22 Şubat 2024 Mısır 🇪🇬
Çekirge sürüleri Sudan'ın ardından Mısır'ı işgal etti. Sudan ve Mısır arasında bulunan tarım arazileri büyük ölçüde zarar gördü.
Printable View
22 Şubat 2024 Mısır 🇪🇬
Çekirge sürüleri Sudan'ın ardından Mısır'ı işgal etti. Sudan ve Mısır arasında bulunan tarım arazileri büyük ölçüde zarar gördü.
https://youtu.be/p1T69BuKzeM?si=17XVrtkW4P-s2xCU
Gaza 5 aydır direniyor. Bugün cuma, dua edelim.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ansidi-2178761
Gemlik'in tam ortasından geçen bir fay var, orada heran büyük bir deprem olabilir. Çok yazdım.Alıntı:
Bursa Gemlik’te 4.1'lik deprem: Yaşanan panik kameralara yansıdı
Bursa’nın Gemlik ilçesi merkez üssünde 4.1 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Deprem anında yaşanan panik kameralara yansıdı.
https://twitter.com/Intellturk/statu...80924725399829
Alıntı:
Kaç Saat Oldu?🌍
@kacsaatolduson
AKP'li Niğde Hacıabdullah Beldesi Belediye Başkan adayı Babaoğlan Altun'un jandarma komutanına "o.... ç....." dediği anlar
Akp'den ihraç ediliyormuş. Bravo Akp.Alıntı:
Linkte video var. Bu haberi dün gördüm fakat inanmadım. Doğruymuş. Böyle şey olmaz. Lütfen oy vermeyiniz.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/j...or-768306h.htm
Ayvagobeknuri Bey Abi, 3/4 Ay önce Güneş ışıklarının sık göründüğü yerlerden biriydi Gemlik. 1 yıl içerisinde 2 büyük depremi kaldırır mı bu ülke, ekonominin ponzi olduğunu herkesin öğrendiği zamanda...Abi önceden kötü bir rüya görmüştün, görmeyesen bir daha be Abe..
Ayvagobeknuri Bey Abi, 3/4 Ay önce Güneş ışıklarının sık göründüğü yerlerden biriydi Gemlik. 1 yıl içerisinde 2 büyük depremi kaldırır mı bu ülke, ekonominin ponzi olduğunu herkesin öğrendiği zamanda...Abi önceden kötü bir rüya görmüştün, görmeyesen bir daha be Abe....
Belki 2500. günde serbest kalır.Alıntı:
Diken
@DikenComTr
·
3d
Osman Kavala 2 bin 307 gündür hapiste.
https://resmim.net/cdn/2024/02/24/ZF1Vs1.jpg
Alıntı:
BirGün Gazetesi
@BirGun_Gazetesi
KKTC’de 3 dönem eğitim bakanlığı yapan Kemal Dürüst ve eşi sahte diplomadan tutuklandı.
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Toplumların üzerinde allostatik yük birikince iki şey olur.
1- Kendilerini savaşın ortasında bulurlar
2- Kendilerini inkâr edip tutunmaya çalışırlar
3- Soykırıma uğrarlar.
2024 Yeniden Mukaddime
Pasaj 1
Ferhat Arslan
Nihat Genç
@nihadagenc
Çevrecileri ve halkı cahillikle aşağılayıp ve maden faciasıyla insan içine çıkamayacak hale gelen Celal Şengör, ortalık sakinleşti deyip tekrar kafa çıkarttı! Şu cümlelerle giriş yaptı! Sömürge madenciliğine bakın nasıl yaklaşıyor: 'Afrikalılar da akıllı olsun sömürtmesinler kendilerini!'
Şu ahlaksıza bakın, utanma yok, sıkılma yok, hala laf yetiştirme peşinde!
Be ahlaksız Celal Şengör, Afrikalılar'a salık verdiğin aklı sen niye kullanmıyorsun, sen niye akıllı olmuyorsun, sen niye kendi ülkenin sömürülmesine ve sömürgeleşmesine ses çıkartmıyorsun!
