pardon yüzde 70 75 civarı sertifika, kalanı hisse senedi. kısacası benim açımdan bulaşılmaz bir fon
Printable View
Hadi alamamak neyse de ( boşta pay yoktur vs., anlaşılabilir ) , satamamak gerçekten çok can sıkıcı ve ciddi bir sorun. Yatırımcıyı mağdur eden bir durum. Bence arayın portföy kurumunu sıkıştırın, satamamak ne demek.
Aslında fonlarda arz-talep/ alıcı-satıcı piyasa bazlı olmadığı için bir ''satış'' işlemi olmuyor, fon havuzunun ''geri alış '' işlemi var ve bunu pay sahibi ne zaman isterse yapacağını taahhüt ediyor fonlar.
Ben Hisse , Altın , Sabit getirili fonlar arasında dolanırken eğer altın , hisse yüksek ise bu durumda portföyü sabit getirili fonlarda bekletirim. Bu fonların en azından aylık mevduat getirisi kadar getiri getirmesini isterim. Mevduat gibi garantili getirecek sabit getirili fonlar neler dir ?
Kendim şu aralar düşündüğüm fon çeşitleri
- Banka endeksi fonları ( çok düşmüş o yüzden girdim)
- Değişken fon ( içinde % 30-40 arası olan hisse olan fonlar , digerleri faiz getirisi)
- 30 endeksi fonu ( kademeli alınabilir)
Abd piyasaları kapalı olduğu için, banka alım-satım emrini almıyordur. Bugün o fonlar için haftasonu gibi. Sanırım yarın satış emri girebilirsiniz.
özür dileriz işleminizi şu anda gerçekleştiremiyoruz. lütfen fon alım satım saatleri içinde tekrar deneyiniz diyor. bu fon gece alınıp satılıyor da ben mi yanlış saatte deniyorum? ne kadar saçma sapan bir durum ya. bundan sonra sürekli düşüş olsa ve ben zarar etsem kim karşılayacak zararımı? bir özürle param gökten elime mi gelecek?
Abd piyasalari kapali bugun bu sebep ile bu fonlarin aliminda belki problem yasaniyordur
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi