Enpara cepteteb 25 verirken bizde 26.50 veririz diye cikti ise kafadan çöp olur mt ile pazarlik sart
Printable View
ekonomiye asla ideolojik gözle bakılmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü bu herkese zarar verir ekonominin kuralları ilkeleri bellidir sırf oy kaygısı yüzünden yapılması gereken hamlelerin geciktirilmesi( iktidar tarafından ) yada doğru yapılan hamleleri eleştirmek ( muhalefet açısından ) ekonomik dengeleri alt üst eder ! eğer mali ve parasal sıkılaşma yapılma zarureti doğmuşsa ve bunun acı reçetesi olacaksa bunun sağından solundan dolaşıp şunlar için biraz gevşetelim biraz da ona ver biraz da bana ver denmeye başlanırsa 2 yıllık süreç belki 5 yıla çıkacaktır ! asgari ücret örneğini hep bu yüzden veriyorum keza ikramiye uygulaması da aynı şekilde ilk başta göze hoş gelen vaatler gibi duruyor ama bumerang gibi enflasyon ve işsizlik olarak geri dönüyor maalesef
Benim arkadaş çevremde çok kişi(beyaz yaka üst yönetici) yurtdışında hesaba sahip, bir kısmı master ve doktora döneminde açtıkları hesaplar, bu dönemde kendileri yurtdışına gitmeyenler de en azından para gönderdiler. Genelde Amerika da işlem yapanlar borsayı tercih ediyorlar, yani aynen öyle olur. Dolardaki artış bence şok faiz ve güvenilir bürokrat olmadan kesilmez. Çünkü bugün dolara talep, elindeki serveti koruma endişesinden kayaklanıyor. Bence Doları düşüren dış kaynak, geri yükselten ise kriz tecrübeli Türk vatandaşları ve borçlu Türk şirketleri
Gerçekçi olursak, muhalefetin hedefi iktidar olmak olmalı. Bunun içinde seçmenin çoğunun hoşuna gidecek şeyler vaat etmeli. Bana faiz artışı hoş geliyor, ama çoğunluğa beleş makarna ve kek. Sözcü gazetesi çok tutarlı bir gazete değil zaten, bazen muhalefete de çakıyor. Bence okuyuculara yaranmak en büyük derdi ki bu zamanda işler zorken beni şaşırtmıyor
Arkadaslar carsamba isin segri degisecek acele etmeyin bence o gune kadar ON da kalmak en mantiklisi. FED faiz arttirirsa MB sikislastirmaya gidebilir. Ytd