Fatih Ataylı'nın .ötüne saklanma, ortaya çık, maden şirketleri bu ruhsatları alırken Fatih Altaylı gündemi örtmek için on yıllarca Kur'an ayetlerini sayılarla toplayıp güya mucizeler bulan Ömer Çelakıl gibileri senin gibi ekranlarda ağırlıyordu, milleti uyutmak için!
Nagehan Alçılar, Ömer Çelakıllar, Cübbeli hocalar ve Celal Şengörlerle sömürgeci şirketleri gözden uzak tuttular ve kamuoyunu uyanık ve tetikte tutmak akıllarının ucundan geçmedi, holding yayıncılığının pervasız ve fütursuz gücünü arkalarına alıp, çok eğlendiler çok!
Şimdi, Basra harap olmuş, hala bilmişlik küstahlık kibir ve narsist ego manyağı havalarında 'akıl' vermeye devam ediyor!
Kardeşlerim, dünyanın en büyük felaketi sadece Çernobiller İliç'ler değil, şöhretle ya da parayla satın alınmış namussuz ahlaksız ego manyağı bilim adamlarıdır ve ekranlarınız bu şöhret budalalarının sayısını kasıtla baş edilmeyecek kadar çoğaltmış ve halkı ve kamuoyunu, aklı selimi, dürüstlüğü, ahlakı'ı ve insan olmanın sorumluluklarını el birliğiyle boğmuşlardır!
Ve ortada dağ, taş, ova, yayla, orman, köy, ülke kalmadı, ülke!
Bir de iki de bir ağızlarına Atatürk'ü almıyorlar mı, delirttiler milleti!
https://veryansintv.com/celal-sengor...l-afrikalilar/
Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Cahilin en dik alası Celalidir!
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Cehalet akla bedene ve hatta imana da zarar kardeşim.
Yaratılış teorisi diye birşey olmaz!
Teori sınanabilir ve yanlışlanabilir bir unsurdur.
Yaratılış yani bir yaratanın varlığının kabulü ile başlayan a priori bilimin alanında değildir.
Bu benim gibi arada derede olan ortalama müslümanların değil bilhassa dini hassasiyeti yüksek insanlar tarafından reddedilmelidir.
Ha niye böyle olmuyor diyeceksin?
Küfür bir millettir.
Bütün yollar küresel sosyal mühendisliğe çıkar.
Yakında genetik olarak Türk Kürt Arap şu bu olmadığını da açıklayacaklar. Hazır olun demeyeceğim çünkü kıvama getirildiniz. Eski iyi miydi hocam diyeceksin? Değildi. Lakin gelecek sensiz tasarlanıyor bunu bil.
Genetik diyor ki, Türkiye'de Türklerin orani %7-8'dir.Alıntı:
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
1 sa
Müslüman kardeşlerim imanınız sizde kalsın teori olarak okutulmasın. Evrim teorisi yeni geliştirilen tekniklerle sorgulanmaya devam edip geliştirilsin. Onun nasıl yarattığını anlama çabamızın adıdır evrim. Size çok büyük kazık atıyorlar. Protesto ediniz!
#yaratılışteorideğildir
Simdi sosyal medyada, son zamanlarda pek cok hesap turedi.
Bunlar diyorlar ki; Türkmenler %100 Kürttürler, yörükler de %60 Kürttürler.
Hatta Ramazanogullari, Dulkadirogullari ve hatta Germiyanogullari'nin Kürt oldugunu iddia ediyorlar. Bir onceki mesajin son pragrafi sosyal medyada işleniyor.
https://twitter.com/pusholder/status...52952445305012
Linkte video var.Alıntı:
Pusholder
@pusholder
ABD’de 81 yaşında arabada yaşayan bir kadın.
Bilgi Seli
@ononbilgimiz
ÖLÜMCÜL HASTALIĞI OLAN VAR MI ?
Doğan Cüceloğlu'nun eğitimdeki katılımcılarla aralarındaki konuşma:
Cüceloğlu: Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var mı?
Katılımcılar: Allaha şükür, hocam, bildiğimiz kadarı ile yok.
