Ardyz ve avod un fiyat grefiğine bakmanı öneririm, 2 side sağlam ve karlı şirketler olduğu halde bedelli haberiyle yarı fiyatına düştü, şu an bedelli hisseler atom bombası gibi, bedelli açıklasın git yarı fiyattan gene alırsın aman dikkat...ytd...
Printable View
ESAS FAALİYET KARI (ZARARI)
441.227.024/268.853.962
Net Dönem Karı veya Zararı
-267.778.497/-94.124.331
https://www.konutayonverenler.com/ye...roje-h534.html
------------------------
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...23114627/detay
------------------
10 aylık değişim
şuan bu projedeki hakkını satsa piyasa değerinden fazla ediyor. şaka gibi şirket
kimse yok mu burda.. yatırımcılarını iyi bezdirmişler
tarihe not:
08.04.2022 menderes 2.15tl
güzel yakalamışsınız.. bakalım neler bekliyor bizi burda..
-konut projesi
-muayne istasyonu satışı
-enerji santralleri alımı
-tesis çatısına ges kurulumu
-yükselen tekstil ihracatı
-artan gıda fiyatları
tek sıkıntı yüksek döviz borcu.. patron hisse satmak için kaydileştirme yaptı ama sonra vazgeçti piyasa oluşmadı diyerek.. kaydileştirilen tarihte dolar 7 civarı hisse 3 üzerinde.. şimdi dolar 15 hisse 2..
siz olsanız 65m payı burdan satar mısınız? yoksa iyi bilançolar çekip beklenti oluşturup hisseyi bir yere çekip mi satarsınız?
kaldır bakalım rıza
Ne çok beklettin be eski yerine gelse diyoruz bir bakmisiiz eski yerinden düştüğü yere gelememiş daha
kaldır bakalım rıza:yahoo:
şirketi sahip olduğu taşınmazlar hakkında bilgisi olan var mı veya daha önce paylaşıldıysa link verebilecek olan var mı?
izmir bornovadaki arsa üzerinde 475 bağımsı bölüm görünüyor.. müteahhitle nasıl bir paylaşım yapıldı acaba..
kaldır bakalım rızaaaaaaaaaaa
Kurulun belirlediği esaslar  er evesinde, faaliyetlerinin makul ve zorunlu kıldığı h ller saklı kalmak kaydıyla, mevzuata uygun olarak hazırlanmış finansal tablolarına g re üst üste beş yıl d nem zararı eden halka a ık ortaklıklarda, oy hakkına ve y netim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar Kurul kararı ile kalkar.
evet rıza nereye kadar basacaksın :party:
bu yıl seve seve kar açıklayacaksın.. artık izmirdeki daireleri mi satarsın, akça dan borçlarını mı tahsil edersin bilmem.. amma bu yıl da zarar açıklarsan imtiyazların patlayacak..
evet rıza.. izmir bornovadaki arsa üzerine inşa edilen bağımsız bölümler ne durumda?
tekstilde zarar yazıyorsun o kadar ihracata rağmen.. hadi bakalım 5 yılın doldu, spk imtiyazlarını kaldıracak.. o zaman ne yapacaksın?
ben senden sabırlıyım.. isterse 1tl ye bas.. beklerim rıza..
sineğin yağını bırakmam sana rızaaaaaaaa
yekdem geliri olan santralleri itelemeye çalıştın şirkete, akturdaki garanti kazancı görüp dimi..
bu kadar borçlu şirketleri aldırdın menderese.. ama sonunda enerji krizi çıkınca öylece kaldın.. vakti zamanında akenerjiyi aksadan kaçırmışlardı.. şimdi aksa yatırımcısı iyiki kaçırmışlar diyor :)
eeee enerjinin değeri anlaşılırken neden bu baskı.. ky de 1 lot bile bırakmamak mı amaç?
imtiyazların kalkacak bu yıl da zarar açıklarsan
hadi bakalım o zaman ne yapacaksın.. spk ya ilk başvuran ben olacağım 5 yıl üst üste zarar geldi diye..
1.9milyar net borç var.. döviz hepsi.. bu yıl nasıl kar açıklayacaksın görelim bakalım.. yoksa koşarak spk ya gidip aha bu şirket 5 yıl üst üste dönem zararı açıkladı hemen hakim hissedarın imtiyazını kaldırın diyeceğim..
