Yukarıdaki yorumu yazdığımda 96,90 çalışıyordu şu an 98 üstünü gördük haftaya dalya yaparız inşallah bakalım...
Printable View
Yukarıdaki yorumu yazdığımda 96,90 çalışıyordu şu an 98 üstünü gördük haftaya dalya yaparız inşallah bakalım...
Kar a geçtim ne yapacağımı bilmiyorum Allahım yardım et
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizim ky böyledir
Zararda 30 sene oturur
Karda 30 dakika bekleyemez
Polat abi bu alemde sen Çakır memati varken racon kesmek bize düşmez ama bilançoya kadar bekle derim
Est. O kadar bekledik. Bir yıllık mevduat karını almadan çıkmaya niyetim yok . Zira endeks daha 91K larda. Endeks düzelirse 150 işten bile değil . Tabii o kadar bekleyebilir miyim bilmiyorum .
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Görüşünüze katılmıyorum. Çünkü:
1) 600 milyon dolarlık anlaşmanın Birleşik arap emirliklerine teslimatlarndan dolar dönüşleri başladı.
2)Beştepe ve savunma bakanlığı görüşmelerinden bir haber düşme olasılığı hala devam ediyor.
Asla yatırım tavsiyesi değildir,yalnızca tahmin.
Yukarıda verdiğimiz 97.85 direncini 10krş farkla yakalamış, bu teknik göstergeleri doğru konumlandırdığımızı gösterir. Daha sonraki 106.64 hedefi korunmaktadır. Ancak RSI ve diğer göstergeler artık aşırı alım bölgesinde seyrediyor. Bu nedenle biraz kar ralizasyonu gelebilir. 89.41, 89.06, 87.5,86.24 takip edilecek destek seviyeleri olmalı. Haftalık olarak bakarsak 89.06 kritik destek olur. Bir miktar kar realizasyonu sonrası yoluna devam edebilir. Tabii daha genel konjonktür ve jeopolitik gelişmeler de bu ortamda dikkatli izlenmesi gerekir. Bu dönemde hata yapıp metezori olarak ben uzun vadeli yaıtımcıyım demek zorunda kalmayalım, kalmayın.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...931ab70fd2.png
https://twitter.com/BloombergHT/stat...975361025?s=19
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anladığım kadarıyla Katar'a kesinlikle askeri fabrika kiralanacak. İnşallah yarın hisse performansında düşüş olarak etkilemez.ytd
https://twitter.com/TyrannosurusRex/...056077313?s=19
Birde benim anlamadığım. Eee temel attıkları fabrikayı BMC 'ye yapıyorlar.katara kiraliyacaklari fabrikayı ne yapacaklar ?????ytd
Uçak hediye etmişlerdi ya [emoji16] bir jestle karşılık vermesek ayıp olurdu[emoji848]Kiralama işi yeni haber değil çok oldu dillendirilmişti zaten, o yüzden belki bi panik yaptırırlar hepsi olur bence...Ayrıca bu tank ihalesinin tüm gerçekleri bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır(Zira “Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır”[emoji1303])
https://twitter.com/sputnik_TR/statu...101123074?s=19
Tank işini alamamız daha iyi. Şimdi küresel bazda otobüs ve zırhlı araç satışına odaklanan bir şirkete dönüşüyor Otokar. Dediğim gibi, ben olsam şirketi komple yurtdışına taşırım. Yandaş olmazsan sana su bile verilmeyeceği bir durumda, inatla iş yapmanın anlamı yok.
https://mobile.donanimhaber.com/saka...yor--136672223
Tank palet ihale usulü özelleştirilecek veya kiralanacakya Otokar da ihaleye girse keşke. Sonuç değişmez ama karşı tarafı uğraştırır. Adamın bırak fabrikasını atelyesi yok ama tank ihalesi aldı. Karasudaki fabrikanın kurulması üç yılı bulur. Memleket için hayırlısı olur İnşallah.
Valla kiralama muhtemelen BMC ve Katar ortaklığına devredildi,kiralama gerçekleştirildi.ihale olacağını zannetmiyorum.Sonuçta satın alma yolu ile değil kiralama yolu na başvuracaklarindan kiralamayı istediği firmaya yapabilirler diye düşünüyorum.Ki ihale varsayalım koça zaten koklatmazlar Ytd.
