meblağ milyonlarca tl dahi olsa hiçbir banka mevduat kaynağını soramaz sormamalı, gerekirse bunu soracak olan mali şubedir,şüpheli para transferleriyle onlar ilgilenir
Printable View
Nbono turu kagitlarla, % 12 enflasyonda anca para degerini korudugumuzu dusunursek, siz Nbono ile ISYAT farkli gorurmusunuz ?[/QUOTE]
Sy HISIM, bu soru temettü kazancıyla yıllık banka faizinin karşılaştırılmasına giriyor, temettü konusunda sy DUDU yardımcı olursa daha anlamlı olur. ISYAT'ın geçmiş yıllar temettü performansı nasıl? Ana sözleşmesinde her yıl kar payı dağıtım taahhüdü nakit olarak dağıtılacak hükmü var mı? varsa bir rakam var mı? yani karın en az şu kadarlık kısmı dağıtılır diye.
şayet var ise, şirketin performansına güveniyorsanız bence verdiğiniz oranlara göre her durumda yıllık kazanacağınız faizden çok daha yüksek bir temettü performansı elde etmiş olursunuz.
Bunların ki avcı hikayesini de geçti.
ben işyat tuttum 5 sene, %16 lar %20 ler le temettü aldım üst üste, fakat gördümki 1 tl nominalin ya altında ya çok az üstünde aşırı bir iskonto var tahtada, yani verdiği temettüyü aslında bana ödetiyo,değer kaybı çok fazla :one:
bu iskontonun sebebi aktif toplamının kaynağı sermaye piyasası enstrümanları olduğu için portföyün erimesi zarar etmesi halinde diledikleri an tasfiyeye gidebilmeleriymiş, tasfiye halinde her paya ödenecek rakam o haftaki pay başına net aktif değeri neyse oymuş
orada haftalık 1.46 yazıyor bu hafta, elinde 20 bin adet varsa 1.46 liradan nakde çeviriyorlar paran hesabına yatıyor olay bu
benim kağıttan çıkmamın sebebi sermaye değerinin hep yerinde saymasıydı aşırı iskontoydu ve kağıt üzerinde görünen portföyün riskiydi,
yani arsa yok arazi yok üretim yok sadece bilgisayar ekranındaki bir portföy iş kulelerde 2.katta bir odada 3 kişi hallediyor bu işi :)
işyat da tuttuğun sermaye değerini enflasyon ve mevduat faizi karşısında iyi hesap et, karlı diyorsan senin kararın etkilenmeni istemem, yıllardır işyat tutan çok yatırımcı var onlarla istişare etmen daha doğru olur
YKB özel..
TL 12.30, USD yeni giriş 3.00 temdit 2.65
iyi olduğundan değil bilgi olsun diye paylaşıyorum.
İng ye yılbaşından sonra elden 200 k dolar yatırdım. Hiç bir şey sorulmadı.
Yalnız diğer bankalarda yaşamadığım şöyle komik şeyler yaşadım. Günlük %3,50 idi galiba dolar faizi ilk girdiğimde ve 2 ay uygulanıyordu. 2 gün sonra fark ettiğimden otomatik %1 e indirmişlerdi faizi. Hanımın adına hesap açtık , aynı şube de virman yaptırmak istedik , parayı çekmeden. Yarım saat beklettiler , merkezden biri arıyor , efendim roxette bey dolarınızı havale yapmak istiyormuşsunuz , eminmisiniz gibi sorular. Evet eminim dedikten sonra virman yapıyorlar , yoksa yapmıyorlar. Hanımın 2 aylık süresi dolunca da reşit olmayan oğlum adına hesap açacağım , gene virman , gene arıyacaklar , efendim eminmisiniz , son kararınız mı bla bla bla .. Oğlumun hakkı da dolunca bakacağız.
Bu arada forumdaşlara sormak istiyorum. 2016 da ing de hesap açanlar 1 yıl hoşgeldinden faydalanıyor bildiğim kadarı ile ancak benim gibi 2017 de açanlara 60 gün uygulanıyor. Bu işi uzatmak için, bazı arkadaşlar e-turuncu açılmışsa normal turuncu açın , turuncu açılmışsa e-turuncu açın internetten benzeri bir şeyler yazdıklarını hatırlıyorum galiba , yanlış da anlamış olabilirim. Şubeye sordum , kesinlikle 60 gün de hiç bir esneklik yapmıyorlar.
Bilal 'e anlatacağınız gibi tane tane var mı bunun bir yolu acaba?
Teşekkürler.
akbank;
yeni müşteri. USD: 100K-250K = 3.10 , 250K+ 3.25
TL temdit 1M+ = 13.45