Kar beklendiği gibi,satışlar belkide uçuk beklentileri olanları dökmek için,ben alım fırsatları olarak değerlendiriyorum.
Printable View
sayın "Çiftçidede" ye katılıyorum.
Ben de kendisi gibi yukarıdaki beklentimi;yıllık geçici vergi beyanname eki solo tablolar geldiğinde ben de (aşağıdaki gibi) yazmıştım...
.....
Yıllık konsolide brüt kar: 70 mln,
Yıllık kons.faaliyet karı : 40 mln
Yıllık kons. Net kar. : 34 mln
yukarıdaki rakamlar beklediğimden 2 mln az geldi. Beklediğimden 2fazla gelse çok mu şey değişecekti, Hayır...
Geçen yıl bitti artık, bence iyi bir yıl yaşadı faaliyet performansı olarak, umuyorum ki 2018 de de benzerini yapar...
Eninde sonunda değerini bulacaktır.
Şaka gibi
GENTS destek 1.67-1.65
Direnç 1.68-1.70
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik olarak sat üretiyor.50 günlük ortalamalarin bile altinda. Demek ki yatirimcilarin ilgisi kaybetmiş.
SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malumunuz Gentaş ın performans olarak mevsimsellik etkisi sonucu en iyi çeyreği 3. çeyrek , en kötü çeyreği ise 1. çeyrektir.
2017 3 aylık karı 3,5 mln idi.
Şimdi 2018 ilk çeyrekte kar rakamı olarak mesela 8 gelse muhteşem bir sıçrama mı diyeceğiz? Ya da , bin lot a 50 TL temettü kararı alınsa süper bir karar mı diyeceğiz? Hayır, Bunlar Gentaş ta olağan şeyler ve güzel şeyler.
Piyasa emsallerine uymayan şey , şirket faaliyet performansının emsallerine göre fiyata yansıyamamış olması.
Bazan bir kıvılcım gerekiyor, önemli bazı büyük yatırımcıların ilgisini çekmek için. Belki o kıvılcım bu yıl çakacak (umarım).
Şahsen ben , 3 aylık mali veriler ile temettü kararı beklentisinin fiyatı olumlu etkileyeceğine inanıyorum.
Ama biraz izlememiz biraz da beklememiz gerekecek gibi görünüyor.
Satış baskısına rağmen iyi direndi...Umarım beğenmeyenlerin sataşı bitmiştir..önümüzdeki günlerde tekrardan yukarı yönelmesini umuyorum..
Endeksin biara +%1.8 i gordugu ve günü +%1.28+ da kapattığı bir günde satış baskısına iyi direndi demek ne kadar doğru. kaldığı sahsiyetsiz ve kişiliksiz bir gurubun yaptığı bu alçaklığı gormeyipte satış baskısına iyi dayandı yorumu talihsizlik olmus. GENTS icin satış baskısını gerektirecek herhangi bir durum göremiyorum.
Hisseyi bu duruma getirip gözü yatırımcının cebinde olan Haremzadeleri Allah bildiği gibi yapsın.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.