Cüceloğlu: Ne güzel! Peki, bana, istisnasız bütün insanların, yani altı milyar insanın da başına geleceği garanti bir şey söyler misiniz?
Cevap neredeyse otomatik olarak çıkar:
Katılımcılar: Ölüm.
Cüceloğlu: Gerçekten de ölüm bütün insanların başına geleceği kaçınılmaz olan tek şeydir. Doğum da bütün insanların başına kesinlikle gelmiştir, ama bundan sonra gelmesi kesin olan tek şey ölümdür.
Cüceloğlu: Diğer hiç biri insanların hepsinin başına gelmeyecektir. Peki, madem öleceğimiz garanti, bu benim ölümcül bir hastalığım olduğunu göstermez mi?
Katılımcılar burada sessizce, başlarıyla onaylamaya başlar.Öleceğim belli ise benim ölümcül bir hastalığım olduğu da açıktır.
Şu şekilde devam eder: Peki, ne zaman öleceğimizi biliyor muyuz?
Katılımcılar: Hayır
Cüceloğlu: Şu saniye içinde olma ihtimali var mı?
Katılımcılar: Var.
Cüceloğlu: Yarın?
Katılımcılar: Evet.
Cüceloğlu: 30 yıl sonra?
Katılımcılar: Olabilir.
Cüceloğlu: Peki bunlardan hangisinin sizin başınıza geleceğini biliyor musunuz? Mesela bu akşam eve sağ salim varacağınızı nereden biliyorsunuz?
Sınıf sessizce dinlemeye devam eder. Çünkü genellikle hayata böyle hiç bakmamışlardır.
Cüceloğlu: Peki bir de tersini düşünelim, bu akşam eve döndüğünüzde, bu sabah evden çıkarken sağ salim bıraktıklarınızı sağ bulma garantiniz nedir? Var mıdır böyle bir garanti?
Katılımcılar: Yoktur hocam.
Cüceloğlu: Peki nereden biliyoruz, az sonra telefonumuzun çalmayacağını ve evdekilerden birinin az önce öldüğünün bize söylenmeyeceğini?
Katılımcılar burada rahatsız olmaya başlarlar.
Katılımcılar: Hocam konuyu değiştirsek?
Cüceloğlu: Ama açık gerçek üzerine konuşuyoruz, biraz daha devam edelim. Peki, acaba bunu dün gece bilseydiniz, yani evde akşam birlikte olduğunuz kişilerden birinin yarın öleceğinizi bilseydiniz, o zamanı aynı dün gece olduğu biçimde mi geçirirdiniz? Yoksa farklı mı yaşardınız?
Katılımcılardan Biri: Kesinlikle çok farklı geçerdi Hocam.
Cüceloğlu: Şimdi sizden rica ediyorum, lütfen bir an arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatın ve bu sabah evden çıkarken evde bıraktıklarınızdan birinin gerçekten öleceğini düşünün, dün akşamınızı nasıl geçirirdiniz?
Aynı iletişim mi olurdu? Onunla aynı konuları mı konuşurdunuz? Aynı konular, tartışma ya da gerginlik konusu olur mu? Yoksa önemsiz hâle mi gelirdi? Bu sabah evden çıkarken, bu son görüşünüzde ona ne derdiniz? Onun boynuna sarılmakta tereddüt eder miydiniz?
Alıntı:
Sukran Kutlu
@SukranKutlu
·
9 Eyl 2023
Hoca nereden bilebilirdi ki eşi dışarı çıkınca kayıp düşecek ve hanım geldiğinde gitmiş olacak. Yazı, nasip, kısmet!🙏💐
Alıntı:
Babaannem ılık bir ikindi üzeri vefat etti. Babam, emin olmak için ağzının önüne ayna tuttu ve sonra hafif bir ses tonuyla, “Vefat etti annem” dedi. “Allah rahmet eylesin.” Çocuk aklımla babamın yaşadığı sükunete bir anlam veremedim. Sonra annemden öğrendim. O gece yorganın altında hıçkıra hıçkıra ağlamış babam.
Tevekkülü, isyan etmemeyi o gün öğrendim.