Bıktım bu tanktan
İhale sonuçlandı ve fiyatlandı. Kiralamanın veya başka türlüsünün otkar ile ne alaksı var?
İhalenin sonunda 62 tl ye kadar indik , çıkarken de yeniden ihale olacağı için değil, daha önce yapılmış anlaşmaya göre yapılacak olan teslimatlara karşılık gelecek dolarları fiyatlıyor.
Asla yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca şahsi görüş.
Değerli Ortaklar,
Altay işinden herhangi bir beklentimiz yok ama Otokar'ın olmadığı bir konsorsiyum 5 senede tankı seri üretime geçiremez. Yeni nesil muharebe tanklarına silahlı kuvvetlerimizin acil ihtiyacı var. BMC'ye arsayı, fabrikayı, know how'ı vb. verdiler ancak yine de isterleri sağlayan prototiplerden daha iyi bir tank üretilmesi mümkün görünmüyor. Yoksa üç sene önce işe başlar ve hat kalifikasyonunu tamamlarlardı.
Sabah haberlerde vardı; Sakarya'daki palet fabrikası BMC ve Katar'lı ortaklarına verilmiş. İhale falan yok. Nasıl deniyordu..... "özelleştirme değil, kullanım hakkının kiralanması" imiş...
Bu zaten uzun zamandır söylenen bir şeydi de ben bizim Otokar'ın hareketine anlam veremiyorum kaç zamandır. Niye çıkıyor bu? Daha toplayamadım da zaten :kahkah:
Katılıyorum. Artık Altay tankıyla ilgili bir beklentim kalmadı, haberleri de öyle ciddi bir şekilde takip etmiyorum ama ben de bu işin çok düzgün yürüyeceğine inanamıyorum. Yine de herkes için hayırlısı olsun.... Otokar'ın da artık bu konuyu gündemde tuttuğunu sanmıyorum. Bizim başka projelere, başka kulvarlara odaklanmamız lazım diye düşünüyorum.
Bugün de iyi duruyor. Yabancı alışı devam ediyor herhalde. Akşam takaslara bakarız. Son günlerde en çok dikkat çeken gelişme güniçin gördüğü en düşük ve en yüksek değerleri devamlı yukarı taşıyor olması.
Ben hala Altay tankı projesinin bir yerinde Otokar'ın olacağını düşünüyorum. İlk ihalede neredeyse eski ismiyle SSM'in finanse ettiği miktar kadar olmasa da Otokar'da özkaynaklarından ciddi bir arge masrafı yaptı. Dolayısıyla, tankın bazı alt sistemlerinin know how'ı (kendi özkaynaklarıyla geliştirdikleri kısımlar) Otokar'da kaldı.
Ben şahsen Altay tankı seri üretim ihalesini Otokar'ın alamayış şeklinden; bu proje içinde olup, herhangi bir pay almasını da beklemiyorum ama dediğiniz gibi çok ciddi bir ar-ge yapıldı. Koskoca tank yapıp bunu seri üretim aşamasına kadar getirmek kolay iş değil. Çok büyük bilgi birikimi olmuştur Otokar'da. Bu tecrübeyi de diğer zırhlı araç sistemlerinde kullanıp geliştirebilir. Bir artısı olacaktır bu tecrübenin Otokar'a. Hiç değilse "tank gibi" otobüs yaparız :kahkah:
Bir de son zamanlarda bir haller hissediyorum, hayırlısı olur inşallah. Öyle endekse aykırı gitmeler, artı kapatmalar falan... değişik bir havası var gibi... :)
Evet arkadaşlar yorumlar alırım grafikleri alalım alım satımları yazalım son Değme noktalarını belirtelim
Zararı bayağı azalttım. Çok şükür. Yap bir güzellikte, uç yukarılara .
Tüm ortakla günaydın, bol kazançlar.
Teknik bir açıklama yapacak yok mu? Yükselişin sebebi nereye kadar gideceği vs.
Bilanço hareketi buuuu..sabırrrrr..YTD..
Gedik 2019 Strateji Raporunda öne çıkan 6 hisse
Otokar (OTKAR)
Yurtdışı satış/teslimatlar kaynaklı beklenen katkı, ihracat kaynaklı uzun vadeli kâr ve nakit akışı potansiyeli
https://www.borsagundem.com/foto-hab...isse/1379088/5