senin gibi pisliğe cevap verende kabahat.arızalı sensin.benim yazılarıma cevap verme bundan sonra.
Printable View
zorlu meta nikelin % 50 sini vestele % 50 sini çinli şirkete sattı vestelle çinli şirket batarya üretimi için ortak şirket kurmuş oldular, .yatırımın yarısı vestele yarısı çinli şirkete ait.bunlar kamuya yapılan açıklamalar.yatırımın 2,250 milyarı vestelin.bu konu ciddi elektrikli araba için batarya üretimi stratejik ,hükümetinde tavsiye ve desteği var. bizzat başkan Tayyip erdoğan ın. meta nikel kobalt ve nikel kapasitesini artirarak .25 giga watt elektrikli oto ve güneş enerjisi sistemleri nde kullanılacak batarya üretimi için 4.5 milyar dolarlık yatırım için anlaşma yaptılar.çinli şirketler kısıtlı ve pahalı kobalt madenin garanti altına almaya çalışıyorlar.çinde bile batarya üretimi anlık 120 gigawatt.birde amerikada teslanın tahminim 25 gigawatt üretimi var.avrupanın henüz batarya için çözümü yok.ve bu yatırımla ve devamıyla avrupaya ihracatta yapabileceğiz.meta nikelin 100 milyon dolar edip te 250 ye satıldığı ayrı konu .diğer %50 yide çinlilere 250 milyona sattılar.
Şüpheci kimsenin twitter daki vestel ile ilgili son gönderisi:
Şüpheci Kimse
â€
@Supheci_Kimse
Jan 2
More
Mevcut nikel fiyatları borç içinde yüzen, Avrupa'nın en büyük nikel üreticisi Yunan Larco firmasında sıkıntılara neden olmaktadır. Elektrik faturasını ödeyemez durumda.
#VESTL #VESBE yatırımcılarının araştırmasında fayda var.
Vestel için söylemler güzel ama icraata bakmak lazim. Az once bu konuyla ilgili video izledim portföyün hepsini vestele atasim geldi. Videoda söylenen rakamlar o kadar büyük ki. Ceo " 2018 de yatırıma başlayıp 2023 te bitireceğiz ve bittiğinde yıllık 5 milyar dolarlik bir katma değer oluşacak " diyor.
Eeee hani 2018 bitti ama nikel yatırımı ile ilgili hicbir haber yok ortada. İste bu sessizlik kafalarda kocaman bir soru işareti oluşturuyor.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanılmayı çok isterdim ama bu pil olayı tamamen fasarya. Çinlilerin Meta nikelde ortaklığı yok , ve pil için yapılan şeyde anlaşma manlaşma değil. tamemen göstermelik bir ön anlaşma (ne demekse) whirlpool la 2 sene pazarlık ettikten sonra , whirlpool un adamları vestel in her departmanında 2 sene görev aldıktan sonra anlaşma imzalanacağı gün , fahiş fiyat çekerek anlaşmayı bozan bir zorlu için bu ÖN anlaşma fasaryadan başka bişey değil. zaten çinlilerde aptal değil
http://www.metanikel.com.tr/haber/zo...gine-adim-atti
Nikelin kullanım oranları
Its uses
The use of nickel is dominated by the production of ferronickel for stainless steel (66%). However, it is also used in the production of non-ferrous alloys (12%), alloy steels (5%), plating (7%), foundry (3%) and batteries (2%).
Çinlilerde enayiydi tabi, pil işinde yalnızca eser miktar gerekli olan bir madene, batmak üzere olan üreticilerden beleş fiyata almak varken, 250 milyon dolar verip ortak olmak. bir bardak süt için eve inek almak gibi bir şey bu.
Buda yunan nikel devinin , nikel fiyatlarından dolayı batmak üzere olmasını anlatan haber, aynısı Meta nikel için geçerli.
http://www.mining.com/web/greece-see...arco-shutdown/
Buradaki yanlışlık şu. Vestel beyaz ın artması pil yatırımı olursa olacak gibi bir algının oluşması . Zorlu uzaya rokette fırlatsa, en son isteyeceği şey 1 adet vesbe hissesi satmak olur. Vesbe şu an altından değerli. Vesbenin bu fiyatlarda olmasının sebebi sendeki bendeki pozisyonlar. hepsi kendisinde olsa çoktan 40 ı devirmişti. Zaten eğer Vesbe de satış olursa , vesbe 1 artarsa , vestl in 2 artacağını düşünüyorum. Çünkü zorlu bu fırsatı değerlendirip hantal vestl hissesini hepsinden önce okutmak isteyecektir. Ne zamanki korkak ky alıma geçecek o zaman vesbe hissesindeki düşüş duracak ve yükseliş başlayacak. çünkü onu tek durduracak şey düşürmek için haddinden fazlasını satmaya başlamasıdır. zaten o yüzden hep düşüş başlangıcı için bistteki genel büyük düşüş günlerini seçiyor. en az lotla en fazla düşüşü yapmaya çalışıyor.
Bu arada ben olsam pil fabrikası yerine paslanmaz çelik üretimine başlardım. neden?
- Nikelin büyük kısmını burada değerlendirebilir
- Paslanmaz çelik tesisi Türkiye de yoktur. İkamesi tamamen ithaldir
- Çok fazla paslanmaz çelik kullanımı vardır. Vesbe ve Vestel dahil
- yatırımı pil yatırımının %60-65 i kadardır.
- Ortaklık yapabileceği birçok yerli firma vardır.
- Diğer gerekli krom üretimi Türkiye de çokça vardır
- ana hammadde olan pazlanmaz çelik hurdası , ülkede değerlendirilemediğinden , 3 kuruşa ihraç edilmektedir. vestel in kendiside dahil