ABD yi dışarda tuttuğuna göre iyi kar ediyordur.
Printable View
ABD yi dışarda tuttuğuna göre iyi kar ediyordur.
Sermaye:
Madde 6- Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 17.06.1993 tarih ve 369 sayılı izni ile bu sisteme geçmiştir.
Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 150.000.000,00 (Yüzellimilyon) Türk Lirası olup her biri 1 (Bir) kuruş nominal değerde 15.000.000.000 (Onbeşmilyar) adet paya bölünmüştür.
Sermaye Piyasası Kurulunca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2017-2021 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2021 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılmamış olsa dahi, 2021 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulundan izin almak suretiyle genel kuruldan yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Sözkonusu yetkinin alınmaması durumunda, Şirket Yönetim Kurulu Kararı ile sermaye artırımı yapamaz.
Şirketin çıkarılmış sermayesi 75.000.000,00 (Yetmişbeşmilyon) Türk Lirasıdır. Bu sermaye, beheri 1 (Bir) kuruş Değerde 7.500.000.000 (yedimilyarbeşyüzmilyon) paya bölünmüş olup bunların ; 1.200 (binikiyüz) payı A Grubu nama, 1.800 (binsekizyüz) payı B Grubu nama, 7.499.997.000 (yedimilyardörtyüzdoksandokuzmilyondokuz yüzdoksanyedibin) payı C Grubu hamiline yazılıdır. Yönetim Kurulu, 2017-2021 yılları arasında Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak kayıtlı sermaye tavanı içerisinde sermaye arttırmaya, nama ve hamiline pay çıkartmaya ve sermaye artışlarında payların nama ve hamiline ait olanların miktarlarını belirlemeye, pay sahiplerinin yeni pay alma hakkını sınırlandırmaya ve itibari değerinin üzerinde paylar ihraç etmeye yetkilidir
Kayıtlı sermaye sisteminde kalınması konusunda SPK dan izin alındığına dair bir başvuruya rastlamadım.. Eğer bu konuyu atlamışlarsa kayırlı sermaye sisteminden çıkmış olurlar.
gazı sadece egesermi kullanıyorda fiyata kötü yansıyor anlamadım..
enerji ağırlıklı bir sürü hisse var..zirve üzerine zirve yapıyor..
gazı ileri sürerek fiyatın baskılanmasını bahane etmek yada üstünü örtmek bence hiç makul değil
tabi bence.