Originally Posted by
keko
dostum blcyt beni millat bellemiş...(1,40) altına iniyor ama üstüne bir türlü çıkmıyor...benim anladığım bu hisse ta bilançoya kadar bu şekilde takılacak görüntüsü var...ne yazık ki bende bu duruma dayanamadım tıpkı talebe dostum gibi bende dün sattım...elimde 80 bin adet vardı 50 binini 1,37 den kalan 30 bini de 1,35 ten verdim...umuyorum ki benden alan da kazansın..
tabi bu hisseyi geçici olarak terk ettim dün güzel bir bilanço açıklamış bir hissede bir süreliğine pozisyon aldım...niyetim blcyt bilanço açıklayıncaya kadar oradan bir miktar kazanıp daha sonra bilançodan önce ( geçen yıl 14 ağustosta açıklamış ) tekrardan blcyt da pozisyon almaktır...bazen de kendi kendime şu blcyt ile uğraşma ve o hissenin bilanço riskini alma diyorum onun yerine güzel bilanço açıklamış hisselerden birine takıl diye düşünceler oluşuyor bende...
artık bende kararsız kaldım...blcyt ın tam 66 milyon tl döviz borcu var...bunun 24 milyonu dolar bazlıdır 42 milyonu da euro bazlıdır...dolar ikinci çeyrekte tam %16 çıkış yaptı bunun bilançoya yükleyeceği yük 3,8 milyondur..euro ise %9,3 çıkış yapmış...bunun getireceği yük de 3,9 milyon tl dir...
toplamda 7,7 milyon tl lik bir yük oluşacak..bu yüke rağmen şirket yetkilileri biz zarar açıklamayacağız diyorlar...bir çeşit mücizeyi gerçekleştireceğiz diyorlar...artık ikinci çeyrek bilanço riski alınmalı mı alınmamalı mı ?? bende şaşırıyorum..
dediğim gibi benim ilk etaptaki düşüncem bu hissede bilançoları karşılamaktır...o riski almayı düşünüyorum...ama dediğim gibi zaman zaman da içimdeki ses bu riski alma ve git güzel bir bilanço açıklamış hisseye gir diyor...
artık hayırlısı olsun dostlar...bu arada talebe dostumuz dün satmış...birbirimizden haberimiz yoktu ama onun sattığı saatlerde galiba bende satmak ile meşguldüm...tahminlerime göre maharaj bizden önce çıkış yaptı...bakalım o ne yapmış geldiğinde o da cevap verirse sevinecez..çünkü onu da çok merak ediyorum...