İyi bir uygulamaymış,ben Rıza'nın imtiyazlarını kaybetmesi karşılığı bu yıl da zarara razı olurum.Açıklanacak 3 aylık bilançoda yine 120 miyon civarı bir kur farkı zararı görünüyor,ama şu an 31 mart düzeyinin altında kur,sene sonu ne olur bilemeyiz...Sonuçta imtiyazı kaybetme durumu varsa yıl sonunda kar açıklamanın bir yolunu bulur fırıldak...
Kur riski tablosuna göre yabancı paranin %10 değer kazanmasi halinde 165 mln kur zararı görünüyor . Kur tamda %10 civarinda deger kazanmıştı 1.ceyrekte.
Toplam net yükümlülük 2.08 mlr görünüyor. Demek ki bunun 1.65 mlr ı döviz geri kalan 430 mln u tl borç. Tl borca da %25 yillk faiz desek 3 ay icin 27 mln tl de buradan faiz gideri olur. Toplamda 165+27= 192 mln tl faiz ve kur farki zarari düz hesap 200 mln tl yazacak diyebiliriz.
Buna rağmen yine de tekstil tarafinin katkısıyla nette kar yazması sürpriz olmaz. Enerji tarafi yekdem kapsaminda olmasa daha güzel kar gelebilirdi bu taraftan. Tarim tarafida muhtemelen son ceyrekten daha iyi kar getirecektir.
Ben bir miktar pozisyon aldim bilancoya kadar beklemeyi ve bilançoyu görüp öyle karar vermeyi düşünüyorum.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu yıl santrallerden 24milyon usd gelir..
tarım tarafı çok iyi gidiyor.. rakamlar güzel..
tekstilde ihracat rekorları var.. menderes de bundan yararlanmıştır.. özellikle ispanyaya ev tekstili ihracatı kuvvetlenmiş vaziyette..
izmir bornovadaki arsa üzerinde 470 civarı bağımsız bölüm oluşmuş.. yarısı menderese ait olsa 235 bağımsız bölüm.. her birinin değeri 2 milyon olsa (yüksek ve düşük olabilir ortalama aldım) şirketin pd sine yakın bir tutar.. hatta o arsa 58m ile taşınıyor bilançoda..
izmir aktur gayrimenkul var.. şirket %48 iştirak etmiş bölünme sonrası.. izmir denizli aydın manisa muğladaki tüvtürk arsaları bu şirkete ait..
yani gizli değer çok hem de inanılmaz..
Gizli değer çok ama kur fırlarsa bu değerler yine bir işe yaramayacak. (Kur un tutmayin beni der gibi bir hali var zaten)
Böyle bir sirketi döviz borçlusu yapıpta yıllardır hiç hedge yapmamak nasıl bir yonetimdir akıl alir gibi değil.
Zamaninda hedge yapılsaydı şimdi o borçlar coktan kapanmıştı ve en az 4- 5 mlr piyasa degeri olan bir şirket olmuştu.
Alarko yonetimden ders almalari lazım biraz ortağım.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ilk çeyrekte 1 mlr ciro 300 mln favök 100 mln net kar tahminim var. Bakalim tutacak mı? (200 mln a yakin kur ve faiz gideri)
(Tamamen sallamasyondur)
Sizin bir öngörünüz var mı sayin minikyatırımcı.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kurumsal bir şirket değil alarko gibi (alarko topiğinde yollarımız kesişmişti.. hala devam ediyorum alarko yatırımıma).. o yüzden hedge beklemek makul değil :) biraz da anladığım kadarıyla dışarda hisse bırakmak istemiyorlar.. ayen gibi pay satış kararı aldılar geçen yıl ama döviz fırlayınca vazgeçtiler.. bir yıl iyi hisse topladılar sanırım..
santrallerin tüm paylarını aldı, akturda bölünme gerçekleşti ama arsaları tuttular.. şirket kendi enerjisini üretiyor.. yıllık tüketimi 71k mw.. çatıya büyük bir ges kurdular 7mw üzerinde..
izmir arazisi çok değerliydi ve üzerinde nihayet proje geliştirdiler ve bitiyor.. ordan gelecek taşınmazların satışı sağlanırsa net borcun yarısına yakını kapanabilir..
tekstilede ihracat çok çok iyi gidiyor gördüğüm kadarıyla..
