THYAO'da day trading'e döndüm.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Printable View
THYAO'da day trading'e döndüm.
Yatırım tavsiyesi içermez.
https://i.hizliresim.com/tb7ipd2.jpg
BIST 100 anlık
Dünkü yazımda o an itibariyle gösterdiğim günlük kırmızı mum kapanışta görece biraz daha iyi bir hal alsa da yine de kırmızı bir mumla günü tamamladık. Günü artı ile kapatsa da açılış sonrası geldiği en yüksek noktadan, yani çok kısa vade zirvesinden yaklaşık % 1,45 civarında aşağıda tamamladı. Bunlar elbette ağırlıklı olarak özellikle bankacılık endeksinde gerçekleşen kâr realizayonlarının etkisi.
Ben yukarı yönlü hareketlerin kâr realizasyonları ile sonuçlanmaya başladığı ve kırmızı mumların oluştuğu durumlarda endeks özelinde kişisel tarz olarak çok yakın stoplar kullanmayı tercih ediyorum, ve o stoplar kırıldığı anda da trading olayını scalping'e çeviriyorum, yani gün içi fırsat yakaladığımda 'al-sat işlemi', yakalayamadığımda ise 'nakitte kal' tarzı ve bunu seçtiğim likit tahtalarda yapıyorum. Bunu en çok yaptığım tahta işlem hacminin en çok olduğu ve hem girmesi hem de çıkması çok kolay olduğu için THYAO.
An itibariyle endekste takip ettiğim bölge kesik beyaz çizgi ile alt ve üstünü belirlediğim yani dünkü mumun en aşağı seviyesi ve en yukarı seviyesi arası bölge. Aşağı kırıldığı anda scalpinge dönmeyi ve fırsat yakaladıkça al-sat yapmayı, olmadıkça da nakitte kalmayı tercih edeceğim. Olası yukarı kırılımlarda ise kısa vadeli trendin dinlenmek için bir es verdiğini kabul edecek ve işlemlerimi ona göre ayarlayacağım.
Bunlar herkesin uygulayabileceği ya da uygulaması gereken evrensel doğrular değil, sadece kendi trading yaklaşımımım bir yansıması. O nedenle kimseye bir yatırım şekli ve tavsiyesi içermez.
Sabah büyük tahtalarda ortalama -% 1,50 civarı açılış sonrası -%1,00'lere toparlanan piyasada % 0,40-0,50 arası kâr marjı yapılabilecek 10-15 dakikalık bir pencere oluşsa da toz duman ortadan kalkıp fiyatlar stabil olana kadar işlem yapmamayı tercih ettim. Şu anda sakin kalıp nakit pozisyonu korumanın tırtıklamaya çalışmaktan daha az riskli olduğunu düşünüyorum. Yolsuzluk operasyonları ve beraberinde oluşan siyasi gerginlik, bölgede tekrar yükselme potansiyeli taşıyan savaş gerginlikleri, 9 Temmuz'da ABD tarafından diğer ülkelere uygulanacak yeni gümrük tarifelerinin sunulması sonrası piyasaların nasıl tepki vereceği durumu bence yeterli belirsizlikler içeriyor. O nedenle şimdilik seyirci kalmak ve soğukkanlılığı muhafaza etmek önemli.
Contrarian Investing (karşıt yatırım)'den uyarlanmış contrarian trading (karşıt trading) için henüz doğru zaman değil diye düşünüyorum. Portföyde geçen hafta oluşan kâr marjının 2-3 aylık para taşıma maliyetini karşıladığını düşünürsek, panik kararlar almadan sakin hareket etmenin daha mantıklı olduğu gibi bir durum ortaya çıkıyor. Perşembe günü elimdekilerden kâr realizasyonu ile çıktıktan sonra 'gün içi fırsat bulursan al-sat yap, bulamazsan nakitte kal' yaklaşımıma devam edeceğimi zaten belirtmiştim. Şimdilik bu yaklaşımın 'nakitte kal' kısmına yoğunlaşmayı tercih edececeğim. Uzunca bir zamandır political turmoil/ siyasi kargaşa dönemlerini bu şekilde değerlendiriyorum. Hasbel kader malda yakalanırsam da hemen stop loss olup nakite geçmeyi yeğliyorum. Ara sıra bundan dolayı oluşan fırsatları kaçırmak pahasına da olsa.