Alıntı:
Anneannemin iyice ağırlaştığı geceydi. Zor nefes aldığı için oksijen tüpüne bağlıydı. Eve doktor geldi. Bakışlarıyla bize yapacak pek bir şey olmadığını ima etti. Doktor tam evden çıkacakken anneannem ağzına bağlı olan maskeyi çıkarıp zorlukla, “Nezih Beye börek, çay getirin,” dedi. Bir saat sonra da vefat etti.
Misafirperverliğin ne olduğunu o gece öğrendim.
Alıntı:
Hollanda’da tarihi bir şatoyu ziyaret edecektim. Şatonun önüne geldiğimde henüz açılmadığını gördüm. Bilet gişesinin önünde benim gibi erken gelmiş, 30 yaşlarında bir Japon vardı. Tanışıp, ayaküstü biraz sohbet ettik. Kapıların açılmasına daha 20 dakika vardı. Yeni tanıştığım arkadaşa, “Ben biraz dolaşıp fotoğraf çekeceğim. 20 dakika sonra burada buluşup birlikte gireriz,” dedim.
Dolaşırken sağanak yağmur başladı. Ben de bir kafeye sığınıp yağmurun dinmesini bekledim. Yaklaşık bir buçuk saat sonra şatonun kapısına geldiğimde Japon’u beni beklerken buldum. Sığınacak bir yer olmadığı için paçalarından su akıyordu. “Niye girmedin?” diye sordum. “Sözleştik ya,” dedi.
Sözünde durmayı, ismini bile hatırlamadığım ıslak bir Japon’dan öğrendim.
''Zihniyetler buyrukla değiştirilemez. Çünkü yok edilmesi imkansız olan bir şeye, hatıralara dayanırlar.'' Theodore ZeldinAlıntı:
Rahmetli dedemin vefatından birkaç gün önce bir bayram sabahıydı. Amansız bir hastalığın pençesinde zor nefes alıp veriyordu. Kesilen kurbandan tatsın diye ağzına nohut kadar bir et parçası koyduk. Bir gayretle yutmaya çalıştı ama vücut kabul etmedi. Ağzından eti geri almak için eğilen kızının yanaklarına inmiş iki damla yaşı fark edince zoraki gülümsedi.
“80 yıl doya doya et yedik kızım,” dedi usulca, “bir kere yiyemedik diye üzülmek olur mu?”
Bir nefese yüzlerce kişisel semineri sığdırılabileceğini de o bayram sabahı öğrendim.
Doğru bir hayat yaşamayan kişi, ne kadar çok şey bilirse bilsin, taşımaktan öteye gidemez.
Arjantin'de seçimler yapıldı ve seçimi biri kazandı. Sonradan Yahudi olduğuna dair pek çok haber çıktı. Aynen Ukrayna'da Zelensky gibi. Önceden gizleniyor, seçildikten sonra neredeyse ''sağır sultan duyacak şekilde'' ilan ediliyor. Sanki bu seçilenler ''Yahudi günah keçileri'',başarısız olacaklar ve bu başarısızlık, Yahudiliğe, Siyonizme bağlanacak.
Ülkemizde de Sabetaycılar, Karaylar, Pakruduniler gibi cemaatler var. Araştırıldığında her alanda, en üst düzey yönetici, sanatçı, asker, akademisyen vs çok yüksek oranda bunlardan olduğu ortaya çıkar. İyi ki varlar, ülkemize çok faydası olanları çok fazladır.
Merak ettiğim, niçin kendilerini saklarlar? Mutlaka çocukken kendilerini nasıl saklayacakları, nasıl davranacakları büyükleri tarafından öğretiliyor olmalı. Yani insanları kandırmayı çocukken öğreniyor olmalılar.
Tamam, çok başarılı oldular ve hepimizi kandırdılar. Ama bu tamamen yalan üzerine kurulu bir hayat. Üstüne çocuklarını da bu oyunun bir parçası haline getirmek, sonunda ölüp, mesela Bülbülderesi Mezarlığına gömülmek.
