Emlakci abine devren satilik kac para dukkanin deseydin bi gozleri faltasi gibi olurdu :))))
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Avrupada resesyon oldugunda bu talebi azaltacagi icin Turkiye nin ihracatini olumsuz etkiler ve bu da cari acigi artirir.
Cunku bizim ihracatimizin cok buyuk kismi AB ulkelerine.
Yeniden para basma mumkun degil bence. Zaten dunya kadar para basti.
Surekli ayni seyi yapacaksa niye ugrasiyoruz ki dunya olarak
Surekli para basip dursunlar, herkes kazansin.
USDTRY - GUNLUK -
No comment!
[IMG]http://666kb.com/i/e0vlaky7zjxpq5v5q.png[/IMG]
Arjantinin aldigi 57 Milyar Dolarin IMF tarihinin en yuksek stand by anlasmasi oldugunu biliyor muydunuz.
Yok oyle 200 milyar dolar
Onlarinda bir kotasi var.
bir ara benimde aklıma geldi 28 den aldığım bonolarla dolar almak.hatta şeytan iyi dürttü.kampanya yapmışlar 5.15 den dolar veriyolar gel vatandaş diye.ama işte elim varmadı.
Seçime kadar doları bir şekilde tutarlar
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
5.15 görmüş dolar
Dolar çok büyük ihtimal ile bu ay 4.90 görecek .
Sonra 4.80 belki biraz daha altı ama dolara gecmek için 5 i kırmasını beklemek mantıklı
TL illizyon değilmiş demekki ..TL de olanlar parasına para kattı şu krizin tepe yaptığı günden beri
Dolar olsa olsa sigorta işlevi görür.
Pahalı bir sigorta oldu ,sahin marka aracı en pahalı arac fiyatından kasko yaptırmak gibi bişey
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Krizin en karlı çıkan adamları ..Biletli seminer yapıyorlar .89 TL verene krizden çıkış yolunu anlatacaklar[emoji23]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9f99883d35.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://twitter.com/e507/status/1091...019623936?s=19
Aynen dedigi gibi olur bu is.. son caredir.. ciddi siyasi sonucu olur.. 2001de %50 uzeri toplam oyu olan 3 partiyi sandiga gommustur.. benim gibi yasi tutanlar o yillari cok iyi hatirlarlar..
Syg,
usd 65k 35 gün vadede %4.10 ile Vakıfbank
Tl 250k günlük 20.75 ile ing turuncu... hesaplarına bırakıldı..
şahsen ben ekonominin düzeldiğine inananlardan değilim.
maç 90 dakika
ilk yarıda neler olduğunu gördük usd 7.20 gördü faizler 2 yıllık gösterge tahvilde 28.50 gördü.
bist 84.500 kadar geriledi.
Kanaatimce şu aralar devre arasındayız.
Kısa bir süre sonra 2.ci yarı başlayacak senaryosunu canlı tutuyorum...
Teknik analizlerde buna ABC düzeltmesi denmekte,
Haftalık grafiklerden bakıldığında ABC hareketi oldukça net görünüyor...
herkese bol kazançlar
Kurt kışı geçirir ama, yediği ayazı unutmaz...
Toprak amca, buradakiler zaten ekonominin düzelmediğini biliyor. Bunu bilmeyen daha doğrusu bilmek istemeyen kitle burada 3 5 kişi. Ama herşey güllük gülistanlık gibi gösteremezlerse seçimde toku yedik gözüyle bakıyorlar. Seçimden sonra AKKOYUN karakoyun belli olur
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün teklif edilen oranlar
Burgan 22.50 32 gün 100 K
İşbank 20.50 32 gün 100 K
Toprak oğlumun ismi genç arkadaşım,
sen yenisin galiba,
ben 5 aydır siteye girmiyordum çeşitli sebeplerle,
ama bu sitenin özelliği şu, sazanı çok lapinleme atlayışı çok görülür burada...
o yüzden sorun yok
Babam ev sattı bu şartlarda, şuan dolara bağlama mevduat yap kısa vadeli dedim. 5.35 ten dolar aldı, şimdi ayılıp bayılıyor. Sanıyorki daha düşünce orada kalacak. Acılı kebap yemek harikadır ama sonrası çok kötüdür :)
01 Şubat Cuma 10:01 TÜRKİYE NÜFUSU 31 ARALIK 2018 TARİHİ İTİBARIYLA 82 MİLYON 3 BİN 882 KİŞİ OLDU
Suriyeliler dahil mi ? Hariç mi ?
Yerliler son 3 haftada 6 milyar dolar almış.
Sözcü 82 + 4 diyor
ABD, Türkiye ile Venezüella arasındaki altın ithalatını inceleyecek
Bloomberg ve Reuters'ta yer alan haberlere göre, ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini tespit etmek amacıyla Venezüella ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda, ABD harekete geçecek. Aynı haberlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nicolas Maduro'ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattı.
Tonlarca altından bahsediliyor. yeni bir halk bank iran altın olayı çıkmasın sakın bunun altından.
Dibi bulma isteği insanı her zaman kararsızlaştırıyor. Ancak dibi bulabilsek dahi şu anda dibi bulmaktan daha büyük bir problem var. Bu bantta ne kadar kalacak. %24 politika faizi ile bu bantta ne kadar süre kalacağı eskisine göre daha fazla önem arz ediyor. Zira dip fiyatı da aslında faize bağlı dinamik bir zaman fonksiyonu haline geliyor.
Yaklaşık 3 günde faiz etkisi ile dolar kurunda noktadan sonraki 2. hane bir birim düşüyor.
Bugünkü dip olan 5.16TL faiz fonksiyonu ile ağırlıklandırıldığında sadece ve sadece 3 gün sonraki 5.17TL'den daha yukarıda kalmış oluyor.
Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.
Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL
Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
Dolar'ın değeri için başlangıç tarihiniz yanlış. 2013 mayısa kadar dolar çok değerliydi. Merkez bankasının yaptığı gibi 2003 yılını başlangıç seviyesi yaparsanız daha makul rakamlar çıkar. Ayrıca dövizde bir çok parametre var, dövizin bu kadar çıkmasının nedeni merkez bankasının bağımsızlığına olan güvensizlikti. Eğer seçimlerden sonra tekrar merkez bankasına faiz indirim baskısı kurulursa, dolar hiç beklemediğimiz seviyelere çıkabilir.
dolar değerli yanlış yazmışım, tl değerli olacaktı.
viop teminat 22.57% günlük
fay hattı oldukça kırılganlaşmaktadır....
yerel seçimler öncesi hükümet elinden gelebildiğince popülarist politikaları uygulaması ılık bir meltem havası yaratıyor...
ancak mart ve nisan ayında ödenecek dış borç tutarlarının yüklü olması, yaklaşık 2ay için 35milyar dolar...
Venezuela ve Türkiye ticaretinin incelenmesi Abd nin uygulama yapamak için bahane araması ve Halkbank yaptımlarını da ağırlaştırılması
yine kuzey Suriye de ki ve Irak da ki durumlardan doğabilecek öngörülmeyen jeopolitik riskler... halihazırda beklemede,,,
maçın 2.ci devresi başladığında bunlar hep karşımıza atak olarak gelecek ve gol olma ihtimalleri çok yüksek..
bir önceki dolar dip çalışması 5.13 altına sarkması durumunda burada uzun kalmadan hızlı ataklar yapması kaçınılmazdır.
sonuç da ileri günlerde yine yüksek volitilite ile karşılaşmamız mümkün görünüyor
dolarda 5.08 ve altında her türlü alırım.