İşte öyle yapmıyor.
İki gün verir,üç gün alır
Sonra zamanı gelince hep verir.
Yakakarsan kazanırsın işte.
Zor iş viop
Printable View
ZARAR ETMEK ÇOK ACI VERİR.ARKADAŞA GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİLERİMİ İLETİRİM.
düşünceler ile temenniler karışır.
bu forum genelde bu mantığa binaen SHORTTUR(biraz da SİYASİ DÜŞÜNCENİN ETKİSİYLE) veya bu yönde genel bir kanaat oluşur.
kendimden örnek vereyim: short olduğumda argumanlarımdan dolayı kimse ile tartışmam ama long isem argumanlar bazılarına saçma gelir ve hatta değişik sıfatlarla ittiham edilirsin.
oysaki borsaların doğası longtur.(otoritelerin düşüşe karşı yaptığı değişiklik,büyüme,enflasyon vs.).yaptığım tüm saatlik sistemlerde ; long-flatin kazancı short -flatin kazancının 2 katıdır.
dolayısıyla bu forumun genel kanaatinden etkilenen genelde kaybeder.
ha ..etkilenmemek lazım.hiç tanımadığınız kişilere nasıl güvenirsiniz.ama sonuçta VOB GRİ ALANDIR.her zaman kararsızlık vardır. eğer güçlü bir sistem-kanaatiniz yoksa etkilenirsiniz.Bence bu arkadaşlar seansta forumu okumamamalı.
Fazla yorum yazmayacağım .... bu istisna olsun
bakın burada makinaya karşı oynanıyor, kimse birbirine rakip değil
ama kimse kimsenin partneri veya yardımcısıda değil ... gemisini kurtaran kaptan
bu işin bir mantığı var .... ama bunu bulması, kavraması çok zor
adam mantığını süper kamufle etmiş ... onun için oynayanları %99 u tuş oluyor
neyse .... herkes arkasını kollasın işte kısacası
sn koç allah senin hayrini versin cok cok kazandirsin...thy ile olan macerani okuyinca beni bi gulme aldi hala guluyorum ben dolara gectim diyordun thy hic anlaamistin..
allah ne muradin varsa versin gozumden yas geldi nedense beni cok guldurdu yazdiklarin
Şöyle örnek vereyim. Aramızdan kimi çok kazanıyor bir kaç hafta. Ondan etkilenen çok oluyor. Sonra hep beraber terste kalanlar oluyor. Aslında hepsi tecrübe. Ama bunu tecrübe olarak görmeyip kaybedince kendinden başkasını suçlarsan ömür boyu kaybetmeye mahkumsun. Ben etkileniyorum şöyle mesela pozisyonumu açmışım ama bir yazı okurum pozisyonuma güvensem de stratejim sakattır artık. Pala öyle sert hareketler yapıyor ki acaba haklı mıydı diyorsun. Haklı da olabilir haksız da. Yine kar da edeceksen zarar da çizdiğin stratejye inanmak lazım. Birinden etkilenip kuşku düşürdün mü içine ya daha fazla zarar ediyorsun ya da az kâr.
Ama başka birinin stratejisine göre işlem yapıyorsan direkt paranı camdan sokağa at en azından palaya değil garibana gider.
bence burada ,TV.,ekonomi dünyasında de vs. işi bilen olmaz.
20 kere peş peşe bilsen bile 21. pozisyonun yanlış olma ihtimali %20-25 tir.
sistem-tecrübe-kaldıraç vs... hepsinin ortak bileşimiyle ancak düzenli kar olabilir..
%77 döviz, bugün aldığım %5 altın fonu ve %18 TL (TL nin çok az bir kısmı ile bugün açtığım 76 kontrat Aralık vade xautry short) ile devam ediyorum. Duruma göre ya altın fonlarını, ya da altın shortlarını bırakırım bir süre sonra.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gaz miktari bu aksam yine artmis :kahkah:
Vob cok zor arenadır yillardir oynarim ciddi ciddi yipratiyor tecrubesizler hemen batar
Spotta al bekle her turlu kar var burasi tehlikeli