bende bekliyorum borsa düzeltmeye başlasın o zaman alım yapılabilir
Printable View
şirket 2018/3 çeyrek zararı benim tahminim 25 ila 30 milyon tl arasında olabilecegi en yüksek ödemenin ilk 3 aylık dönemde olması sebebiyle beklentisisiz bir durumdayız
bu şirketin nerde ne arsası var bilen yok , bu başlı başına bir muamma
Kendileri de bilmiyor tam olarak ne kadar arsaları olduğunu!!!
ilginç olan rygyo üzerine olan arsalar yeniden değerleme fiyatlarıyla bilançoda yer alırken aynı arsalar konsolide bilançoda edinim değeri ile gösteriliyor!! Yani 10 sene evvel 1m a alınan arsanın değeri şimdi 5m se, bu değer gyo nun bilançoda 5m iken aynı arsa konsolide bilançoda 1m alınıyo. Sebebini sorduk uygulanan bilanço standartı öyleymiş!!! Malı saklamanın bir yöntemi!!
Gyo nun %62 sinden rysas a düşen pay yaklaşık hisse başı 1,70 , rysas ın üzerine olan arsalar, araçlar tırlar, vagonlar, konteynerler, sigara dağıtım, araç muayene, yenilenebilir enerji tesisleri vs vs üst üste koysan hissenin fiyatı 10 lu rakamları fersah fersah geçer!! Yaklaşık 1milyar borcun büyük kısmını tl ye çevirmişti, kira gelirlerinin neredeyse tamamı döviz, buradaki kur farkı vs düşünülünce hayatın olağan akışına ters bir fiyattan işlem görüyor!!! Bekleyip göreceğiz neler olacağını, hadi hayırlısı...
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
http://imageturko.com/?di=URJ1 karşılık lı işlemle aşagıya oynamaya devam
http://imageturko.com/?di=YZLV gyo dada işlemler aynı tezgah
Birgün 10 lira olur da bende olur mu bilmiyorum
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
300 milyon dolara tekabul ediyo çok da hayal değil zaten borcunu o kadar borcunun degeri şimdiye kadarki eldekiler kazanımların hiç degeri yokken i ederi ben yüz milyon dolar ederine ulaşınca ayrılıyorom
Marja bak 5 kademe, hımmm
Tutmayın Duırmuş efendiyi...
https://www.youtube.com/watch?v=e3VnqwtDixs
Eski bir reysaş zede olarak birde kendisi hemşerimdir, böyle basÄ·ılı ucuz tahta bistte 20 taneyi geçmez. Yatırımcısını döven bir tahdadır aynı zamanda. Gözüm üzerinde reysaş.
Hem döven hem fırsat veren diyelim ..
sanırım dolardan etkileniyor baba oğul
Bence Durmuş Efendinin aç gözlülüğünden fırsatçılığından etkileniyor. Bir el tarafından sistematik bir şekilde düşürülüyoruz. Yukarıda röportajda Durmuş Efendi hisse fiyat için …bir sene içinde % 70 % 80 artmış daha ne istiyorsunuz % 80 sahibi ben olduğuma göre…. diyor.
KAP da yer alan şirket bilgilerine göre Durmuş Dövenin Reysaştaki hissesi % 17,92 Reysaş Gyo’da hissesi yok oğlunun hissesi % 5,75 Reysaşın hissesi ise % 61,94
Durmuş Efendinin % 80 i herhalde elma ile armuttu toplayıp bulmuş ancak Reysaş Gyo daki % 61.94 Reysaş payını kendi payı olarak düşünüyor olmalı, böyle düşüne bilmesi içinde epeyce REYSAŞ hissesi toplamış olmalı.
Durmuş Efendi kusura bakma ben 1,60 dan vermediğim hisselerimi korkup buralardan sana ve değnekçilerine vermeye hiç niyetim yok. Kaldı ki arsalar hariç Şirkete 1,5 milyar DOLAR fiyat biçiyorsun daha çok beklersin.
YTD.
****** ç .....anadan doğma gelir sonradan kazanılmaz bu zatta ne desem boş
Adam yalancının önde gideni.Milyonların karşısında şirketin yüzde seksen i benim diyor. Reysaşın / 62 si halka açık geri kalan da iki ortakta ,birisi durmuş döven arkadaşın dediği gibi bir oranda şirkete sahip.Kimse de sormaz mı bu yalancıya nasıl / 80 senin diye.Yıllar önce halka fahiş fiyattan itelediği /62 hisse parasıyla yaptı bu kadar depoyu ,Ancak kaymağı kendi yiyor ki hisse hala arz fiyatlarına dahi gelemedi.ne söylesen az bu adama.
