-
bu şirketi neden aldım:
yatırımları bitmiş ve çalışmaya başlamıştı. çok ucuzdu almaya başladım. şimdiki fiyatlarla 3 liralarda idi... düştü 2,5- 2, - 1.7 artık alamadım. birazcık aldım ama korktuğum için almayı bıraktım. başka hisse senedi almadım sadece başka alanlara yatırım yaptım ( keşke almaya daha çok almaya devam etseydim). sonraki zamanlarda almaya devam ettim hatta 142 lerden de aldım ( düzeltme hissesi de olsa cüzi bir miktarda aldım)...
alırken hedefim neydi:
kafkasör ve sonra uludağ yaylaları idi... yani önce Artvin sonra bursa plaka numaraları kadar dolar fiyatlandırması... 5 dolara geldiğinde bir miktarını satmayı düşündüm satmamaya meşveretle karar verdim ben uydum ama meşverete katılanlar uymadı. daha sonra sattılar..
başka hedefim var mıydı evet vardı... 100 Klot toplayarak temettülerini almak. böylece emekli maaşıma katkıda bulunması... bu hedefimi gerçekleştirebildim mi hayır. ama bir miktar kar realizasyonu yapmak zorunda kaldım. ev ve bahçe aldım ki bu alış benim emekli ikramiyemi de yıllara sari birikimimi de aşacak boyutlardaydı... yani çok uygun fiyata ev aldığım gibi epey bir miktar hisse yanıma kalmıştı...
başka biriktirim yapmam gerekiyor muydu; evet gerekiyorduama alabilecek güç kalmamıştı. bu arada sevgili oğlumun gelişi yatırım planlarımı değiştirdi. her ay bir miktar onun için alınmaya başlandı. halen zararda portföyü ama birikmeye devam ediyor...
şirkette değişen bir şey var mı:
evet var. deli gibi yatırım yapıyorlar ve yaptıkları yatırım gerçekten güzel bir alanda yatırım. ileriye dönük hedefleri benim beklentilerimi aşıyor. eskiden 100 Klot ile gerçekleştirilebilecek temettü hedefi bir kaç yıl sonra çok daha azına gerçekleşebilir. kendi adıma beklentim işler iyi giderse 2 dolar kazanç 1 dolar temettü hisse başı, beklentiler daha az gerçekleşirse 50 cent temettü ( 1 dolar kazanç) bekliyorum ki kazancı su içinde elde edecektir...eski işleri devam ediyor mu evet ediyor ve gerçekten en kötü yıllarda ( geçen yıl ve bu yıl enerji fiyatlarına bakarsanız) şirket kar etmeye devam ediyor...
satmamı gerektirecek bir bozukluk var mı?
şirket ana hissedarlarından satışlar ( büyük kısmı yaptıkları yanlış yatırımları sonucunda şirket hisselerini satarak borç ödeme, bir kısmını da bilmiyoruz)... peki piyasada kabul edildi mi pek edilmedi ama bazı ciddi fonlar ve piyasanın kurtlarının yönettiği fonlar topladılar diğer hesaplarını bilemiyoruz... satışlar bitti mi evet bitmiş görünüyor...
satmamı gerektirecek daha uygun bir yatırım var mı:
yıllar önce olduğu gibi şimdi de yok...
daha sorulabilecek şey var ise soralım... herkes kendisine sorsun ve cevaplarını yazsın... satılması gereken durum var mı bakalım
YTD
-
soru
herkes satarken ortada yabancı yokken veya yeni taze nakit para yokken yeni halka arzlar olanı da emmiş ve emmeye devam ederken ortada enflasyon muhasebesi denen bir virüs bütün geçmiş rasyoları darmadağın edip her şeyi belirsiz hale getirmiş iken:
Yapı kredi diye bir kurum 13 ocakta 11 649 808 lot 17 ocakta 12 838 000 bugün sabah itibariyle de 13 190 000 hissesi olmuş...
iş yatırım 29 490 000 den 30 953 000 e
diğerlerine pek bakmadım ama ilk kurum yani YK piyasada alım yönünde olduğunda mery teyze bile alım tarafına geçiveriyor... bakalım ne olacak...
