Patinaja devam !
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Patinaja devam !
Suan öyle görünüyor. Temettüye az bir zamanda kaldı. Temettu sonrasi gidişat bu sefer nasıl olucak, merakla bekliyorum. Ben birikim yapıyorum. Fiyatla pek isim yok sonuçta satmadikdan sonra cebe giren bişey yok. Yükselir düşer artar çoğalır yaşadım bu süreçleri bu kadar zaman. Birkaç şirket var böyle ama işte sabancı grubu böyle napalım. Ytd.
Ayrıca bu rakamlara göre bir önceki Sene enflasyonda bu kadar değildi. Bu enflasyona göre çok iyi olurmu bilmem bu veriler. Bu sene çorba kaynatsin yeter. 2.5 yılda 2.2 misli artmis bence iyi bir artış. Tabi yukaridan aldiklarim hala yukarda bekliyor, aşağıdakiler aşağıda. Hayırlısı. Ytd.
yok ben her ay düzenli alıma devam ediyorum. bir miktar nakiti de bekletiyorum. şirketi yazdıkça pek bir şey değişmiyor zaten. tahtayı yöneten istediği gibi yönetiyor. başarılı da yönetiyor.
Şirketin temettü politikası ve yabancı yatırımcı oranı bu fiyatlarda tutulması gerektiğini hissettiriyor. o yüzden geleceğe dönük çok sıradışı bir şey olmadıkça yazmıyorum. negatif değilim halen şirketin %100 ünü alma isteğim devam ediyor. sabancılar bırakıp gidebilir :)
Kasim ayinda yuklu alim yaptim. Hisse biraz yukselse hareket gelse keyifli olacak. Hep ayni bolge sıkıcı oluyor.
Kordsa Teknik (KORDS, Sınırlı Pozitif): Şirket 2018 yılına ilişkin geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunmuştur. Buna göre satışlarda %15-25; FAVÖK'te de %15-25 aralığında büyüme beklenmeketedir.
Bu büyüme beklentilerinin içerisinde Amerika'da ileri kompozit sektöründe faaliyet gösteren Fabric Development Inc. ve Textile Products Inc'in satınalma etkisi, satınalma sürecinin devam etmesi nedeniyle kapsam dışında bırakılmıştır.
Ziraat Yatırım
vayyyy be kağıt paçavra gibi lanet olsun ..
Borsa kumar yeri oldu...bak THY dünya kadar döviz borcu var ama gel gör ki döviz kuru rekorlara koşuyor,THY de rokorlarda varlık fonu oturmuş 3tane hisseyi alıp duruyor ...ee BIST rekor kiriyormus ...hadi oradan 3kagitla küçük yatırımcıyı mahvettiler
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
her şey düzmece ... gerel 6 ay önce 1.90 iken 7.00 olmuş ..kar yapan şirkette dip dip gidiyor . bu oyunun içinde nasıl birileri varsa bistin içinde de kılıfı belli çiftlik bank kurmuşlar
Patinaja devam
dunya kadar döviz borcu olan THY almıs basını gıdıyor, ama doviz ile iş yapan kasasında döviz olan şirketler malesef yerinde duruyor. çok ilginç bir kumpasın içindeyiz.
Yani şöyle düşünelim dünya kadar borcu olan batik ama fiyatı 2 lira olan şirketi alıp 2 yıl bekleyecen bukadar baskada birşeye gerek yok para kazanmak için
Ben bu ülkedeki en büyük vatan hainlerinin spk da olduğunu düşünüyorum...dar boğazlı küçük yatırımcinin gozgore göre mağdur olmasına göz yumuluyor...
Bakın ben son 6senede yatırım yaptığım 2hissenin kapandığını yaşadım...hemde azımsanmayacak bir meblağ kaybettim....
Şimdi bazı arkadaşlar hemen işte böyle dandik kağıtlara neden yatırım yapar ve oynasın diyecek, ..ama öyle değil biz devletimizin görevlendirdiği sermaye piyasası kurulu na güvenmeyelim mi...neden uyarmaz veya neden halka arza izin verir...neden denetim yapmaz...
Hisse 2013 de halka arz edilip 2017de kapanıyor ve Kortan çıkarılıyor...eee burda kim suçlu...kim mağdur...
Patinaja devam
kordsa senin taaaa şirketini de .....speknız ...kinin de ...tam bir süzme cıktın...
çok haklısın. kimsenin umrunda değil küçük yatırımcı. hele son dönemde bunların adamları peydah oldu. galip giriyor hallaç pamuğuna çeviriyor. mak brüt takas işlemi uygulanıypr. o da adam kağıttan çktıktan sonra. teşvik olayını yaydılar da yaydılar. bu da kasıtlı bence. ilan etmemeleri beklenti olan kağıtlarda günlük ciddi harketler yapılabilmesine imkan veriyor. herkes eleştiriyor ama bu şirket gerçekten güçlü bir şirket. deneyimini aynı sektordeki farklı alanlara kaydırıp ürün çeşitliliğini artıkça durum daha da iyi olacak. zaten kendi alanında ölçeği dolmuş. yatırım yapmanın da manası yok. arge ye de ağırlık vererek kompozit vb dayakınlı ürün piyasasında yer almaya bakmalı. ben de bekliyorum bayadır. ama illaki gelecek olması gereken fiyata.