Rysasın Rygyodan başka varlığı olmasaydı,sadece Rygyodaki payına tekabül eden birim defter değeri 4,85 ,hisse fiyatı da Rygyonun %28 fazlası bugün için 1,68.. diğer varlıkları hediyesi..
Güç bende diyenlerin akıldışı fiyatlaması devam ediyor 1,12..ilk çeyrek az da olsa zarar gelecek beklentisiyle zaman var diye aşağı zorluyorlar,oysa aynı beklentideki başkaları da öyle akbabalar gibi bekliyor son fırsat olacak diye..
Evet ancak uyanık rygyo nun borç faizlerini burada göstererek reysaşı zararda gösteriyor.Menkul kıymetleri de rygyo da yeniden değerleyerek olması gereken karı orada gösteriyor.Neden hiç düşündünüz mü.Çünkü Reysaş ın çoğunluğu halka açık burası finans tarafı Rygo nun ise /32 si halka açık ve kardeşi topladı biraz ,yani açıklık oranı az olduğu için yatırımı burada yapıyorlar ve kaymağı bu kağıtta yiyorlar.Reysaş yatırımcıları şirketi finanse eden esas oğlan konumunda.Bilançodaki mal varlığı da gizleniyor.
Durmuş şirketi yabancıya satmam diyor ya.Sen kimin malını satacaksın ki demeli. /20 hissesi var ,maalesef burası Türkiye imtiyazlı senet durumu kaldırılsın görürüm ben onun rahatlığını.5 yıl önce kaldırılacaktı ancak baronlar güçlü çıktı.İnşallah en kısa zamanda kaldırılır ve yabancı gelir /51 ini alır bunun elinden.
Aklıma gelmişken bu kansıza allahından bul diyorum,herkese iyi günler diliyorum.
HTC_M10h cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rysas bugünkü teşvikten payını alır mı ? Kimse yok gerçi şu anda 1 kişi okuyor :)
Reysaş yetkilisi Erkan Narmana gönderdiğim aşağıdaki mailime henüz cevap alamadım.
Sn Durmuş DÖVEN’nin Bloomberg HT'de yayınlanan Piyasa Hattı Programında ünlü bir markanın ilk deposunu yapmak üzere anlaşıldığından bahsettiği Yalova Avrasya OSB içinde yapılacak ilk 170.000 metre kare depo inşaatının arsası Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic. A.Ş. nemi aittir. Zira söz konusu arsa Reysaş Gyo’nun portföyünde bulunmuyor. İnşaata ne zaman başlayacaksınız.
Bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı. Zira depo büyüklüğü metre kare olarak bana çok iddialı geldi.
Bu günkü düşüşe Reysaş Gyo nun ayak uyduramamasının nedenlerinden birisi bu olabilir diye düşünüyorum. Reysaş GYO nun 1.32 kapattığı yerde bizim 1.04 kapatarak düşüşe fazlası ile ayak uydurmamız ise akıllara zarar.
https://www.youtube.com/watch?v=SzEI136e2vk
YTD
Hedef 1 mlyn m2 değilmiydi
Güzel grafik, bir kaç vakte debelenirse ii olur
Şişecam ile Kırklareli'nde yapılacak depo için de yüklü bir sözleşme imzalanmıştı. Burda bahsedilenden daha büyüktü. GYO portföyünde ne öyle bir depo var ne de arsa. O arsa da RYSAS'ın olabilir. RYSAS özvarlıklarının gizlenmesi patronun planının en önemli yapıtaşını oluşturuyor. Herhangi bir şekilde ifşa edileceğini pek sanmıyorum.
Döviz yükselirken esas borçlu olan ve riski taşıyan GYO hisseleri sağlam dururken, borçsuz RYSAS'ın daha fazla değer kaybetmesi ne kadar güzel bir ironi değil mi. Döviz yükselecekmiş ve RYSAS zarar edecekmiş. Yerseniz diyor patron ve sistematik baskıya devam ediyor.
1.13 ile 1000 tane sembolik giriş yaptım, vazgeçemiyorum bu veletten[emoji4]