Hocam bu tarih kesin mi artık? Yani 25 Şubattan sonra hisse alanlar bu ayrılma hakkından yararlanamayacak sanırım demi?
Printable View
Kesin degil. Yeni teblig cikmasi halinde diyor.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar benim beynim durdu biraz. Trakyanin net isletme sermayesi yalnis mi hesaplanmis ben mi birsey kaciriyorum. Tum firmalarda donen varlilardan kisa vadeli yukumlulukleri cikarip net isletme sermayesi bulunmus. Sanki trakyanin yanlis bulunmus :)
https://i.hizliresim.com/c2V3Sr.jpg
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen yazdığım ve senin dediğin gibi arkadaşım değilmi?
Benmi yanlış bakıyorum ve yorumluyorum diye düşünğyorum bu işte bir hata var diyorum ,yanlış düşünmüyorum değilmi?
Spk verecekleri veriler 4 adet yöntem,bu 4 yöntemdeki değerlemler belli ve alınacak ortalamakar belli iken ,trakya için biçtikleri son ve esas değer borsadaki değer olmuş oda 3.8 3.9 milyar civarı,
Yani ne gelir yaklaşımı değeri,ne piyasa yaklaşımı değeri,nede net varlık değeri ortada yok sadece borsa değeri,şirketin piyasa değeri olarak belirlenmiş,
Yanlışım yok değilmi?
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum yanlış olmaz olurmu,yanlışki ne yanlış,
Net 1.750 milyarlık bir fark var
Bunların hazırladıkları hazırlattıkları rapor bence baştan aşşa hatalı,seninle konuştuğumuz gibi,
Amiyane tabirle sıçmışlar,zerre güvenilmez çıkardıkları rapora.
Adamlar trakyanın ederini gelire göre 8.1 olarak belirlemiş ,piyasa yaklaşımına göre 7.7 demiş,özsermaye yani net varlığa göre 6.2 demiş,borsa değerine göre 3.8 demiş,
Sonra gitmiş trakyanın gerçek değeri borsa değeri olan 3.8 milyar demiş[emoji23]
E peki gelir yaklaşımı değeri,piyasa yaklaşımı değeri adı altında değerleme niye yaptın[emoji23]
Trakyanın değerini bu iki yönteme göre çok çok iyi vermişler ama sonrasında bu iki değere hiç bakmamışlar[emoji23][emoji23][emoji23]
Babamda böyle buluyor borsadaki şirketlerin piyasa değerlerini,
Babammı yaptı şişcamın değerlemesini acaba durum bir sorayım,
Baba senmi değerledin şişenin şirket değerlemelerini 🧐evet evladım benim elimden geçti.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Babamiz bile yapsa bu kadar yanlis hesaplamazdi abi :) ilk okul bebelerine yaptirdilar sanirim. Cikarmayi bilmiyorlar.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar kime iş verdiler bilmiyorum ama sıçmışlar yetmemiş birde sıvamışlar...
Gelir yaklaşımı piyasa değeri 8.2 milyarın %30
Piyasa yaklaşımı piyasa değeri 7.7 milyarın %30
Net varlık yaklaşımı piyasa değeri 6.3 milyarın %20
Borsa değeri yaklaşımı piyasa değeri 3.8 milyarın %20
KONU AĞIRLIKLI ORTALAMA NASIL YAPILIR?
[(8,2X0,3)+(7,7X0,3)+(6,3X0,2)+(3,8X0,2)] / 26
= 2,46 + 2,31 + 1.26 + 0,76 = 6,79 eder...
Bu hesaba göre Trkcm degeri 6.79 milyar tl
Burdanda 1 lot trkcm = 5.45 TL çıkar
İş bu hesap uzmak kuruluş raporuna dayanmaktadır....
Aşağılık adilik yapmanın anlamı yok...
Hesap ortada hatayı düzeltin SİZDEN SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ....
MİDEMİ BULANDIRDINIZ RESMEN....
UTANIN..
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Dostum bu onlar icin cok agir bir matematik :) bu hesaplama isini hangi elemanlari yaptiysa bir an once sirketten gondersinler onu. Adam hesaplama yapmayi bilemediginden tek bir veriyi dikkate almis.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayır 6, 79 milyar TL bile TRKCM için az bir fiyat aklım almıyor adamlar nasıl bu kadar hata yapar nasıl bu kadar basiretsiz olurlar aklım almıyor...
Bu iş mahkemede biter hade ky neyse de buyük fonlar adamı.....
İş gurubu kurumsal 100 yıllık gurup liyakat dedik güvendik bunlar bile ebleh iş yada başka şeyler var... Ağır konuşmak da istemiyorum...
Yarın nette toplantı var hazır olur olay çıkacak..
