indikatörleri Okumasını bilirsen inan temel verilerinde nasıl geleceğini okumaya başlarsın teknik için ipucu kısmıdır
Printable View
indikatörleri Okumasını bilirsen inan temel verilerinde nasıl geleceğini okumaya başlarsın teknik için ipucu kısmıdır
sayın adem bey,
manipülatörlerin de teknik analizi tuzak olarak kullanabileceklerini biliyoruz.
robotvari hareketlerle, birçok tahtada teknik analizcileri terse düşürdüklerine de şahit oldum.
tabii ki, teknik ve temel analiz bilmek hiç bilmemekten daha iyidir.
ancak, ben bunun yanına bir şey daha eklemek istiyorum.
manipülatif tahtalardan (ne iş yaptığı belli olmayan, patronu güven vermeyen vb.) uzak durmak da lazım.
temel ve teknik analiz daha çok kurumsal kimliği düzgün hisselerde daha güvenli gibime geliyor.
özellikle yeni yatırımcılar varsa, bu hususun da (doğru hisselerde temel ve teknik analiz çalışması yapmalarının) altını çizmek isterim.
Söyledikleriniz her kelimesinin altına imzamı atarım.
Ben her zaman güvenilir hisselerden yanayımdır.
Asla bir ihlas , metro vs gibi Manipülatif hisseleri ne tavsiye ederim ne de soranlara da açıklmarım
insan yatırım yaparken kendine has belli kriterleri olmalıdır ama maalesef bizim yatırımcımız coğu kez kulaktan duyma bilgiler ile yatırım yapıyor bunun sonucunda da hayal-i hüsran'a uğruyor bu işte eğitim şart insanın kendini yetiştirmesi şart.Finansal okur yazar az da olsa şart...
NEYMİŞ TEKNİK TEMELLE DESTEKLENİRSE ANLAM KAZANIRMIŞ-BRÜT KAR-SATIŞLAR-ÖZSERMAYE-FAVÖK SON 5 SENELİK DURUMLARI VE HİSSEYE YANSIMASI-EĞİTİM
http://i.hizliresim.com/m3a5W2.jpg
http://i.hizliresim.com/oja9Rq.jpg
Deva ve reysaş ?
Yatirim yaparken, kisinin kendine sormasi gereken onemli konulardan biri, sirketin ne sattigi ve satilan urunun piyasada ki rekabet sartlari olmalidir.
Bu iki sirket ne satar ?
ARCLK ne satiyor ?
LIDFA ne satiyor ?
Bunlardan LIDFA para satar...
Once bu karar verilmeli, sonra temel degerlere bakilmalidir.
Dusuncemiz bu.
siz koç'u herhalde yabana atıyorsunuz?deva ve rysaş arçelikle karşılaştırmak bilmiyorum.neyse herkesin fikri bizim için önemlidir.
Rysas acaba kaç defa temettü verdi deva ne kadar temettü veriyor ? ACABA bunlar ne kadar ihracat yapıyor...
temel'i okumak lazım ben sadece yazılan çizilenden bahsetmedim.