Tercihlerimiz hakkımızda hayırlı olandır inşallah.
Kişisel görüşlerim yatırım tavsiyesi içermez.
Perşembe günü oluşan kırmızı mumun en yüksek ve en düşük seviyelerine çektiğim kesik beyaz çizgilerin altında oluşacak fiyatlamalarda gün içi fırsat bulursam 'scalping', bulamazsam 'nakitta kal' stratejisi uygulayacağımı belirtmiştim. Bu duruma paralel olarak bugünkü açılış ve sonrası oluşan günlük mum şimdilik bu kesik beyaz çizginin altında oluşmuş durumda. Elbette daha günün başı ve kapanışın nasıl olacağı konusunda bir fikir yürütmek imkansıza yakın.
https://i.hizliresim.com/e2s47lr.jpg
BIST 100 anlık
Yatırım Tavsiyesi İçermez.
Günü risk almadan nakitte bekleyerek kapatmayı tercih ettik. Muhtemelen Trump'ın 9 Temmuz'da açıklayacağı gümrük tarifelerini bekleyeceğiz gibi duruyor. O zamana kadar iç gündemde sakinleşme olur mu çok da emin değilim. Yapacak bir şey yok, ya bu gündemde dipleri ve fırsatları değerlendirmeye çalışacağız, ya da saatleri bizi çok zorlamayacak, zaman ayırabileceğimiz başka borsalara kayacağız mecburen. ABD borsaları, akşam saatlerimi doldurduğu ve ailecek geçirilecek saatleri meşgul ettiği için bu konuda fazlasıyla zorluyor. Böyle bir durumda FTSE'yi mecburen gündeme almak zorunda kalabiliriz. Hayırlısı bakalım. Bu konuyu tekrar gündemimize sokmak zorunda kalıyor olmak da üzüntü verici.
Kişisel görüşlerimdir, herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
Ülke gündemi dolu. İktidarıyla muhalefetiyle gündemi meşgul edecek bir şeyler icat etmek konusunda çok mahiriz. Ancak borsa bir seçim sandığı değil ve borsacının siyasette tarafı olmaz ve olmamalı da. Bu nedenle burada siyasetle ile ilgili yorumlar yapmıyorum ve yapmayacağım da. Bizim gözümüz fiyatta olmalı sadece. Haberler bile insanı yanlış yönlendirebiliyor. Haberleri sizin değil piyasanın nasıl okuduğu önemli. Dalgaya karşı değil dalgayla birlikte hareket etmeyenin bu piyasada başarılı olma şansı olamaz.
https://i.hizliresim.com/t88pd0s.jpg
Kapanış itibariyle saatlik zaman diliminde BIST 100 Endeksi
Genel temayülü görmek açısından "endeks en önemli indikatörümüz" dediğimiz için BIST 100'ü sistematik olarak takip ettiğim saatlik göstergelerim 'nakitte kal' mesajına devam etti. Bu mesajı görmezden gelmeyeceğim.
Kişisel görüşlerimdir, herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
https://i.hizliresim.com/eiplnzt.jpg
Kapanış Sonrası BIST 100 (Saatlik Zaman Dilimi)
Ne borsa genelinde ne de işlem yaptığım hisselerde görüntüde dünden farklı bir durum yok. Aşağı yönlü devam eden bir endeks ve 'nakitte kal' mesajı vermeye devam eden göstergeler.
Veri ve göstergelerin yorumlanması son derece subjektiftir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.