Uzun vadeli tutmayin, ne kadar sure size uygun ise o kadar tutun, kupon odemelerinde paranizi alin yada ikinci el de satabilirsiniz, faiz verimi ne kadar ise zaten ana para+ kupon bedeli kadar kazanacaksiniz...
Printable View
Merhaba, evet iyi biriyim. Full USD ve kalan ufak TL ler icin bu sekilde bir degerleme yapmayi planliyorum,
bankadan ozel olarak almak gerekiyor diye arastirmalarima da devam etmekteyim.
Aynes te yasadigim sikinti nedeni ile baska ozel firmalar da bu tur menfi durumun olusmasini elbette istemem,
banka bile olsa bono da devletin guvencesi zaten yok...
Su an gunluk fon tutmaktayim zaten..
Dünyada petrol aslında sınırsız bir emtiadır. Teknoloji geliştikçe fiyatı düşmektedir. (shale gas).
Öyle olmasaydı şimdiden satmak isterler miydi?. Satmak istiyorlar çünkü teknolojinin ilerleme hızını artık kestiremiyorlar. Zira teknolojik ilerleme tahminlerin ötesinde ivmelenirse aramconun değeri diye birşeyden dahi bahsedilemez.
http://oilprice.com/Energy/Energy-Ge...lly-Worth.html
Meanwhile, analysts have been trying to put a price tag on the oil giant using metrics such as cash flow expectations and the current tax regime for the company in Saudi Arabia, rather than just multiplying the 261 billion barrels of crude oil and condensate reserves Aramco claims to have by US$8, a benchmark to value reserves. The latest evaluations of the company put its value at between US$400 billion and just below US$1 trillion, according to analysts, investors and industry executives who had spoken to Bloomberg.
Sn Günaydın, Sn. Dudu gibi ben de sizin belirttiğiniz nedenlerle bir süre tuttuktan sonra elimden çıkardım. Merak eden ISYAT başlığındaki değerlendirmeme bakabilir. Bayağı ayrıntılı bir değerlendirme yapmıştım zamanında.
Ama yakın zamanda tasfiyeye gidecekleri bilgisini alsam bütün varlığımı bu hisseye basarım, bildiğim kadarıyla % 30-35 oranında bir iskontosu var, bu da % 50 getiri demektir.