*malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr10 milyon, faiz %2,3
Printable View
*malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr10 milyon, faiz %2,3
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları 42.940 (önceki 42.577
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları aylık %0,9 (önceki %1,0)
*yeni zelanda'da ekim'de anz iş ilanları yıllık %8,9 (önceki %10,9
*filipinler'de ekim'de nikkei imalat sektörü pmı 53,7 (önceki 50,8
ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığı için adayını bugün seçmesi bekleniyor. Ancak Trump'tan dün gelen açıklamalar, kimi seçeceği konusunda kafaları biraz karıştırdı. Trump, kabine yetkilileri ile bir toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Janet Yellen'in mükem0mel olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı. Yellen'i mi Fed başkanlığı için seçeceği yönündeki bir soruya ise, "Ben bunu söylemedim. Ben, Yellen'in mükemmel olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise Beyaz Saray, Jerome Powell'ı Trump'ın Fed başkanlığı için kendisini aday göstereceği konusunda uyardı. WSJ'ye göre Trump, Salı günü Powell ile görüştü. 64 yaşındaki Powell'ın Fed Başkanı olabilmesi için Senato'nun onayını alması gerekiyor. Yellen'in görev süresi Şubat 2018'de sona erecek.
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Rusya'nın İngiltere seçimlerine müdahale ettiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi. Johnson, Rusya'nın İngiltere seçimlerinde bir oynadığına inanıp inanmadığı sorularına, "İnanmıyorum, herhangi bir kanıt görmedim" yanıtını verdi.
*japonya'da ekim'de tüketici güven endeksi 44,5 (beklenti 43,6, önceki 43,9)