İyiymis rekabet kizisir öyle olursa enaz 24 verecek ziraat halk oylemi bakalım.
Printable View
gittiniz kamu bankasına size 1 yıllık örneğin 20 yi garanti edecek seneye vade dolduğunda tüfe 30 ise bu durumda 30+3 yani 33 orandan faiz alacaksın diyelim tüfe 15 oldu sen yine garanti 20 yi alacaksın haftaya başlayacakmış
Vadeliyi kesinlikle önermem, mutlak günlükte kalmalı bu ortamda.
sn Admustafa zarar olurmu? kinaye yaptım. sizin yorumlarınızı takip ettim FİL ve özellikle OKT aldım. getirileri gayet iyi. size çok teşekkür ediyorum farklı bir bakış açısı sundunuz. sn yujiye de teşekkür etmek isterim. nzor 21 den 22 ye çıkarınca garanti getiri diye FİLleri satıp nzor a döndüm ama heran pişman olup FİL e tekrar dönebilirim
Bu rekabet ortamını kızıştırır. Aktifte günlükte takılanlar aynı orandan kamu bankasından garanti para olayını gördüler mi paralarını çekebilirler. Bu durumda Nzor bono da faizi arttırabilir. Sadece bir örnek. Aynı durum diğer özel bankalar için de geçerli. Önemli olan TL'yi cazip hale getirmek için bir şeyler yaptıkları.
Siteye hala tapatalk tan mı giriliyor? Hissenetin kendi sitesinden ulaşım yok
HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisse.Net Android uygulamasında sorun yok, Ios için tapatalk kullanmak gerekiyor.
Android uygulamada sorun yaşıyorsanız https://www.hisse.net/topluluk/showt...52#post3388352
Bundan yaklaşık 1 sene önce 28 faizden aldığım bonolarin vadesi yaklaşık 50 gün sonra bitiyor,faiz oranları kademeli düştü,o dönemde ufak ufak biriktirdiğim paralar ile 27 den,26 25 gibi oranlardan bono almış idim.vadeleri uzun,bozmasın,hiç saymadım,şu anda hala daha 28 faizden kazanıyor,al-sat yapsaydım,gün be gün azalan faiz oranları ile devam edecektim.mesela bugün bile son dönemde 21 den aldığım bonolarin hepsini satıp,yeni oran 22 den bağladım.28ila 22 oran arasında degerleniyor, bugün aldığım bononun vadesi 600 kusur gün,zorda kalınca bozabilir,tekrar kazanınca alırım.egerbono faiz 23 24 olursa satıp tekrar güncel faiz ile kazanclı,faiz,20-21 e inerse,600 gün 22 devam,etkilemez
Biraz klavye azizliği olmuş,kısaca aktifin açıkladığı bono faizi,kaç ise o faiz oranları devam ediyor,merkez,faiz azaltırsa etkilemez,eğer arttirirsa,satip yeni orandan bono alırım.herturlu piyasa değerinin üzerinde fiyat
Aktifbanka girerken şifre bi türlü gelmiyor .
Sifre sorunu yasayan varmi başka ?
nkolay uygulamasinda sorun yok .
Aktifbank degil sanırım.. hazine bonosu bence.. 6 ayda %20 getirdiğine göre, faiz dusunce değerlenmiştir.. satsa da satmasa da birşey değişmez
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bileşik faiz hesaplaması yaparsanız ne zaman satıp ne zaman hangi faizden alırsanız daha kazançlı olacağınızı bulabilirsiniz. Şöyle örnek vereyim %28 faizden ekimden bugüne kadar elde ettiğiniz kazancı kabaca %25-26'dan ayda bir bono alarak elde edebilirdiniz. Süre uzadıkça bağlamanız gereken faiz oranıda düşecektir.
sayin admustafa
TZL den daha iyi ama risksiz ya riski az fon varmi?
Merhaba. Halkbank’tan 500.000TL ve üstü günlük oran alan var mı? Teşekkürler.
Sn.Shangil TZL'de diğer PPF'ler gibi aynı risk derecesine sahip. PPF'lerin getirilerini Sn.Yuji hergün tablo ile paylaşıyor. PPF'lerde bir gün sonra ne getireceğini bilmiyoruz şu fon daha iyi demek zor. Ayrıca çoğu PPF için satış yapan bankada hesabınız olması gerekiyor. Siz her bankada hesap açamıyorsunuz sanırım. O yüzden sizin için kısıtlı seçim şansı var.
Formül de şöyle olması lazım:
Bononun Bugünkü Değeri > Eski faiz oranı / Yeni faiz oranı * Bono Alış Tutarı
24'ü satıp 22'den alsak mı diye bakalım(Bono alış tutarı 100K olsun):
Bononun Bugünkü Değeri > 24/22*100000
Bononun Bugünkü Değeri 109090 'dan fazla ise 24'ten bozup 22'den almak mantıklı
Bonu fiyatının birdenbire 2-3 puan düştüğü şu ortamda elinizdeki eski bonoyu satış nakde dönmek kafadan büyük bir zararı realize etmek demektir...Ayrıca eski bonoyu satıp yerine yeni bono alırken al-sat marjına da maruz kalacaksınız..Bence satış için piyasaların sakinleşmesini beklemek gerek..