98 yılında sigortam başlamasına rağmen e-devletde 97 yılında başka bir şehirde sigortam başlamış gibi gözüküyor.bunu en yakın SGK ya gidip mi hallediyorum ? yanımda götürmem gereken bir evrak olucak mı,var mı tecrübe eden
Printable View
98 yılında sigortam başlamasına rağmen e-devletde 97 yılında başka bir şehirde sigortam başlamış gibi gözüküyor.bunu en yakın SGK ya gidip mi hallediyorum ? yanımda götürmem gereken bir evrak olucak mı,var mı tecrübe eden
Her ekstra girdi, ilave 1 ay demek. Mesela hem 4A, hem 4B günleri varsa, askerlik-doğum vs gibi borçlanmalar varsa. Çok şirkette çalışmak varsa(kimisi çoktan kapanmış, kayıtları sorunlu küçük firmalar oluyor). Bir de farklı şehirlerde işlemler varsa, oraya yazı gidecek, oradan yazı gelecek vs.
Özetle, ne kadar farklı işlem varsa o kadar iş uzuyor. Hele bağkur devreye giriyorsa iş çok uzuyor. Benim öğrendiğim kadarıyla bağkurda işler daha yavaş yürüyor.
Tahsis no gözüküyor, aylık başlangıç zamanı olarak da 01.11.2023 yazmış. Bu durumda ekim sonuna doğru yarım aylık, kasım ayı maaş ödemesinde de tam aylık alacağım sanırım.
Anladığım kadarıyla işlemlerim hızlı ilerliyor. Benim tek şirket, tek sigorta tipi(4A) olup; borçlanma, askerlik ödemesi vs olmadığı için bir ayda süreç tamamlanacak gibi.
Hayırlısı diyelim artık.