Hesap mı dediniz hemen geliyor abi,şu adisyonu alabilirmiyim:)))))))))))))))Bence AKP kalsın.
Printable View
Hesap mı dediniz hemen geliyor abi,şu adisyonu alabilirmiyim:)))))))))))))))Bence AKP kalsın.
Bu filmde ki sahne çok manidardır çook.
Politikaya uyarlanmalı yoksa anlaşılmaz.
https://youtu.be/Rse7LFNP_0g
Sadeleşme ile elde ettiği önemli bir şans daha var o da miktarsal sıkılaşma. GLP'de ne kadar talep gelirse kanunen karşılamak zorundaydı. 1 haftalık repo'da parasal miktarı da ayarlama hakkına sahip. Aynı anda hem miktarı kısıp hem de faizi cüzi olarak arttırırsa bence hala şansı var.
TCMB, 8 Haziran vadeli 29 milyar TL tutarlı miktar yöntemiyle yüzde 16.5 faizle repo ihalesi açtığını duyurdu.
Bankalardan 56.8 milyar TL talep geldi.
Bence bu olumlu bir adım. Zira 100 milyar TL civarında olan likidite açığının %25'i kadar bir miktarını fonlamayı teklif etti. Bu da miktarsal olarak piyasaya daha az TL vereceği ve kredi hacmini daraltıcı bir etkiyi amaçladığını gösteriyor olabilir.
Görünen o ki Mayıs enflasyonu OHA gelecek ha ! gelmez ise daha da kötü TÜİK in olmayan güvenirliliği hiç kalmayacak. ``Financial Times'ın yayınladığı analize göre Türkiye'de gerçek enflasyon oranı yüzde 39.2.`` https://ahvalnews2.com/tr/enflasyon/...nflasyon-orani Bu şartlar altında 7 Haziran toplantısı kritik ötesi, toplantı sonrası sadece LAF üretirlerse DOLARDA yükseliş değil FİŞEKLEME kaçınılmaz olacak.
İki de bir açıklamalarda ''Yerlilerin dth ları şu kadar arttı '' lafı geçiyor. Yerliler kimdir, merak ediyorum. Beni kastederek söylüyorlarsa hatalı konuşuyorlar. Benim gibi milyonlarca yerli de ancak çorba parası çıkar. Ama Türkiye de yerleşmiş görünen, vatandaşlık armağan edilmiş ( suriyelilerin de zenginleri dahil ) sahte yerlileri kastediyorlarsa doğrudur.
7 haziranda yeni faiz artışı beklemiyorum. Belki de indirim bile yapabilirler. Sn.Erdoğan , faiz artışına karşıyken etrafındaki lobiciler döviz kurlarıyla sıkıştırarak ülkenin bekası için felan diyerek razı etmişlerdir. Şimdi sn. cumhurbaşkanı demez mi '' sizin yapacağınız iş bu kadar oluyor, ben iktisatçıyım, boş mu konuşuyorum. İndirin şu faizleri nereye gidecekmiş kurlar görelim bakalım. Kararlılığımı görünce nasıl hizaya gelecekler seyredin öğrenin çıraklar. Boşuna mı büyük ustalık dönemindeyim'' ben böyle der diye hayal ediyorum.