Portföye az miktarda dahil ettim. Söylendiği kadar lanetli mi bakalım
Printable View
Portföye az miktarda dahil ettim. Söylendiği kadar lanetli mi bakalım
Genel kurul tarihi ve temettü miktarı açıklanmış. Hayırlı olsun demek isterdim fakat hayır mı şer mi siz karar verin. 20 küsur milyar TL cironun içinde kuş kadar kalan 100 milyon TL kârdan, sadece 10 milyon TL temettü dağıtma kararı almışlar. Düşünün ki bu şirket sadece deprem yardımı olarak 150.000$ (3 Milyon ₺) bağış kararı almış durumda. Fakat aynı hassasiyeti kendi yatırımcısına göstermeyip, yine bizi mağdur etme, ters köşeye yatırma çabasında yönetim. Bu %10 kâr dağıtımı resmen dalga geçmektir, alay etmektir. “Bakın pas geçmedik, bu senede kâr dağıttık” demek için verilmiştir.
Paynet olayında yaşanan süreci sır gibi saklayan yönetim, Paynet bilançoya girmesin diye elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışan yönetim, hisse fiyatının üstünde kurduğu baskıyı diğer taraf olan temettüde kurmaya çalışıyor anlaşılan. Hisse fiyatı yerlerde gezerken, diğer taraftanda “bakın biz kuş kadar temettü dağıtıyoruz” havası yaratılıyor. Hatta paramıza öyle bir göz dikilmiş ki, 25 Mayıs Perşembe günü kâr dağıtım yapılıyor, 29 Mayıs Pazartesi günü hesaba geçiyor. Aradaki günleri bile kullanma çabasına düşecek kadar acizleşmişler.
Boğazda biraz daha az yemek yeseler, sokak köpeklerini beslemek için 2 otobüs tüm çalışanlar olarak değil, bir kaç kişi 1 minibüs gitseler daha fazla para şirkette kalırdı. Dağıtmadığınız kâr payı mı kurtaracak bu şirketi?
CEO koltuğunda oturan şahıs eskittiği o koltuktan bir türlü kalkmıyor. İstifa etmekte bir onurdur, erdemdir. Anladık diğerlerinden yok, belki bunlardan biraz kalmıştır.
Tüm yatırımcı arkadaşları, sitemlerini CEO’nun kendisine ve yatırımcı ilişkilerine bildirmeye davet ediyorum.
YTD.
Genclere otv siz cep telefonu ve pc haberi ek ciro olarak 1.5m dolar bi satis hacmi getirebilir, arena pazar payi bu alanda %15-20 arasi gibi gecmis verilerden cikarimimiz. Bu pazar buyumesi 250-300m dolar bi ek ciro getirse 6milyar tl ek cirodan bahsediyoruz bu borclulukla dahi %1 net kar ile calisilsa ek 50-60m tl net kar demektir. Yaklasik %60 sadece bu sebeple net kar buyumesi demektir. Paynet ve normal cihaz satis buyumesi haric. Toplamda x2 den fazla net kar sicramasi muhtemel gorunuyor. Fd/favok zaten yerlerde. Fk olarak da bu fiyatla 7-8lere dusmemiz demektir. Coskuda 25fk yatayda 15fk fiyatlanan sirket arkasina ruzgar almasa da 15fk ile dahi fiyatlasa x2 fiyatlama yapmasi icten bile degil. Uzun vadede 2.70dolarlari goren sirketin bu ruzgarla 3dolarlara fiyatlama yapmasi abes degil. Secim sonrasi piyasa hareketlenince Paynet haberinde de gelismeler yasanabilir. Genel kurulda bunu ustune basa basa soralim arkadaslar bakalim ne cevap alicaz. Genel kurula katilimi yuksek oranda KY ile yapabilirsek bi soru baskisi olusabilir. Kamuoyu olusturmak ve sirketin reklamini yapmak bize kaliyor her ne hikmetse arkamizda duran yok.. insallah bu ruzgar ek talep getirir tahtaya zira hacimler tahtaciyi kusturmus olmamizin etkisini gosteriyor sanki. Ticaret iyice siglasti hacim yok.. umariz artik Paynet tarafinda da somut adimlar atilir. Bu yil da ciddi favok buyumesi yasanacaktir. Bakalim fiyatlamaya nezaman yansir gorucez. Nasilsa bu fiyatlardan satan yok hacim de yok belli ki herkes kusmus. KY de mal varsa da az da olsa bu maliyetlerden zararina satis zor. MAC fonu az da olsa alim yapmis. Bu bile ilk defa bi degerleme fonunun temel analiz yapan fonun dikkatini cektigini gosteriyor. HVZ fonunda indes de ciddi alim yapmis sektor onumuzdeki gunlerde canlanacak gibi dusunuyorum. Marmara Capital fonu Haydar Acun beyin yonettigi saygin bir fon olarak gundemdedir. Temel degerleme ve karsit yatirim stratejisi yuksek bir fondur. Bu da bize cok da yanlis bi gemide olmadigimizi gosteriyor. Tahtaci bey birlikte kazanalim ac artik su ticareti ilgi gelsin hisseye hacim yapalim zira enflasyon hepimizin dusmani. Umarim sirket yetkilileri dogru hamle ve yonetim becerilerini Paynet satisinda da gosterir. Brigthstar alimini uyguna yaparak bunu ispatlamislardi. Darisi Paynet in basina. 100m dolardan satmada ayrilmayin masadan hadi gorelim sizin becerilerinizi.. Bu sabrimizi odullendirin yatirimcinizi koruyun. Birlikte kazanalim.
Bir lot için 9 kuruş temettü.
Bu sene tokat değil,yumruk yemiş gibi hissettim.
Yöneticilerin maaşlarını hak etmeleri gerekiyor.
Yatırımcılarına karşı sorumlu olmalılar.
Dertleri nedir yıllardır şirketin piyasa değeri usd bazında dönüp dolaşıp 1 usd nin altına geliyor.
Hintlilerin zaten umrunda olmadığını düşünüyorum.Namımız yürüsün Türkiye de şirket ismimiz olsun diye mi düşünüyorlar?
Kafaya takarsan stres yapar ayrıca mahcubiyet duygularını körelten bir hisse.
Allah sabır versin.Allah mahcup etmesin inşallah.
Bir hissenin ederi yaklaşık 1600 kuruş. Bir sene boyunca paranı bağla sana 9 kuruş kâr payı versinler.Mantık yok sanırım.
Tahtacı Bey hadi gönlün olsun küsme,biz küsüyormuyuz.Bugün keyfe keder yazdım 240 lotu 17.76 ya.Bugün aldın aldın :)
operasyon sinyali var bence bir haber gelecek ve bu işlemleri şirket içinden birileri yapıyor bize çok hammallık yaptırmıştı buyuk ortaklardan biri olarak 1 yıl taşıttı bize karına satmıştım ama enflasyon yanında bayagı can sıkmıstı. yuzde 5 pozisyon aldım bakalım bunların yapacagı operasyonda bulunalım bakalım 100 lerce bin lot taşıtmışlardı sakallı ve avanesi