Böyle yaşamak istemezsin. Doğru bir hayatı yaşayıp, mesela çocuğuna ''gerçeğe ulaşmayı'' öğütlemek gerekmez mi?
https://twitter.com/aDilipak/status/...DlMKSc4Yg&s=19
Abdurrahman abi ne diyor aywaaa...!
Abdurman Ağam delirmiş diyecem abi de delirmez o. Dün bir haber vardı:
Alümünati Remezan şöyle yazmış:Alıntı:
Almanya’da halka açık alanlarda 25 gram, evlerde 50 gram esrar kullanılması yasallaştırıldı…
Dilipak'ın yazısında şöyle bir paragraf var:Alıntı:
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
4s
Almanya’da Esrar içmek,bulundurmak kanunen serbest bırakıldı.Malum salgın sonrası dünyada “İtaat -biat et rahat et”mottosu tedavülde.Acaba yeni Hasan Sabahlar ve Alamut Kaleleri ile insanlık sahte cennetlere mi yönlendirilecek.Esrar en kestirme biat-cennet katalizörümü?
Dilipak sıradan biri değil. Böyle bir şey yazmaz. Kimbilir ne biliyor? Önceki sayfada Ferhat Arslan'dan alıntı yapmıştım, son paragraf şöyle idi:Alıntı:
Esrar; Şarap, Rakı, Votkadan daha tehlikeli değil. Esrarı uyuşturucudan kaçış için bir kapı olarak kullanabilirsiniz. Esrar biyolojik bağımlılık yapmaz. Eroin, Kokain, Bonzai'den kurtulmak isteyenler için bir imkan. SGK, bağımlılara tedavi amaçlı bunu doktor kontrolünde bedavaya versin. Esrarı Mafyanın elinden alırsınız. Kontrol sağlarsınız. Kurtulmak isteyenler kurtulur. Kimyasal uyuşturucu kullanıcılarının kriminal risk sayısı çok yüksek. Ayrıca ileri seviyede tedavisi çok zor, hatta imkansız. Beyin hücrelerini öldürüyor, karaciğer fonksiyonlarını bozuyor. Bu uyuşturucunun sebep olduğu sağlık sorunları sebebi ile devlet ve aile yüksek bir bedel ödemek zorunda kalıyor.
Yakında genetik olarak Türk Kürt Arap şu bu olmadığını da açıklayacaklar. Hazır olun demeyeceğim çünkü kıvama getirildiniz. Eski iyi miydi hocam diyeceksin? Değildi. Lakin gelecek sensiz tasarlanıyor bunu bil.
Yeni Nuh Tufanı çok yakın. Olumlu tarafı, Korku ve Yalan İmparatorluğu yıkılıyor. Bakalım başımıza neler gelecek?
https://twitter.com/mhilmiguler/stat...23007907045736
Linkte video var. Helal olsun başkan...Alıntı:
Dr. Mehmet Hilmi Güler
@mhilmiguler
Az laf, çok iş!
Beş yıl boyunca beraber yaptık, beraber izleyelim ❤️
Ordu Modeli Belediyecilik ile Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz
https://twitter.com/Siyaderr/status/1761488630693171576
Linkte video var. Mutlaka izleyiniz.Alıntı:
ZOR
@Siyaderr
Kadının oğlu doğruları konuşunca kadın oğluna Kendini yaktın diyor
Bu nasıl korku imparatorluğu
Bakınız artık herkeş anlıyor. Herkeş anlayınca yıkılır. Korku ve Yalan Imparatorluğu. Butun dünya böyle. Bu vatandaş şöyle yazmış:
Şeytan vardır. Olmaması mümkün değil.Alıntı:
Uğur Aktemur
@uguraktemur_
·
5s
Türkiye satanizmin etkisi ve kontrolü altında.
https://twitter.com/TakaGazetesi/sta...46161920876790
Linkte video var.Alıntı:
Taka Gazetesi
@TakaGazetesi
🔴 Sarhoş numarası yapan kadınlar, yardıma gelen adamı soydu! Akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri sosyal medyada viral oldu.
https://twitter.com/haskologlu/statu...99089546461417
Ilginç video var. Yahudiler %90'in uzerinde oranda Trump karsitidirlar.Alıntı:
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
ABD’nin eski Başkanı Trump, Arjantin Başkanı Milei ilk kez yüz yüze tanıştı:
Bu degisik, Trump'tan yana. Heman guvenmemek ilazim.