-
Tövbekar ortağım ben de 101 'in deyimiyle minnak minnak almaya devam ediyorum.
Dün de accuk aldım.
https://i.hizliresim.com/97ji7i7.jpg
-
Silkele Sülüman düşecekler.........
:whistling:
-
ALARKO AYLIK USD CİNSİ BOLLİNGER BANT MATRİKS GRAFİK NE YAPAR? NE YÖNE GİDER? YORUM YOK....
https://i.hizliresim.com/i69utmd.png
Geçmiş tekrar eder mi?
-
https://bsfinans.com/bilanco-sezonu-...-beklentileri/
adı üstünde ünlü menkulden tahmin:
Bankalar: Net faiz marjındaki 100bp genişleme ile net karda %19 artış
Finans dışı şirketler: 4Ç24’te %86 y/y net kar daralma
Göreceli güçlü 4Ç24 performansları bekledikleri hisseler:
.....
"Alarko‘nun net geliri, faaliyetlerdeki iyileşme, arazi satışından elde edilen tek seferlik gelir ve sınırlı parasal kayıplar nedeniyle dirençli olacaktır."
-
https://www.youtube.com/watch?v=fUHN4KppuM8
yukarıda linkini verdiğim videoyu izlerseniz halka arzların son halini dehşetle öğrenebilirsiniz... yalnız bir sorun daha var. videoda belirtildiği gibi halka arz izahnamesinde SPK tarafından bir şekilde bazı şeylerin yazdırılması pek bir şey değiştirmiyor... bir de şişirilmiş fiyatlarda arzlarda ortak satışları çok yüksek.
etrafımda gördüğüm yatırım düşüncesine göre maalesef bir sonuç vermeyecektir. neden aldın filanca dedi, feşmekanca dedi, adı hoşuma gitti, kesin çıkar vs bir sürü şey... emlak patlayacak diyenler arsa kesin en iyi yatırımdır diyenler ne bileyim bir sürü fasarya var yatırım piyasasında dolaşan.
bir hamlede bir projeden 11 milyarlık konut alan GYO sizce kar eder mi pardon fiktif kardan normal kara geçer mi? ama bir şekilde bana soranlara salla desem de maalesef benim hisseden daha iyi gidiyor. filanca şirket bakalım hımmm yönetim kurulu üyeleri pek gözüm tutmadı bence alınmaz... alıyorlar...
pes diyorum ve gerçekten ALARKOdaki performans ne olursa olsun ( bu enflasyon muhasebesi süreci sonunda normal piyasaya dönüldüğünde elbet daha objektif değerlendirileceğini düşünüyorum) bir şekilde temettü hissesi haline dönüştürmeye çalışacağım.
CW enerjinin bir iptal kapı vardı 8 ay yatırım kararı şimdi vazgeçilmiş ( güneş enerjisi sistemi). artışların yani iptallerin daha fazla olmasını bekliyorum. piyasada yaprak kımıldamıyor. finansman yok ve bir şekilde yatırım yapacaksın olmaz o iş...
ALARK yukarıda yazdım sektör olarak vazgeçilebilir sektörler değil ( turizm hariç o da kendi alanında değerlendirildiğinde talep iptali zor, ama bir şekilde 3 kişilik ailenin günde en az 100 000 ödediği kayak turizmi devam ediyorsa hillsidelar da devam edecektir bizim gibiler rüyasında bile görmese de birileri bu parayı buluyor...
yeni yatırım yapacak halim yok. eskilerden en uygunbence ALARK. oğluma aylık almaya devam ediyorum. ama piyasanın şu şartlarında ben düşünüp taşındığımda şirket prim yapacaktır desem de yapmıyor hatta gözü yerlerde. o zaman değeri artacaktır elbet ya da temettüleri artacaktır. aksi takdirde bütün borsa sn TH nin dediği gibi kumar cennetine dönmüştür. benim kumara verecek param yok. bu şirket de bütün olumsuzluklarına rağmen hiç olmazsa paramın değerini koruyacaktır...
yatırım tavsiyesi değildir belki züğürt tesellisidir...
-