Yani ortalamsı pd dd ine yakın [emoji106][emoji122]
Ben nedense yarina bu raporun borsada olumlu algilanacagini dusunuyorum. Sonucta borsa degeri haricindeki hesaplanan degerler, suanki sirket degerinin en az iki katindan basliyor. yani cok uzerinde. Asil degerler de borsa degeri haricindeki degerler zaten. Sirket satilacak olsa onlara bakilirdi. Bu nedenle yatirimcilar bu raporlari olumlu algilayabilir. Yarinki seans kadar 15 yillik borsa yasamimda hic bir seansi bu kadar merak etmedim. Yarin ola hayrola
Arkadaşlar dencm değerlem sonucuna göre değişim oranı 0.33 galan yani bir dencm karşılığı alıcağın şişe adedi oda 1.7 tl falan yapıyor,
Yani dencm ederi 1.7 tl iken ,ayrılma hakkı fiyatı 8.8tl falan,
Şuna dikkat edin bu denli marjlı bir ayrılma hakkı ve piyasa değeri farkı olurmu ,
Bunlar ne yapmış ne için yapmış anlamadım.
Şişe 1.7 tl olan dencmı 8.8 tl lerden alırken,trakyayı 3.47,sodayıda 6.2 tl olan bırsa değerinden alıcak,
Yani dencma borsa ederinin beş misli verirken,soda ve trakyacamı bırsa ederinden alıcak [emoji23]
Bunlar büyük hata yaptı bence,rezil olacaklar umarım.
Arkadaşlar gözünüzü açın uyanık olun,
Yaptıkları değerlemlerle çıkarttıkları piyasa değerlerinin alakası yok,
Muhtemelen hatalarla dolu işler var,işin içinde.
Formülle yok ortaklık yapısı adı altında ordan aldı oraya kattı saçma sapan değerler buldular bunlatı yedirecekler güyya,
Adamlar yaptıkları resmi belgeli değerlemeleri yok saymış açın bakın.
Bu iş ya spk dan yâda mahkemeden döner kaptan
Bak gör bu palyaçolar çalmayıda becerememişler...
[emoji16][emoji16]
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar bulabildiğiniz heryere yazın şikayet edin,
Benim yapıcağım bu elimizde resmi belgeli değerlem raporu var,
Bu değerleme raporu şunu der,
Trakyanın 4 adet yönteme göre ederi 5.40 tl iken ,bize sunulun eder ise şuanki borsa ederi olan 3.5 tl.
Ama hazırladıkları rapor derki yani resmi rapor ederi 5.4 tl,
Bunlar ordan eksik değeri yapmış ,ordam toplamış ordan çılartmış,ordan ortaklık layı demiş,a-b-6±4 formüllerle bir şey bulmuş o bulduğuda ağırlık oranı %20 olan borsa değerini bize gerçek borsa değeri olarak sunmuş yersek,
Arkadşlar herş raporda yazıyor,8.2 milyar bir değer,7.1 milyar bir değer,6.3milyarda bir değer,
İlgili kişiler kim bunlar firmaların yatırımcı ilişkileri buraları okuyorlardır...
Bu hatalar, - ki ben hata yapıldığı kanaatindeyim sadece ben değil birçok kişi-, telafisi imkansız zararlar verir yatırımcılara sabah mutlaka hatayı kapa erkenden bildirmelidirler...
Azcık akılları varsa...
Emin ol edeceğiz de
Bu milyon dolar yatıran lar ne diyecek bu işe [emoji848][emoji848][emoji848][emoji848]
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamlar bence hata yapmışlar hemde çok büyük ,
Ya garkında değiller yada fark edilsin ona göre düzeltirizmi dediler ,
Boş attılar dolu çekerizmi dediler anlamadım,
Ama kendi hesaplamaları ortalamalara göre trakyanın ederi,pd dd sinin üzerinde gelmişmi gelmiş,
E peki neden değer olarak borsa değerini gerçek değer olarak sundular🧐[emoji23]
Biz bu zamana kadar neden bekledik. En az net varlik degeri kadar deger bicilecek bu firma ucuz gercek degerinde olmadigini hesaplayarak yatirim yaptik. Nitekim uzman kurulusta 4 farkli hesaplamadan 3 unde hakli ciktik. Ama 4 unden en dogru 3 unu dikkate almamak resmen yatirimciya kazik atmak demek. Biz degerleri dogru tahmin ettik ama onlar kaziklamayi tercih ettiler. Biz guvenerek hata etmisiz. Rezil ettiler turkiyenin en buyuk sanayi sirketini.
