Originally Posted by
ünal
Milletten 10-20 milyon dolandırmak için adam koca koca tesisler kurdu mu diyorsun? Bir kere borsa itibardır. Adamın hedefi genyh ve genpower jeneratörü birleştirerek 350 milyonluk bir şirketin senetlerini halka satmaktı olmadı. Bari genpower holding ile jeneratörü birleştireyim dedi, yine olmadı. Ama en azından bankalardan bol bol kredi kullandı. Borsa sayesinde tv lere gazetelere gündem oldu. Koca bakanı kendine danışman etti oradan oraya gezdirdi. Halka açık ve borsada olmasından ötürü, açılan dava, haciz vs ler kişisellikten çıktı. Herkes tabelayla uğraştı, beyfendi kendi keyfine baktı. Bildiğim başka şeyler de var da, o Müjdatın bana söylediği şeyler. Onları burada yazarsam etik olmaz.
Bir ton şirket almaya çalıştı. Hepsine talip oldu. Becerebildiği Genyatırım (ıc ile aynı), Genpower holding (Latek holding) oldu. Hepsine teklif attı hepsi kabul etseydi hepsini almayacaktı. İki tane alacaktı. Birisi çatı holding, birisi bağlı holding. Bunlar borsaya açık olmalıydı. Sonunda aldı. Ama iş yürürken artık rüşvete verilecek parası mı bitti, akıl hocaları yanlış mı yönlendirdi. Her ne olduysa birleşmeler hususunu bir türlü yapamadı. Yapabilse şu an 1 milyar liralık halka açıklığı olan bir şirket sahibi idi Müjdat.
Ayrıca hayalleri vardı. Tüsiada başkan bile olacaktı. İyi niyetli hayaller. Jeneratör üretiminde dünyada sayılır firma olacaktı. Kendi panosunu kendi alternatörünü üretecekti. Belki motor fabrikası bile açardı. Ama çevirebildiği para hayallere yaklaşmayınca, paranın üstüne yattı. Tekrar söylüyorum; 38 liradan 1 lot mal satmadı. 2.5 liradan millete mal filan da geçirmedi. Borsa ayağından Müjdat 10 lira sokmadı cebine. Bankaları ve leasing şirketlerini dolandırdı. Bizim mağduriyetimiz atla katırın tepişmesindeki ezilen çimler gibi görüyorum. Her işi düze çıkarsa, bizim payları birileri gelir alır. Bize harcayacağı para da onun için harçlık bile sayılmaz.