13 eylül tarihli yazım :)
o gün piyasa değeri 231 milyonmuş
şuan piyasa değeri 201 milyon
Printable View
Bu hesaba bakınca fiyat abartı düşük gelmedi bana ben hisseyi pahalı almışım . Bu tabloda borçlar cevrilebiliyor mu. Borçlarını ödeyip yola devam ederse ehh. Birde önündeki 2 yıllık planları ne . Bakalim . Valla düşünmek ten yoruldum. Yatırım tavsiyesi değildir.
tüm malvarlığını % 50 düşük hesapladık ama sn asibey bence değeri fazla düşük!!!
ama ama ama sahibinin de bazı değerleri düşük muhtemelki yol vermiyor. (kan değerleri düşük muhtemel)
önündeki 2 yıllık planlar derseniz;
o 65 villayı bahsettiği rakamın yarısına satabilirse, istanbul'daki arsalarıyla ilgili projeleri vardı onları hayata geçirseler vs (bu projeler borsagündemin haber pompaladığı bedelli öncesi bedelliye katılımı artırmak için pompalanmış projeler olabilir)
Güven sorunu yüksek yatırımcının Genel kurulda Tekin Bey'inde bahsettiği üzre.
borçlar kısmı;
bu dönem borçlu şirketler için büyük handikap (Bist hisselerin % 80 i bu şekilde gerçi)
2018-6 bilançosunda
Nakit ve Nakit Benzerleri 34.431.841
Kısa Vadeli Yükümlülükler 109.167.108
hani kasası nakit doluydu ya !!!
34 milyon nakit 109 milyon kısa vade borç var. (villaların satılmadığını varsaydığımızda)
borcun çevrilebilmesi için bankalardan kredi kullanılacak el mecbur. kredi faizlerininde yüksek olduğunu düşünürsek. Sonraki dönem bilançoları için finansal giderler her geçen gün artacak....... nezamana kadar eldeki villaları, arsaları vs satıp borçları ödeyene kadar.
2018-9 bilançosu gelsin bakalım kasasındaki dolu para ne alemde !
kısa uzun borçlar nealemde
Tekart holdingin %77 si tektuya ait bu holding ne iş yapar içi boş mu
Bilançodaki değerine bakın... sadece bir kaç yüz bin lira. Bu holdinin varlıkları neler değerleri nedir, bilançoda belirtilen bu değer güncel mi??
Bu konuda şirkete istediğiniz kadar yazın hiç bir cevap alamazsınız.. bacı arkadaşlar tarafından çok sorgulamalar falan yapıldı ama yatırımcı biriminden hiç bir cevap alınamıyor...