Bu hissenin durumu ile ilgili biri yorum yapabilir mi
Printable View
Bu hissenin durumu ile ilgili biri yorum yapabilir mi
Sevgili arkadaşım, 128 milyon gibi yıllık bir kar açıklayan hisse; ilk üç aylık dönemde --10 milyon zarar açıklayarak biraz şaşırttı. Malum seçimin araya girmesi ve ekonomik dünya dengesizlikleri gibi nedenlerle tüm hisseler gibi kalkınma da 5.2 sağlam ortalamalarından 3.3 tl ye kadar indi. Seçimler bittikten sonra ilk tepki veren hisselerden biri oldu. 3.3 lerden 5.4 ü denedi. Bundaki etken bence 6 aylık bilançonun en azından zarar olmayacağı ve 25 milyona yakın gazete ilanlarından sonra sonuçlanacak gayrimenkul satışından gelecek nakit beklentisiydi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek zamanında Kalkınma Bankası ile ilgili flash kararlar alınabileceği DUYUM ları vardı (Yapısal veya yönetimsel değişiklikler, bankanın satış söylentisi, tüm teşviklerin Kalkınma Bankası üzerinden verileceği vs.gibi söylentiler yayıldı bu aralarda). Şimdi Bakanın değişmesi ile olabilecek bu tür değişimlerin HIZLANMASI beklenebilir. Hissede buna yönelik yüksek işlemli çıkış 5 tl civarında üç farklı günde 3 defa seans durdurma aldı. Bu nedenle 30 temmuza kadar AÇIĞA SATIŞ VE KREDİ li işlemlere kapama cezası aldı. Eğer aynı tantanalar devam ederse SPK 30 temmuzu beklemeden BRÜT TAKASA sokabilir hissesi. Ancak ben 27-31 temmuz arası açıklanması beklenen ALTIAYLIK bilançonun iyi gelecek olması (şahsi fikrim) ve gayrimenkul satışlarından gerçekleşenlerin KAP a haber olmaya başlaması ile hareketliliğin süreceğini düşünüyorum. Bugün VAKIF YATIRIM TSKB için (şu anda 0.85 kuruş) 1.86 tl HEDEF FİYAT verdi. Bu TSKB nin sadece kendi tekniği veya beklentisi olamaz bence, KALKINMA Bankasını da içine alan yapısal ve yönetimsel reformlardan kaynaklanacak bir çıkış olabileceği beklentisiyle KALKINMA nın da bu hedef içinde yer alabileceğini düşünüyorum, aynı kulvardaki iki devlet kalkınma bankasının kaderi olarak. (TAmamen şahsi düşüncelerimdir, kendi araştırmalarınızı da bunun üstüne koyarak karar verin lütfen.) Selam ve saygılar.
Teşekkürler ederim dostum sağolasın
30 Haziran Takasında ikinci sırada bulunan İŞ 429.000 lot olan sayıyı 15 iş gününde 100.000 lot daha artırmış. Uzun süredir ilk beş sıradaki aracı kurumda olmayan + yönde bir artış bu. Dikkat çekiyor tabiki. Aylarca Finans tan aldığını İnvestaz ye, İnvestaz den aldığını finansa alver yaparak idare eden hisse dikkat çekici işlem hacimleri yapmasına rağmen (örneğin bir günde 1.500.000 lot yapıyordu, ama ilk beşte hiç artış olmuyordu, alver durumuydu hep) ama son 1 aylık işlemlerde yüksek hacimlerin sonucu +100.000 lotluk bir takas artışı) Yorum lar farklı olabilir tabi.
Rica ederim siz de sağolun, bilgi paylaştıkça değerlenir,
👏👏👏👏👏 aynen öyle
kardesim takas takibini iyi yapiyorsun anladigim kadariyla. sizden ricam ara da bir takas yorumlarinizi esirgemeyin.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.