Dakkada kardeş oldular.
Kokularından tanırlar birbirlerini...
Aynen benim tanıdığım gibi..
Adam forumda 8. yazısını yazıyor.
Gelmiş buraya yol yordam öğretiyor.
Çirkeflik diyerek çapınca hakaret ediyor.
Printable View
Dakkada kardeş oldular.
Kokularından tanırlar birbirlerini...
Aynen benim tanıdığım gibi..
Adam forumda 8. yazısını yazıyor.
Gelmiş buraya yol yordam öğretiyor.
Çirkeflik diyerek çapınca hakaret ediyor.
Rasyonel bir ortam olsa idi, iyi haberlerin mum ile arandığı buna karşın kötü haberlerin gırla gittiği bir ülkede dolar kuru çoktan 4 ü geçerdi. Ama yeterli talep bir türlü olmuyor , en azından 6 aya yakındır böyle. Merkez Bankasının yetersiz cephanesine rağmen. 3 puanlık faiz artışı doları frenlemiş gözüküyor.
Naçizane beni dolarda bekleten 2 faktör var.
1. Faiz ile emlak balonu yani rant sevdası arasındaki mutlak olması gereken ters orantı
2. 1.Maddenin gerçekleşme vadesinin uzunluğunun , dolara alınan 4 ve üstü faiz oranı sayesinde amiyane tabir ile canımı acıtmaması
hayir ben hepsini iyi takip ettim .
neden sonuc iliskisi ortada, siz doviz yukselecek , dolar patlayacak,, varinizi yogunuzu dolara gomun diye kendinizi paralarken , isi siyasete , bagladikca , idarecilerin , halkin inanislarina dini duygularina bagladikca , siyaset yaptikca bu sizin gibi dusunmeyenlerin size tepki gostermesine yol aciyor, sizde vatandasi trollukle , yandaslikla, hakaretle susturmaya calisyorsunuz .
olay budur aciktir.
Durum netleşti, genellemelerin için bir şey demeyeyim..sizin kendi düşüncelerinizdir....fakat koyuyla gösterdiğim kısımda bu şekilde veya buna yakın bir sözüm olmamıştır buralarda..okuyanlar bilir..o yüzden üstünkörü bilgilerle insanları suçlamayı bırakın bence..daha donanımlı olmaya bakın ki ekonomi konusunda karşı tezleri burada çürütebilin..saygılar..
iyide bende burdaki ahali geneli icin dedim dediklerimi siz benim yazilarimi alintilayip konustunuz,
cok donanimli madem bu ahali doviz niye yukselecek, bir ortaya koysun madem.
doviz yuzde 30 yukseli diye dunya yaygara koptu
, yukselisin yuzde 15 ide gitti zaten elde ne kaldi.
ayni surede faizde olanda nerdeyse ayni parayi kazandi.
borsada olanlar deveyi hamuduyla goturdu bu arada.
kim donanimli kim degil nasil karar verecegiz simdi
yoksa civelek bey ta 90 lardan evvelde turkiyenin borclari dondurulemez cevrilemez , ha batti ha batacak diye yazdiklarindan hayatini kazaniyor. onun hayati sona yaklasti, ancak turkiyede onun masallarina, inananlarin bir suru seyi iskalamasina yolacti.
Ya bu her konuya girip "siyaset yapmayıncılar" da son dönemde mantar gibi türediler. Dolar/Lira paritesini faiz belirliyor, faizin içindeki enflasyon üzeri oranı ise ülke riski. Ülke riski diye adlandırılan şeyin bir diğer ismi ise politika riski. Yani; ekonomi, döviz paritesi, faiz gibi şeylere bakarken politik konuları değerlendirmemek mümkün değil. Mesela, bizim şirket sırf politik risk oranlarını yatırım modellerinde kullanmak üzere Maplecroft ve BMI Research gibi şirketlere senede 10binlerce Dolar ödüyor.
analizde illa politika yapılacaksa
dış mihrak temelli model seçin :kahkah:
Kısır siyasi tartışmalar yerine birşey paylaşalım bari...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb9f5cc627.jpg
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burada siyaset yasak...:)
Cafe de serbest...
Adamın imzası başlı başına siyaset...
Selamün aleykum dese altındaki imza iki satır siyasi görüşünü taşıyor her başlığa.
Bunun adı siyaset yazmamak oluyor.
Burada belirli görüşte insanlar eğleşiyor.
Bunu herkes ve MOD da biliyor.
Adam forumda neredeyse ilk yazılarını bu başlığa yazıyor.
gelip "burada siyasi yazı yazmayın...dolar yazın" diye hiza veriyor.
Nedir derdimiz bir anlatamadık hala...
Neden dolar?
Bunu kabul etmiyor imza diye bir karış siyaset yazanlar.,
Olmaz diyor.
Bari yasaklayın vatandaşın dolar almasını da bitsin bu kavga.
Yakında bunlar HELAL yatırım araçlarını da tarif ederler.
Şu ana kadar 3.94 fen dolar alanların elinde patladı..ama UV olarak cazip mı acaba ?hele bir deyin bakim....
Dolarda dip çalışması var ama ülkeye de döviz giriyor..bakalım ne zaman yükseltecekler
Aklıma 2001 krizi geldi ..ozaman dolar firlamisti.ve dolar alanlar yıllarca bir daha o seviyelerden dolar satamadi.ayni durum olmasın? Ama dolar borcta çok..tam açmaz.
Dolar endeksi dxy yerlerde sürünüyor.trump olay büyürse dxy 94 altına ve hatta 90 na gider mi? Giderse dolar 3.42 ye gelir mi ?deli sorular..
Gerçi 2002 de 84 milyarmis borç..şimdi 420 kusur....siyaset falan hikaye.. keseden yemiyen dışardan borç alan bir özel sektör var..
döviz hiçbir zaman yatırım aracı değildir...doların yükselişini sadece ekonominin gidişatı açısından önemsiyorum.....Asıl yatırım aracı bist ve tahvillerdir...ama dolarla göbek bağı var.
[IMG]https://i.hizliresim.com/r2NdD1.png[/IMG]
önümüzdeki günlerde
borsadaki olası düzeltmeye paralel olarak
dövizde de bir miktar yukarı hareket normal karşılanmalı
3,65 geçildikten sonra 3,75 mümkün.
GSYH oranına göre borç miktarı gelişmiş ülkelerin hala oldukça altında...ama unutmayalımki bizimde yüksek teknoloji satan bir ihracat modelimiz yok...gelşşmiş ülkelerde yüzde 25 ortalama düzeyinde ..bizde ise yüzde 3 bile değil...yani zayıf olan taraf biziz..
yav bu kadar yazdık bir itibar puanı yok :)
şaka diil gayet ciddi belki uzun zamandır forumdayım
boyle guzel ozet gördum desem iki olsun
enki de iyi de çok bilimsel o da
benim kafa o kadan çalışmıyo
boylesi tam netlik ve sadelikte
o senin alçak gönüllüğün kardeşim...bak buda dolar..bende hala satta..ama belirgin dip oluşumuda var...herşey olabilir..[IMG]https://i.hizliresim.com/lWN0Yr.png[/IMG]
sanki bir haber bekliyor....fakat dxy olurda 93 üan altına 90 na doğru ilerler ve bizim iç siyasette birşey olmassa...ozaman dolar fena dayak yiyebilir mi acaba? yatırım tavsiyesi değildir.
herkese iyi pazarlar..
ahan bi daha gelmiş:dvr::dvr: