Originally Posted by
legendmr
umut sen mankennden bile cok daha umutsuz haldesin...diger vatandas zaten yorumlarindan belli ediyor..sahsa cevap vermekle bos bi tartisma yaratmak istemiyorum...elinizde sosyal medya geyiginden daha baska veri varsa tr ekonomisine dair...ben size dunya karsilastirmali veririm...tr de somut veri uzerinden de arkalarindan urettikleri masallarla tartisandan baska bi sey gormek pek mumkun degil malesef...
bu hissenetten once plato diye forum vardi...ben oralarda 20 kusur senen oncesinde yaziyordum...o zaman da masallar anlatiyordu ulkenin hic bi nane bilmeyenleri imf ci tabakalar ydisindan tr hakkinda g.tunden rapor yazanlar...tr bu capsiz kafalara gore 50 defa batmis olmaliyd. 2000lerin basindan bu yana...
tr de tek sorun ve diger suni sorunlarin pazarlanmasi icin kullanilan sey DOLARIZASYON...tr de dunyanin baska hic bi ulksinde olmayan ve olmasina da asla izinv erilemeyecek olan bi dolarizasyon var...onu malnipule etttin mi ALGIYI bozmak ve ulkeyi soymak hep mumkun oldu...
komplo teoriesyenleri diye asagilanip da yıllar sonra tekrarlanan insanlar vardir...gidin onlarin yazdiklari hk da siz neler ongormussunuz ama neler gerceklesmis onlari arastirin kendinizin bilgi ve analiz seviyesi icin.
batinin batmis sosyal guvenlik sistemi icin uygulamak zorunda kaldigi soykirim asilarini arastirin mesela...komplocu dedikleriniz ile hic bi seyini bilmeden her dediklerine onay verilen satilmis akademi dunyasi ve ilac sirketleri masallarini yatirin masaya...
sonra cocugunuzn bile dikkatini cekebilecek bi detaydan geriye dogru yola cikin...su anda dunyada dolu sporcu spor sahalarinda oluyor ya da dusuyor ya da yamuluyor...daha yeni barcelona yildizi 3olarinin basinda futbolu birakmak zorunda kaldi...
sanal alemde sizlere yedirilen icerikle sizlere ulasmamasi icin sansurlenen seylerin arasindaki farki anlmaya baslasiniz yeter..
hadi kalin saglicakla...yapacak dolu isim var