Bora amca, allah gecinden versin. için kararmasın diye diger haberi ekledim. abd'li savcılar hakkında soruşturma açmışızzzz ahaaaasss. haaaa😂😂😂
Printable View
İşte böyle zihin fukarası adamlar batmayı hak ediyor.
Ben bilgisayar ticareti yapıyordum. Kurumlardan veya büyük firmalardan çıkmış eski sistemleri topluca alıp satıyordum. Krizin yaklaştığını hissedip daha 2016 yılında mal almayı kestim. Ben bunu hissettikten sonra talep öyle daraldı ki elimdekileri zor tükettim inanın.
Koskoca Bimeksin battığı, teknosanın can çekiştiği bir dönemi ben zararsız atlattım.
Çünkü yandaş değilim.. Atv seyretmiyorum.. Pembe gözlüklerim yok.. Gerçekleri görebiliyorum..
Şimdi mısırımı patlattım, piyasayı dışarıdan izliyorum..
Sermayemi kurtarmışım nasıl olsa.. Herkes baksın başının çaresine.. Allah beyin vermiş herkese.. :cool:
Bugün bir yerde Halkbankasının usd işlem yapmasının, ABD tarafından yasaklanabileceğini okudum. Detayını okuyamadım yada yoktu. (Zarrab davası ile ilgili olarak)
Sizce bir risk varmı Halkbankasında usd mevduat tutmada?
Dünyayı güldürmeye bu kadar meraklı bir yönetim.
Dik duruşu, her şeye aynen karşılık vermek olarak kabul ediyorlar bir zamandır.
Hani Suriye tarafından bizim tarafa bir osuruk haber alsalar, askere üç öğün kuru fasulye yedirdikten sonra, sınıra dikip o tarafa karşılık vermeye kalkacağız.
Gülen var mı bilmiyorum ama giderek çekilmez sulu zırtlak bir komedi sergiliyor yönetimimiz...
Bence yok. Devlet bankasına sahip çıkar. Benim merak ettiğim amerika Halkbank'a ceza keser mi ? Keserse ne kadar keser
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bilincaltinda korkuyu surekli olarak diri tutarsan bi sure sonra akil degil bilincalti vucuda hukmetmeye baslar..
bunun sonucu olarak toplumu veya toplumlari istedigin yone kanalize edebilirsin ; ki buna suru psikolojisi denir..
en son ornegi aselsanda ve benim kar durumunda iken satmayip zar zor maliyete ciktigim vestelde, karsan da gorebilirsin yasar bey..
kanalize olmus bi topluluk istese de dogru karari veremez cunku bilincaltinda olusan duygular mantigi golgeler..
a haber izleyen birisi ulkenin dusmanlarinin hatta tum dunyanin bize dusman oldugunu sanar cunku algi o sekilde ve ameriganin oyunu , almanya bizi kiskaniyor falan filan diye sacmalar..
15 yilda kuru dedigimiz baklagillerden 185 milyar dolarlik alimyapmisiz..bunlar da yetismeyen urun degil ;bildigin nohut mercimek bugdag ivir zivir..
en basitinden bu ornegi versen aval aval bakar, algi > akil..
algisal operasyon veya diger adiyla toplum muhendisligi bu yuzyilin onemli bilim dallarindan biridir, ornekleri de coktur..
marvel in yenilmezleri, transformers serisi abd askeri gucunun ne oldugunu ve cok afedersiniz skmsonik bi abd vatandasinin transformers duzeyinde bi teknolijiye hukmedebildigini dunya cocuklarinin beyinlerine kazir..
kafada kazanmak diye bi tabir vardir veya kafada kaybetmek tum mesele bu..
ne kadar cok algi o kadar guzel yonlendirme, toplum muhendisi nedir ve neye denir bi bakiniz..
dolar 3.50 altina geldiginde bi miktarini sattiniz neden.?muhendislik calisiyordu cunku, asiri psikolojik zorlamalar + elimde 1 milyar dolar + siyasi bi kac cark ile elinizdeki tum dolari alirdim yasar bey..:)
Amerika'daki basın açıklamaları iyi incelendiğinde mahkemenin Halkbank'ın kurumsal şahsiyeti değil *sadece* kişiler üzerinde yoğunlaştığı dikkat çekiyor. Hatta bu kişilerin yasalara ve ambargo kurallarına aykırı olarak yaptıkları işlemler delil gösterilerek bu zincir içinde bulunan tüm kişiler ortaya çıkartılıp cezalandırılma yoluna gidiliyor. Anladığım kadarıyla mahkemenin mantığı Banka 1 olarak adlandırılan bankanın ki muhtemelen Halkbank'tan bahsediliyor hangi kişiler tarafından yapılan işlemlerle ambargonun delinmesinde kullanıldığı araştırılıyor. Benim tutanaklardan çıkarttığım sonuç Amerika'daki mahkeme kurumlar ve devletler yerine bu kurumlarda ve devletlerdeki görevlilerin yaptıkları işlemleri mahkeme ediyor. O nedenle sonuç olarak kurumlar değil kişiler suçlu veya suçsuz bulunacaktır. Mahkeme sona ermeden ve karar verilmeden de şu anda hiç kimseyi suçlu olarak nitelendiremeyiz.
Unutmayalım ki hiçbir sanık ya da şüpheli mahkeme kararını verene kadar suçlu olarak nitelendirilemez.