Stop loss için uygun zaman değilmi arkadaşlar , Strateji ne olmalı , öküzün trene baktığı gibi bakıp 17 ye gelmeyelim
Printable View
Stop loss için uygun zaman değilmi arkadaşlar , Strateji ne olmalı , öküzün trene baktığı gibi bakıp 17 ye gelmeyelim
yahu alıyorum zaten rahatol :)
en son 2-3 ay önce frigo aldım kağıt bistte bile değil ama temel yönden harika fiyatta düşüş çıkış önemli değil finansal bozulmadıktan sonra sıkıntı yok
ben manyakmıyım tek kağıtta kötü yönetilen şirkette %10-20 aşağı yapsın alayım %15 satayım bunu bekleyeyim
temeli iyiolduktan sonra her şirkete yatırım yapıyorum tek şartı bıst 30 olmasın ,bazen 50 yatırım yapıyorum
bencmarkt getirisi önemli candır burada 3-5 taba ederken neler kaçıyor bunada bakmak gerekli
istisna ag oldu bu sebeple finansal mevzundan yaptım ama olmayacak galiba
buzdağının görünmeyen tarafında tahmin ettiğimden çokdaha büyük enkaz ve pislik olduğu ihtimali maalesef artıyor
umarım hepiniz kazanırsınız
bende isterim ag alayım efes 20 den 150 vereyim ama zor bu mantık kafa
bu küçük yatırımcı kitlesi ile gerçekten zor
salak vs ben bilmem sen kendini daha iyi tanıyorsun
bende azıcık egeen var öyle çoook 0 yok olimpiyat vs yapmaz ama bana yetiyor bence o sana yeter :)
paranın büyük küçüğü önemli değil isterse 100.000 tl olsun bunu en efektif biçimde yatırıma dönüştürmek önemli
yoksa 5 milyon bağlamışsın zamanında para 3 milyon dolar yapıyorken şimdi 1.000.000 dolar yapıyorsa yiyeyim olimpiyat madalyasındaki 0 ları büyük küçük değil mevzu efektif büyütmekte rakam çok öenmli değil herkesin parası alınteri ile zzar zor kazanılıyor
bana hepiniz kızıyorsunuz ama ben niye çıkmadığını size anlatıyorum
yanlışları dile getiriyorum
geçen ay efes ağırlıklı yatırımcı ilişkilerine sorular sordum
cevap alamadım bu akşam spk üzerinden soruları yeniden gönderdim
boş durmuyoruz sizin için çalışıyoruz
1-tuborg bizden nasıl düşük maliyetle mal alıp brüt satış karı daha yüksek yada biz neyi yüksek mal ediyoruzki tuborg bizden çok çok yüksek brüt satış karı ve faaliyet karı var ? hammadde maliyet aynıyken; efes türkiye son 3 yılda 120 milyon net kar açıkladı aynı zamanda tuborg 1.125 milyon kar açıkladı arada devasa fark var bu fark için gelecek genel kurulda özel denetçi tayini isteyeceğim bu konu ile ilgili detaylı bilgi tüm paydaşlara bekliyorum kap yada yatırımcı sunumunda onlar neyi doğru yapıyor biz neyi yanlış yapıp ısrarla devam ediyoruz
2-anadolu etap acil sermaye artışı gerekli şirketin bu durumu ile kar elde etmesi imkansıza yakın nasıl çelik motora 320 milyon sermaye enjekte edildi ve nakit akışı sağlıklı hale geldi ise etapda da bu yöntem belirlenmeli , etapda sermaye artışı niiçin yapılmıyor zombi şirket olarak devam etmesi şirket çıkarlarınamı ?
3-enerji şirketlerinin akıbeti ne olacak kara delik olmuş ,zombi şirket olmuş duurmda borçluluğu arttırken şirkete en ufak bir artıları yok enerji gurubu ile ilgili düşünceniz nedir nasıl düzeltmeyi düşünüyorsunuz
4-anadolu resturant satıldımı durumu nedir
5-bu aradaki verim farkı hisse fiyatlarına da yansımış durumda 10 yıllık periyotta tuborg yatırım yapan enflasyonun 7 kat üzerinde getiri elde etmişken efese güvenip yatırım yapan verdiği temettüler dahil %70 paranın satın alım gücü düşmüş ve zarar etmiştir hisse niye böyle fiyatlanmaktadır. piyasanın efes ve ag holdingle sorunumu vardır ?
doğruları yapınca migros gibi bir yılda 4 kat hisse yükselebiliyor özeleştiri yapıyor musunuz ? hisse fiyatını yükseltmek için yaptığınız verimlilik çalışmaları nelerdir
6-düzgün kar yapan şirket yokken yerli otoya kısa vadede 650 milyon orta vadede 2 milyar kadar sermaye koymanız gerekecek zaten borçlu ve kar yapmayan sistemde bu parayı nereden koyacaksınız getirisi uzun vadede olacağından finansmanı ve şirket borçluluğuna olan etkisi ne olacak ne önlemler aldınız ?
7-tl faizler düşmüşken kredilerin re finansmanı yapılıp uzun vadeye yayıldımı ? enflasyonun , faizlerin ve dövizin yükseleceği bariz belli iken bu duruma karşı aldığınız önlemler nelerdir
8-gayrimenkul ve anadolu etap,enerji ilgili hiç bir veri ne finansal tablolarda nede yatırımcı sunumlarında bulunmamaktadır, bu şirketlerin favök,net borç, borç parabiirmi,hasılat,gider, mal maliyetleri vs niiçin paylaşmıyorsunuz yatırımcıdan niiçin bu bilgiler gizlenmektedir. Bunun sebebi zombi şirket oldukları içinmidir ?, bu nasıl şeffaflık ?, şirketlerin ürettikleri favök faize bile yetmiyor diyemi yatırımcılarınızdan bu bilgiler saklanıyor