Ben de buna inaniyorum.
Once guven vermeleri lazim bu da damat ile olamaz.
Syg,
Printable View
Ayarlanmış verilerle bile enflasyon 20 çıkıyorsa varın siz düşünün gerçeğini....Kim TL ye geçer ....Bu eksi faiz baskısıyla ...
ziraat ve vakıf enflasyon korumalı mevduat hesaplarını cıkarttılar amac vatandasın doviz bozmasıydı faizler 20.50 den 24 e kadar serbest bırakıldı amac yine aynı seydi ...vatandasın doviz bozup bozulan dovizleri mb sının toplayıp kasaya koyup rezerv artırmasıy dı .vatandas bir miktar doviz satmasına ragmen peki sonuc olumlu olmus gorulmuyor hem kurlar yukarı gitti hem mb sı rezevleri 3 haftadır dususte ...gecen hafta da merkezin rezervleri 2.280 milyar dolar eksildi...vatandas 840 milyon dolar bozdu ...peki toplamda 3.12 milyar doları kim aldı ? yabancı ? yastık altı ? ozel sektor sirketler bankalar veya devletin borc odemesi ...burası bilinmiyor ..ama duzenli olarak rezervler eriyor ...guven yok tl dunya da en istikrarsız paraların basında geliyor ...vatandasın bozması cok yetersiz bozulan da mb sına degil baska yerlere gidiyor veriler boyle diyor ...guven verilme den faiz ler %30 ve ustu olmadan mb sının rezvlerinin artması zor gibi....arjantin le aynı kefede oldugumuza gore arjantinin doviz rezervi 45 milyar dolar civarı faizler 70 .
yerli yerleşik doları bozdurmadığı sürece doların fiyatını dizginliyorlar...
ne zaman gariban doları kaptırınca...
o zaman dolar yukarı vuracaklar...
Evet beklenildiği gibi aylık bazda çeşitli ürünlerde fiyatlar düşmüştür doğal olarak enflasyonda düşmüştür bu gelişmeyi Tl faizleride takip edecektir. Benim nick'in bir anlamı artık kalmamıştır. Teşekkürler