ilk alımı .81 yapmıştım. ikinci alım için bir hafta boyunca .79 deneyeceğim. bakalım gelecek mi? olmadı .80 alım deneyeceğim.
Printable View
ilk alımı .81 yapmıştım. ikinci alım için bir hafta boyunca .79 deneyeceğim. bakalım gelecek mi? olmadı .80 alım deneyeceğim.
güzel hareketti ama değilmi :), yok kötümser değilim sadece şirkettin gidişatından bahsettim ,başka kagıtlarda işlev ve düşünce bu şekilde olur genelde.temettüye giriş 96 çok düşük yazmışsın ,temettüye 1,02-103 le girer düşüncesindeyim tabiki son çeyrekte toplarsa toplamaz ise dediğin gibi 96 lı rakamlar olur.
ilk 5 aylık performansı çok kötü gidiyor. 5 ayda 6 mil. civarı kar yaptı. geçen yılın yarısı kadar diyebilirim. alım için hiç acele etmemek lazım, bir miktar daha aşağı gelmesini bekleyeceğim.
0.96 rakamını kafadan atmıyorum. Hesaplarıma göre 1.43 pay başı varlık olur (geçen yıl 1.52 olmuştu) 0.67 PD/DD oranı ile (geçen yıl 0.67) 0.96 fiyat oluşuyor. Bu iyimser bir tahmin aslında borsanın 120.000 civarında olması durumunda gerçekleşir. 1.00 üzerine gelmesi için PD/DD 0.70 olması lazım ki ancak 150.000 endeks olursa ulaşır.
Bizim şirket eurobond ile işlem yaparken doların yükselmesi nasıl olurda bizim zarar etmemize neden olur bir türlü anlayabilmiş değilim. Tam tersi ben yıl sonu itibari ile kar patlaması olacağını düşünüyorum. Ve hatta bir kaç yıl boyunca karı sürekli katlanacaktır diye düşünüyorum. Benim bilmediğim yada yanlış bildiğim nedir anlayabilmiş değilim