USDTRY de gözlemlenmesi gereken seviye 3.40 olmalıdır bana göre. Bu seviyenin altında 2 gün arka arkaya kapatırsak, radara 3.10 seviyesi girecektir. Şahsen 3.40 ın aşağı yönde kırılması olasılığını yüksek görüyorum ama 3.10 daki destek çok kuvvetli.
Printable View
USDTRY de gözlemlenmesi gereken seviye 3.40 olmalıdır bana göre. Bu seviyenin altında 2 gün arka arkaya kapatırsak, radara 3.10 seviyesi girecektir. Şahsen 3.40 ın aşağı yönde kırılması olasılığını yüksek görüyorum ama 3.10 daki destek çok kuvvetli.
Hükümet üyeleri demagoji yapıyorlar. Faizin düşmesini istiyorlasa kapı gibi 3 tane kamu bankası var: HALKB VAKBN ZİRAAT. Bunlara bir telefon açıp emir verseler 5 dakikada bu 3 bankadaki yıllık faizleri %14 den %1 e bile düşürebilirler hatta sıfırlayabilirler. Peki, neden böyle yapmıyorlar? Cevap: Yapamıyorlar, çünkü bu 3 banka faizleri ciddi oranlarda düşürse veya sıfırlarsa bunlardaki mevduat 24 saat geçmeden diğer bankalara uçacak da ondan.
Bu KGF felaketimiz olacak,şimdide ikinciyi açıklamak üzereler. Bu sefer 2001 tarzı şok bir çöküş bekliyorum, o zamanda kamu bankalarındaki hesapsız kitapsız işler sonucu büyük kriz çıkmıştı. 2001 krizinin başlangıç fişeğini kamu bankaları çakmıştı bunu pek kimse bilmez, halka diğer batan özel bankaları gösterip hedef saptırdılar. Emlak bankasını hayvani bir zararla ziraate yamadılar. ziraat ve halkbanktaki hayvani görev zararlarınıda hazineye yüklediler. sonuçta hepimize patladı.
sayın rxpu
http://tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/a...df?MOD=AJPERES
burada teminatlara bakabilirsiniz
gayet güzel bir yorum olmuş ancak şunu da unutmamak lazım: devlet eliyle USDTRY kurunda bir manipülasyon yapılıyor olması ihtimali çok yüksek bana göre, hatırlarsan 6 ay kadar önce USDCNY kuru 7 ye doğru atak yapıyorken Çin hükümeti offshore swap yöntemiyle kurdaki artışı durdurdu hatta geriye döndürdü (şu anda da 6.66 da USDCNY), İsviçre Japonya İngiltere ABD ve AB merkez bankaları aleni bir şekilde borsada, FX ve emtia (özellikle altın ve gümüş) piyasalarında manipülasyon yapıyorlar ve bunu da büyük oyuncuların alayı biliyor, FX kurunu stabilize etmek için kullanılan 1 nolu yöntem offshore swap kontratlarıyla piyasaya müdahale etmektir, TC Hükümeti kanadından bu yöntemin nasıl işlediğini bilen ve/veya uygulayan biri(leri) muhakkak vardır diye düşünüyorum, baksana TCMB fonlama faizi %11.97 ye aylardır demir atmış duruyor ve bunun tek bir açıklaması olabilir: Müdahale.
malumlar üç koldan offshore üzerinden FX'te USDTRY short poz.da,risk kaldıraç büyük,kayıp ihtimali %90. bu konuyu daha önce burada yazdığımda çok tepki almıştım o yüzden ayrıntıya girmeyeceğim. Eylül ayı bunlar için kritik,sinirden bayram falan kutlayacaklarını sanmıyorum.
Eğer offshore çalışmıyorlarsa, böyle bir short pozisyonun alınabileceği tek mekan Chicago Türev Borsasıdır (CBOE), hem işlem hacmi/derinliği hem de dünyanın en büyük türev borsası olması dolayısıyla başka bir mekanda almış olmaları zor, bir ihtimal Londra'da da short gitmiş olabilirler ama Londra'daki "over the counter" türüdür yani borsadan ziyade taraflar arasındaki bir sözleşmeye dayalı işlem türü. (CBOE deki USDTRY short pozisyonlarının "kaç adet kontrat olduğu" kolaylıkla bulunabilir)