Trump Reis'in de 180 derece dönüş yaptığı konular var. Mesela bitcoin ve kripto paralar. Şinci bunlara sıcak bakıyormuş.
A be Trump Reis, çoktan başladı be ya. NYC, Boston, Los Angeles vs, Abd'nin büyük sehirleri liboslarla, göcmenlerle dolu. Buralara nükleer bombalar duşse, Abd ne kaybedecek? Kaybeder mi yogusam kazanir mi? :))))))))Alıntı:
Donald Trump:
We will lose World War III before its beginning.
Unutmayiniz, Korku ve Yalan Imparatorlugunda yasiyorsunuz...
Dogrusu budur. Buyuk devletler, hasimlarinin suyunu, yemegini kesmezler.Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Mitingi’nde konuşurken açılan "İsrail ile ticaret sonlandırılsın" pankartı polis müdahalesi ile kaldırıldı.
https://www.birgun.net/haber/ihh-yon...hakaret-388545
Soruşturma açılır, görevinden alinir abi...Münafık bu. Tevbe etmeden ölürse, Kuran buna cehennemi müjdeliyor.Alıntı:
İHH yöneticisi başhekim yardımcısından kadınlara hakaret
Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, kıyafet tercihi nedeniyle kadınlara yönelik 'Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi?' ifadelerini kullandı.
https://twitter.com/yirmiucderece/st...07145533214986
Ulla gençler, Hint gızları iyidir ha...Turkiya'da kalmadı büle vefakar, cefakar gız...Alıntı:
23 DERECE
@yirmiucderece
📌 Bir Hint dizisinin kamera arkası görüntüleri izleyenleri oldukça şaşırttı!
Bakınız, unlu bir dizi oyuncusu, yerlerde surumusler, arabaya carpmislar, hiç sikayet ediyor mu? Acem gızı da iyidir de, bunlar number one...:))))))))))))
Linkte video var.
https://resmim.net/cdn/2024/02/25/ZUTQAj.jpg
Alıntı:
zerohedge
@zerohedge
Donald Trump won South Carolina's GOP primary, defeating Nikki Haley in her home state
Yeme bizi reis. Ukrayna savası ciksin, Israil Gaza'ya saldirsin diye seni gonderdiler, simdi bitsin diye geri getiriyorlar.Alıntı:
Donald Trump:
“Görevde olsaydım ne İsrail'e saldırı ne Ukrayna'da savaş olurdu.”
Bu isler vatandasin verdigi oyla olmaz.
https://twitter.com/dokuz8haber/stat...24302473187370
Linkte video var.
Abi Tayyip Ağam beni okuyor be ya...:))))))))))))))))Alıntı:
Bakan Tunç: Cumhurbaşkanımız gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eros isimli kediyi katleden İbrahim Keloğlan'ın yargılama sürecine ilişkin açıklama yaptı:
"Sayın Cumhurbaşkanımız bir gece yarısı 'Nasıl olur böyle bir şey?' diye beni aradı. Yargılama yeniden başlayacak."
Yargıya mudahale ama nasıl serbest kalıyor?
G7 ülkelerinden birinin başbakanı, mutlaka istihbarat raporlarina gore konusuyordur.Alıntı:
İtalya Başbakanı Meloni:
“Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi, Hamas İsrail’e saldırmazdı.”
Lisede Mantik diye bir ders vardı.
SavunmaTR
@SavunmaTR
📍 Türk savaş gemileri Somali karasularını koruyabilir
Somali ile Türkiye arasında imzalanan savunma anlaşma kapsamında Türk savaş gemilerinin, Somali karasularının güvenliğini sağlaması değerlendiriliyor.
Etiyopya, Kızıldeniz'e erişim için Somaliland ile anlaşma imzalamış, Somali de bu anlaşmanın karşısında durmuştu. Bu iki ülke, Kızıldeniz'de karşı karşıya gelebilir.