Geçen sene 5tl olan THY şimdi 20tl eee
..
%15-25 büyüme bekleniyor, ciro ve favok de. 160 lık net kara %20 eklersek (düz mantık). hisse başı kar 1 tl olur fk da temettü sonrası 7,5. Şirketin borçluluk durumları da iyi trendde. Yeni yapılacak ABD satın almaları ile karllık daha da iyi olur diye düşünüyorum. Genel kurula çok gitmek istedim ama olmadı orada ABD satınalmalarının etkileri FAVÖK beklentileri ve sinerjisi hk sorular sorardım. Uzun lafın kısası artık hissede aşağı marj pek kalmadı. Yeni satınalmalar ve yeni bilançolar ile 2018 yılında 7,5-10 arasında dalgalanmasını bekliyorum.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Patinaja devam
Düşmesin de:))
katılıyorum. ben gündem ve endksteki saçmalıktan ötürü şu an aslında 9 lara yakın olması gerekirken burada olduğunu düşnüyorum. bütün yatırımcılar günlük vurgunlara bakıyor. hacimsiz bir endeks var kaç gündür. yaza 9 un üzerinde girebiliriz belki de 10 tl de. kimbilir :D
Sen nereye çok primli sin hemen sal aşağı daha aşağı
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umut fakirin ekmeği dir
Fiyatlama için Euro/Dolar paritesi ve Petrol önemli birer değişken. Ancak ülkenin makro ekonomik göstergeleri şu anda tüm değişkenlerin önüne geçiyor. 10 TL olması için karlılığın 210 milyon TL seviyesine çıkması gerekiyor. Bu sene bunu başarabilecek eylemler alınmış görünüyor. Ancak yine dönüp dolaşıp genel ekonomik göstergelere bağlı kalacağımızı belirtmek isterim. 1. Çeyrek bilançoları için son 2 gün kaldı. Mayıs ayında KAP'ta yayınlanır. Bakalım 1. Çeyrek nasıl gelecek?
Geleceği kimse bilemez ancak şirketin doğru yönetilmesi şu anda fiyattan daha önce geliyor benim nazarımda. Kırılganlık arttığı dönemlerde bilançoya olumsuz etki edecek her türlü konuda önlem alınmış olması gerekiyor.
Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.
Patinaja devam
aksa akrilikte kompozitten teşvik varsa,Kordsa da teşvik olur diye düşünüyorum.
ytd.
Selam tesvik mantiginda yatirim gerekiyor. Sasa da yatirim var . Bizde ?
Teşvik ne zaman açıklanıyor
Bugün değil mi
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
8 gecelirse rahatlar. Yoksa patinaja devam !
Kordsa'nın 128 milyar TL teşvikten yararlanma ihtimali var mı arkadaşlar? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Rahatlama mı haaaa haaaa haaaa
Temettü günü geldi pazartesi açılış 7.75
inşallah alıcılı bir açılış olurda temmettüden kara geçeriz.
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...liyor-40669414
https://www.google.com.tr/amp/s/m.ah...ik-yatirim/amp
bakin eski haberler ama ilgili uzay ve havacilik varsa isin icinde kordsa olacaktir
yerli otodan sonra yerli ucak soylemleri artacak
gecen gun basbakan konusmasinda yerli ucak icin debies mi tam bulamadim adinu nette ama boyle bi fon kurulacagini soyledi ...
dunyanin en buyuk havayolu sirketlerinden birine sahip olacaksim kendi ucagini yaomayacaksim ayip dir yahu o da olacak insallah :))) gelecegi okumak lazim ...
bence kordsa ici kisa vade in ciklara degil altin madeni gibi olan bu sirkete uzun vade bakin insallah 3-5 yila inanilmaz yerlere gekecektir sahsi fikrim ...
Yerli oto ve yerli uçak üretiminin çok gerçekçi olmadığı kanaatindeyim. Uluslararası ticarette benzer teknolojik seviyelerdeki ülkeler daha çok birbirlerinden ürün alırlar. dolayısı ile bizim bunları satacağımız üst seviye ülkeler olmayacaktır. Daha düşük seviyedeki ülkeler de zaten mevcut otomobil ve uçak üreten şirketler tarafından ele geçirilmiş durumda. Bunun yerine daha çok uzman olduğumuz ürünlere odaklanmamız son üründen ziyade hammadde ve yarı mamül ürünleri büyük şirketlere satabileceğimiz uluslararası düzeyde ticaretimizi artırabileceğimiz planlamalar yapmak en doğrusu gibi.
Yurtiçi pazarı için de yerli oto ve yerli uçak üretmek yeterince karlı olmayacağı için bu yatırımı yapacak büyük bir sermaye bulmakta güçlük çekeceğiz. Şu anki babayiğitler sadece fizibilite yapmakta. Sonuçta bu işi karlı değil deyip çekilebilirler.
Kordsa hammadde ve ürettiği malzemeler ile Dünya ölçeğinde pazardan pay aldığı için bu konuda nispeten iyi durumda. ABD deki şirket satınalma hamlesi de yukarıda yazdıklarımı destekler nitelikte.