patronunun bilançoyu düzeltme amacı varsa zaten hedge yapar ve net dönem karı çeker :)
bence o sene bu sene.. :)
var fakat paylaşmayacağım :)
sürprizlere hazırlıklı olmak lazım bu tür şirketlerde.. ben de net kar bekliyorum ama sizinki kadar yüksek değil..
bornovadaki arsa üzerine geliştirilen projeden yapılacak satışlar ve tarımdan tahsil edilen/edilecek alacaklarla net borçta ciddi azalma bekliyorum (dolar olarak)..
esas faaliyet karı çok iyi ama yüksek finansman gideri nedeniyle net kar göremedik şimdiye dek..
artık değişim dönüşüm zamanı şirket için.. bu yıl sonu sermaye üzerinde net kar beni memnun eder..
Faaliyette kar gelir nette Kar gelmez kur gideri yazacak.
Tekstil tarafında işler çok iyi. Bunu Denizli ihracaat verilerinden takip edebiliyoruz..
https://www.pamukkalehaber.com/denib...20dolar%20oldu.
Enerji tarafıda altın çağını yaşıyor oradanda çok ciddi kar gelecektir.
Bornova projesi ne durumda bilmiyorum. Satışı yapılan dairelerin teslimatları yapılmaya başlanırsa tüm satışlardan 500 milyon net kar elde edebilir.
Bu çeyrekte 150 milyon civarı kur fark giderine rağmen hatırı sayılır bir kar göndermesini bekliyorum.
Kur tarafı 15 lerde gezerse eğer sene sonuna kadar gayrimenkul tarafıda dahil olursa efsane karlar görebiliriz.
Çok güzel proje, daha güzeli lokasyonu çok özel bir yer. Bitiş tarihi 2023 haziran imiş.
https://youtu.be/0MHyA6ZJThk
https://trademarkpi.com/
İyi güzel hoşta, traji komik bir durum var.. projede eşit büyüklükte 2 blok var, toplamda 450 daire 1+1 ve 2+1 odalı... ve 26 mağazadan oluşuyor... muhtemelen o iki bloktan birisi menderes tekstilin ve de hissenin piyasa değeri ile kafa kafayadır... buna rağmen hissenin ederi bu işte.SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bornova tm pi Projesini kap haberi yayınlandığından beri takip ediyorum, projeden satış lansman fiyatı 450 bin filandı yanlış hatırlamıyorsam, şuan bildiğim küçük şehirlerde sıradan 1+1 ler 600_700 bin ise bu projede bittiğinde 2 milyondan başlarsa sürpriz olmaz herhalde, borsaya para bağlamak ile hele hele mndrs almakla büyük hata yaptım beklemeye devam bakalım...
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lakin arka planda 2 milyar tl gibi devasa borcuna var. Her kur atağında bu borç kar topu gibi büyüyor. Faliyetten gelen karlarını eritiyor ve sürekli zarar açıklamasına sebeb oluyor
Kur tarafı son günlerde hareketli o taraf dikkatle izlenmeli! Kur yıl sonuna kadar buralarda sabit kalsa 500 milyon faaliyet karı beklerim ama dolar 20 lere giderse yılı yine muhtemelen zararla kapatır
Proje konusuna gelirsek, inşaat bitip satılan dairelerin teslimi olmadan kar yazması mümkün değil. O tarihte en erken Haziran 2023 gibi görünüyor
ilk çeyrekte net dönem karı bekliyorum..
şirketin döviz açık pozisyonu olabilir.. ihracat ve yekdem gelirlerinin etkisiyle pozitif bir bilanço beklentim var..
izmir bornova projesinin katkısını diğer çeyreklerde göreceğimizi düşünüyorum.. yüksek enflasyon ortamında konuta olan talep müteahidlere nakit girişi sağladı.. projenin planlanandan önce tamamlanıp bilançoya güzel katkılar sağlayacağını düşünüyorum.. bilançoda yatırım amaçlı gayrimenkuller altında 58m ile taşınan arsa artık daha yüksek bir değerden bilançoda yer alacaktır..
3 aylık bilanço için bu gün son gün,bakalım ne gelecek?Bu arada ben de hasılattan gelen karların kur farkı zararını kapatacağını ve az da olsa kar açıklayacağını düşünüyorum.
bunlarda başka bir cahil, sözüm ona okumuş çocuklar ...YTD