Bu tür savaşları avantaja dönüştüren pek çok adam tanıyorum. Yapılması gereken tek şey tanıyı doğru koyup zamanında aksiyon almaktır.
Printable View
Bu tür savaşları avantaja dönüştüren pek çok adam tanıyorum. Yapılması gereken tek şey tanıyı doğru koyup zamanında aksiyon almaktır.
Katar'a atılan bombanın da etkisi kısa ve geçici oldu. ABD borsaları hiç etkilenmedi. Artık BİST'te en gözde sektörler GYOlar, bankalar dahil finansman şirketleri ve holdingler (benim favorim KCHOL).
YKBNK turbo performans gösteriyor. AKBNK da ona yakın. İSCTR çok geride kaldı, bakalım arayı kapatabilecek mi.
Destek Faktöring 6 ayda 51 tl den 929 tl ye neredeyse 20 katına çıkmış, piyasa değeri 8 milyar dolara yaklaşmış yani İş bankasınınki kadar. Defter değerinin 31 katından işlem görüyordu. Her nedense bugün taban yemiş. Burası borsa. Rulet masası bile bunun yanında halt etmiş.
BİST kağıtlarında "yatırımcılık" konsepti yani al-tut yaklaşımı geçersizdir. Bu gerçeği burada her fırsatta işliyorum. Hisselerin yaşadığı dalgaları kullanmak yani surf yapmak şart. Kısa/orta vade takılıp al-sat yapmak gerekiyor, uzun vadeci olmak BİST'te adamı batırır. Yukarıda dedim, BİST içsel getirisi pratik anlamda olmayan bir borsadır. Nedir içsel getiri? Temettü, rant, faiz, kar payı vs nin düzenli olarak ödeniyor olmasıdır. Bunlar var ise ancak o zaman yatırımcılık konsepti gündeme gelir. Aksi halde tamamen spekülatif bir ortam söz konusudur. Spekülatif ortamlar kumar ortamlarıyla kankadır. Büyük çoğunluk vermiyor ama verilse bile temettüler risksiz enstrümanların getirisinin çok çok altında ve pratik olarak anlamsızdır.
Özel banka hisseleri güzel momentum yakaladı özellikle de YKBNK ve AKBNK. Entropi düşüş eğiliminde yani ortamdaki düzensizlik ve belirsizlikte piyasa açısından azalma söz konusu.
15 Eylül Pazartesi önemli bir gün. Mahkemenin 3 opsiyonu var. Ya duruşma ertelenecek, ya mutlak butlan (MB) kararı çıkacak ya de reddedilecek. MB kararının çıkma olasılığı en yüksek olasılık (şahsi öngörümdür). Peki bu durumda borsa ne yapar? Piyasa MB kararı çıkmasını fiyatları mı?
Endeks tarihi zirvesinin %10 altında. Bu durum MB kararının fiyatlandığını mı gösteriyor acaba?