Elimizde resmi belgeli değerleme raporu var dostum sıkıntı yok,
Bir yerlerde ya hata var yada başka birşey,
Şirket trakyanın değerlemesini yapmış ama son tahlilde yani sonuçta yaptığı işi yok sayıp değerlemelerde verilen ağırlıkları ve 4 yöntemden 3 ünü yok saymış
Binalinin anlattigi hikaye var ya neresini duzelteyim. Koyun degil keci kadin degil erkek balta degil bicak vs diye. Bu birlesme hikayeside aynen oyle.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar
Konuyu mail yoluyla şirkete bildirelim
Seans açılmadan
En azından maliyetimi kurtarayım diyordum o bile yalan oldu. Şimdiye kadar bunu bekleyeceğime diğer hisselere geçsem çoktan zararımı çıkarmıştım. Yarın bundan ümidi kesen de satar iyice düşer. Yazık.
Yazılabilen heryere yazın,
Ben şimdiden 3 5 yer belirledim,şişe grubu dahil,
Ayrıca pwc nin değerlem raporunun tamamını bilgisayarı olan bilgisayara ,olmayan ipad vb.yerlere yedeklesin kesinlikle,önemli hemde çok.
Hem Trakya cam hemde Şişecam
Ayrıca değerleme sirketine
Spk yıda ekleyin,
Cimer ide ekleyin.
Ben dusundukce nedense yarin piyasa bu raporu olumlu algilayacak diye dusunuyorum. 8 milyar gelir yontemi ile hesaplanmks trakya suan 3 kusur milyar piyasa degerine sahip. Bunu dikkate alarak yuzde 40 civari pd/gyd degerleri ortaya cikiyor. Buda trakyanib ne kadar ucuz oldugunu gosteriyor.
Yarinki seans gelecege dair buyuk bir gosterge olacak.
Benim mantigimin almadigi tek hesaplama adil degisimde ozellikle amacama 0.88 oran verilmesi.
Tek hesaplama demem yanlis oldu. Cok yanlis var. En cok sasirtan anlaminda :)SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış hesaplayorsun neden derse trakyacama halka açık yüzde 28 e 1.97 milyar biçmiş tamamıda 6.97 milyar biçmişler yani pay başı 5.60 gibi değer yüksek değişim oranının düşük çıkması diğer şirketlerin trakya camdan daha fazla değer biçilmesi sise pay başı 8.05 anadolu cam 7.09 soda 9.32 değer biçilmiş buda trkcm değişim oranını düşürmüş
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
25 inden önce alanlar sakın tek lit satmasın yeni tebliğle birleşme tamamlanirsa pay başı 5.70 ödemek sorunda şişe cam ayrılma hakkı olarak anadolucama 7.09 ödeyecek sodaya 9 küsur şişeye 8.05
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/HMPM0v.jpg
Ben piyasanin borsa degeri haricindeki 3 degeri dikkate alacagini dusunuyorum. Yarin 9.40 ta teyit etmis oluruz bunu. Eger yarin tavan acmaz ise ben yanilmis olacagim. Arti acmasi bile yetmez. Tavan acmassa piyasa borsa degeri haricindeki degerleri dikkate almiyor demektir.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...702ffe542e187b
Oyak çimento grubunda sadece bolu çimentonun üç adet değerlme yöntemine göre değerlmesi yapılmış,çok basit,
Boluc ina yöntemi %50 513 milyon tl,piyasa değeri yöntemi %25 369 milyon,benzer şirketler çarpanı %25 340 milyon tl,
İnaya göre 256.5+piyasa değerine göre,93.25+benzer şirket çarpanı 85 =434.75 milyon tl çıkmış buna görede değişim oranı 0.96 olmuş,
Boluda 3 yöntem belirlenmiş 3 yönteme göre değerleri bulunmuş,%50,%25,%25 olarak belirlenen ağırlıklara göre 434 milyon değer biçilmiş,yani %25 lik piyasa değeri bolunun gerçek değeri olarak belirlenmemiş,payı %25 olmuş,
Ama trakya da sodada muhtemelen diğerlerinde de bu oranlara göre yani bu standart yöntem ve oranlara göre yapılan değerlerde sıkıntı var,
Trakyada %20 olan piyasa değeri şirketin tüm değeri olarak kabul edilmiş
Linki açın sadece bolua bakın basit toplama bölme ile sonuç basit.
Trakyacamın gerçek değeri diğer şirketler den dolayı aşşa inmez,ozaman oyak çimentolardada aynısı olurdu,
Hisse sahiplik oranları başka şirketşn değerlenmesi sonucu gerçek değerinşn ortaya çıkması başka,
Hatalar var raporda,
Dencm değerleme sonrası ederi 1.7 tl çıkmış ama ayrılma hakkı 8 küsür tl,
Bu nasıl hesap bunasıl değerleme
Sn akmahşr 25 inden önce yada sonra olayına göre değerlememi olur olmaz bilmiyorum ,
Bildiğim birşey var bugünki pwc raporuna göre trakyacamın
%30+%30+%20+%20=%100 e göre pwc nin trakyacam ederi 5 küsür tl çok net ,
Ama açıkladıkları değer %20 lik pay alması gereken değer borsa değeri olmuş,diğer %80 lik pay yada değer nerde uçtu[emoji16]