http://www.bloomberght.com/haberler/...gi-azaltilacak
Ekmek çıkar mı bize buradan? Sektörde yabancı pek yok bildiğim aslında ama....
Printable View
http://www.bloomberght.com/haberler/...gi-azaltilacak
Ekmek çıkar mı bize buradan? Sektörde yabancı pek yok bildiğim aslında ama....
Dünkü KAP bildirisi şu şekilde;
"23/01/2018 tarihinde SILVR A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,30-2,35 fiyat aralığından ..230.000,00 adet
alış/satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SILVR A.Ş. sermayesindeki
paylarım/oy haklarım 23/01/2017 tarihi itibariyle %4,87 sınırına ulaşmıştır"
Bakalım 24.01.2018 ZİRAAT satışları ile ilgili bir KAP bildirisi bugünde gelecek mi?
Malum Ziraatte KY aracı kurumlarından. Ben şahsen O kadar büyük satışı MEÇ'ten başkasının yaptığını düşünmüyorum. %5 altında hissesi olanların satış açıklama yükümlülüğü yok diye biliyorum. Bunun gerçeğini bugün öğle saatlerinde öğreneceğiz.
MEÇ BENCE büyük bir oyunun parçası burada. Hisseyi baskı altına alarak toplama operasyonunun bir parçası olabileceği ihtimali zihnimi meşgul ediyor.
CEP to CEP yani...
MEÇ baskılayacak, ekibi toplayacak gibi...
Olamaz mı?
Sanmıyorum. Bu tür düşünceler bizi bir yere götürmez. Elimizde bir kanıt olmadığı sürece tüm olaylara objektif bakmalıyız. Yoksa anlamsız bir düşünce ve gereksiz bir yargılama içerisinde oluruz. Bizim yapmamız gereken; bir şeyin altından bir şey aramak değil de, yatırım yaptığımız şirketin hedeflerimize uygun bir şirket mi, potansiyel taşıyor mu, onları tartışmalı ve ortak bir amaca uygun olarak hareket etmeliyiz. Altın vuruş olarak; Bilimsel olarak gerçekleşmiş veya gerçekleşebilecek veriler üzerinden sonuca gitmeliyiz.
Koca borsadaki yegane 5 şirketten biridir SILVER
SİLVER-CAN / ANALİZ
Silver-can hissesini cazip kılan en önemli neden: F/k oranı: 5.80 (bizim 5 lira; buradan geliyor diyebiliriz)
Bunun anlamı: Bu şirketi bugün satın alırsak, yatırdığımız parayı 5 yıl civarında amorti ediyoruz. Örnek vermek gerekirse; Bugün şirketin piyasa değeri 84 Milyon TL (fiyat:2.37) bugün bu paraya şirketi tamamen satın aldık. Bu şirket yılda 14-15 Milyon kar açıklıyor. Bu karları her yıl alarak şimdi yatırdığımız 84 Milyon TL yi 5 yıl içinde çıkartıyoruz. Hatta bir arkadaşımdan 5 yıllığına borç aldığımı düşünelim. Her yıl 1 taksit ödemek koşuluyla toplam 5 taksitte parayı geri ödeyeceğimi söylüyorum ve şirket 5 yıl sonra hiç param yokken tamamen benim oluyor. İşlem bu kadar basit.
Pekala o zaman herkes benim yaptığımı yapar, F/K oranı 5 olan hisselere hücum eder. Şimdi bir dakika, madalyonun öbür yüzü var.
1) Sürdürülebilir kar var mı,
2) Finansal borçları çok az düzeyde mi.
3) Gelecek vizyonları var mı, şirketin açıkladığı bir hedef var mı.
4) Hangi sektörde faaliyet gösteriyor. Bu sektör günümüzde popüler mi.
5) Sektörde pazar payı var mı. İş yapabiliyor mu.
Alacağımız hissede bu 5 kriter varsa gönül rahatlığıyla yatırım yapılabilir. 5 lira hedefine azimle koşulabilir. (inşallah)
BIST'deki 450 adet hisse senedi içerisinde F/K oranı 10 dan dusuk , fd / favok oranı 10 dan düşük , fd/ satışlar oranı 1 den düşük , pd/dd oranı 2'den dusuk , gunluk ıslem hacmı ortalama 1 mio TL'den yuksek , pıyasa degerı 100 .000. 000 TL'den dusuk tek sırket SILVR.