOZUMU DIKTIM....
VIOP 9940 DA SUAN.....piyasa yapici shortlarini kapiyor...LONG aciyor....mecburen long aciyor.