Demekki halkin destegi alinip bu isde ona gore yin cizecekler
Printable View
Demekki halkin destegi alinip bu isde ona gore yin cizecekler
iş bankasındaki chp nin kontrol ettiği payların hazineye devri beni çok ilgilendirmiyor...esas olan iş banksanın holdingleşme hareketi yapması...bankacılık dışı faaliyetlerini yeni kurulacak bir holding çatısı altında bankacılıkla birlikte ayrı bir gurup olarak devam ettirmesi gerekir...bankanın holdingi olmamalı ...holdingin bankası olmalı...şu an işbank holding gibi...
olmaz böyle...
holdingin amacı zaten şirketlerden elde edilen nakit ile bankaya sermaye aktarmak ve elde edilen sermayeyi bankada güçlendirerek
holdinge kar payı vermek...holdig aracılığı ile bu kar payı sayesinde yeni iş kollları kurmak ya da satın almaktır...
iş holdingleşmeye geldiğinde iş bankası hakim ortağı hissedarlara çağrı yapacaktır...ve bunun için tüm varlıklarını değerleme yapıp oluşan fiyat üzerinden çağrı yapacaktır...
buradan A ya B ye ne düşer bilemem ama beklentimiz bence bu olmalı...
yoksa chp paylarının hazineye devri tek başına bir anlam ifade etmiyor benim için...
çalışanlar sandığı da sgk ile birleştirilirse kararname ile o apayrı bir durum olur...
yeni bir sayfa açılır işbank hisselerinde....kağıt el değiştiriyor olur zaten...
Haydi bakalım bugün tavana kilitlenelim
tavanda bekliyorum....:halay:
4390...................
ısbtr te:4390