Savunma anlaşması kapsamında kurulması planlanan Somali donanması için gemi ve liman üretilmesi ve Somali Hava Kuvvetlerinin güçlendirilmesi ve kara kuvvetlerine mühimmat, teçhizat ve lojistik destek sağlanması hedefleniyor. Bu süreçte Türkiye, Somali ordusuna eğitim vermeyi ve ekipman sağlamayı sürdürecek.
Somali karasularının korunması ve bu hedeflerin gerçekleşmesi için Türkiye'nin Somali'de bir deniz üssü kurması değerlendiriliyor.
Somali Cumhurbaşkanı Barre: Türkiye ile yaptığımız savunma anlaşması tarihi bir anlaşma.e Terörizm, korsanlık, yasadışı balıkçılık, zehirli atık depolama ve ülkenin kıyılarına yönelik her türlü dış ihlal veya tehdit artık önlenecek.
MEE'ye konuşan Somalili bir kaynak: Türk savaş gemileri Somali denizlerinde konuşlandırılacak ve bu gemiler Somali'yi korsanlık ve terörizme karşı koruyacak.
MEE'ye konuşan Türk kaynaklar: Konu petrol ve gaz gibi potansiyel su altı kaynaklarına gelince, Eş-Şebab meselesinin kesin olarak ele alınması ve ayrılıkçı devletlerle olan toprak anlaşmazlıklarının ele alınması gerekiyor.
Anlaşma Etiyopya'nın hamlesine karşı bir denge unsuru olarak görülebilir ancak Türkiye aynı zamanda Etiyopya ile dostane ilişkilere sahip ve buna zarar verme niyetinde değil. Türkiye'nin Somali'de Mogadişu'nun El Şebab'a karşı savaşmasına yardımcı olan silahlı insansız hava araçları var. Aynı insansız hava araçları açıkça Etiyopya'ya satıldı ve bu da onu 2022'de Tigray'e karşı feci bir yenilgiden kurtardı.
https://sputniknews.com.tr/20240225/...081090287.html
Eğer Abd, Ukrayna'ya desteğini keserse ne olacak? Ukrayna'ya desteği kesmek demek, Avrupa'yi ortada birakmak demek.Alıntı:
Zaporojye idaresi: Rus ordusu Rabotino’ya girdi.
Bize "şayet Suriye'de Ruslarla çatısmaya girersek, Nato'nun bizi korumayacagı" söylenmisti. Hava savunma sistemleri vermediler. Parasini verdigimiz halde F35'leri vermediler. Ruslardan S400 aldik.
Ne kadar dogru yaptigimiz şimdi anlaşildi mi?
Şuan Rus donanmasina ait askeri gemiler, Ingiliz deniz sahalarini, Rus hava kuvvetleri de hava sahalarini ihlal ediyorlar. :)))))))))))))))
Pazarlik gucumuz cok yuksek. Hic olmadigi kadar yuksek.
https://resmim.net/cdn/2024/02/26/ZUtr88.jpg
Estihbarat geldi. İzmir Belediyesi Akp'ye geçmeden, gitmeyecekler. :)))))))))))Alıntı:
Bay Woland
@_agustoperez
·
10s
"Şunlar bi gitsinler de" diyerek CHP'ye oy vermek, oy verme çağrısında bulunmak.
https://youtu.be/0VG22qPep8I?si=j2V36hDGYb2YbGuq
Yürü be Imamoglu...
Çıngıraklı yılanlar, çıyanlar, hamam böcekleri partinin içinde.
Bölücü ve mezhepçilere hic ihtiyacin yok. Ezip geç şunlari, defolup gitsinler.
https://resmim.net/cdn/2024/02/26/ZUxuYZ.jpg
Durduk yerde mide koruyucu da içmemek lazim.
https://resmim.net/cdn/2024/02/26/ZUxpWG.jpg
ABD Hava Kuvvetlerinde görevli bir asker, İsrail büyükelçiliği önünde "Ben artık soykırımın suç ortağı olmayacağım, Filistin'i özgürleştirin" diye bağırarak kendini ateşe verdi.