Doğru ihlas daha insaflı çıktı..
Bu kadar üzmemişti..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Doğru ihlas daha insaflı çıktı..
Bu kadar üzmemişti..
Benden etkilenip satanlar hep karda..
Ben gördüğümü yazdım..
İsteyen okur istemeyen okumaz..
Hep yazdim..Allah hepinize bol bol versin..çok kar edin..
Amacım kötü niyetli olmak değil..
Bazen hissesi olmayan tarafsız bakanlar yatırımcılara işık tutar..
İnsan hissedeyken hep çıkacak hep çıkmalı algısına kapılabiliyor..
Bunlar su katılmamış o.ç..burada bazı pazarlamacılar var, ev hayali pazarlıyorlar ..dikkat edin .tongaya düşmeyin.bu adamlar kimseye ev mev kazandırmaz adamlar hırsız. al sat tavsiyesi değildir..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalnız varya ne çok ky varmış hissede bedelli öncesi,onu da anlamış oluyoruz.Rüçhan tahtasını izleyenler varsa satışlar da böyle az falan değil 100 binler 200 binler havada uçuşuyor.Hissenin zamanında gitmemesinin sebebi belli oldu.
son ev hayalini ben yazdığım için üzerime alındım.öncelikle borsada kimsenin lafıyla işlem yapmayınız.yazdıklarım pazarlama gibi görüldüyse yanlış anlaşılmış olabilir diye açıklama gereği duydum. her zaman söylerim ; biz k. y.ların dibi ve tepeyi bilme şansı yok.ucuzun ucuzu her zaman vardır.ama sabrederseniz faizin üzerinde kazanç kaçınılmaz.pazarlamacı olduğumu düşünüyorsanız tüm gönderileri bul kısmından ilk sayfanın altında yazdıklarımı okuyun.
25 tl de pazarladığımı söyledikleri kağıt kaç kat artmış.
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/rgit4ns.png
Tamamen robotik işlemler...
https://i.hizliresim.com/lvkcjdm.png
buyrun 1 haftalık rüçhan macerası.....kim ne yapmış...ytd
Şu anda bu bedelli işi bitti değil mi arkadaşlar.Yarın itibariyle normal düzene döndü sanırım.Bunun bilanço ne zaman gelir ne gelir tahmini olan var mı.
Bitti nalet olasi. Artik tek klgyo tahtasi olacakSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takaslara en hakim sayın hayek'ten bir analiz bekliyorum şahsen. Kim borçlu kim alacaklı ? Ben borçluyum o kesin. 100k lot Rüçhan aldım bugün. Vahitçiğim yesin, aç kalmasın...:)
bedelli sonrası düşüşte yuh artık bu kadar düşmesi mantıksız deyip aldık,elbet şimdilik zarardayız herkes gibi:))))))) Ama benim aklım ermedi,ne olmuşta kağıt üçüncü dünya savaşı fiyatlaması yapmış aklım ermedi ondan dolayı aldım.Ama doğruya doğru bilançosu ne yapar kağıdın dinamikleri beklentisi nedir bilmiyorum.Bunda bilanço ne gelir sizce
bedelli süreci ,bedelli öncesi ısınma turları dahil ,görünüşte (işlemlerin karşılıksız olduğu varsayımıyla) 50 milyon lot spota dönüşen/ dönüşebilir hisse fazlasına maloldu. bedelliden beklenen halkımızın beleş finansman desteği yaklaşık 350 milyondu. şimdi soru şu : 350 milyon tl hedefin ne kadarına ulaşıldı/ulaşılacak. kesin sonuç 21 şubat itibarı ile belli olacak... ... alternatifler : 50 milyon lotu 10 kuruş zararına vermek 5 milyona patlar altı üstü...ikinci alternatif 50 milyon lota para kazandırmak...
Valla bide borsa buralardan bi dusse demek ki bu hisse tepetaklak 60 krs lara gidecek. Allah bize sabir versin valla. Vah-it ile nah-it pic de karaktermi vardi ki hisse aldik bizdede suc var
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kullanılmayan rüçhanların satılmasından sonra ,tahta artık kendi !!! dinamikleriyle hareket eder...
Yazınızı dikkatli okumak ve içerik kapsamında düşünmek gerek.Muhtemelen rüçhanların tamamını kullandırmakla görevlendirilmiş piyasa yapıcı patron taşaronları 21 şubata kadar belki de nominal fiyata getirirler,ellerinde kalacak lotlara para kazandırma operasyonu olursa Ky için en iyisi,yoksa hizmetlerinin karşılığını alır çekilirlerse zarar diz boyu..
Yok ya değerli kardeşim o işlere daha zaman var,baksana putin çark ettİ.Kısmetse bundan da karlı çıkarız,şirket bence çok iyi,borsadır arada fiyatlamalar overshoot yapıveriyor,düzelir sıkıntı olmaz :)))))))))))Özellikle bedelli zamanlarında bu spekler azıyor,ky nın bedellinin dinamiklerini bilmemesi ve bilinmezden korkulması olgusunu çok iyi kullanıyorlar,hayırlısı ile yarın sabahtan itibaren ben düzelme bekliyorum.
Genelde benim katıldığım ve izlediğim bedellilerde ruchanlar ekrandan çıkınca bir ferahlama oluyor.Ruchanlar ekranda oldu mu millette yahu ben ne alıyorum onu mu alsam bunu mu alsam bunu aldım mı ne kadar para öderim vs bir ton soru işareti oluyor.Bizim ky da fazla kafa yormayı sevmez.Ruchanların işlemden kalkması iyi oldu.
Nominale kadar çekip ky yı bedelliye katılmaya zorlama kısmına gelince bence zaten daha ruchanlar ele geçtiği ilk günlerde çoğu ky o hesabı yapıp ilk günlerde bedelli parası kadar satış yapmıştır yapmıyan ve bu ruchanın dayağını son güne kadar yiyen ky sayısı bence azdır.
fiyat nominale inerse kimse rüçhanı kullanmaz, alacaksa gider spottan alır... fiyatın nominalden yüksek olduğu durumlarda rüçhan kullanmak teorik olarak avantajlıdır ve nominalden yukarı uzaklığa göre avantaj artar azalır...rüçhana hapsetme veya rüçhan bedelinden kurtulma operasyonu rüçhan tahtası açıkken denenir...
Bir başka ihtimal de patronun kullanılmayan rüçhan haklarının çoğalmasını sağlayarak nominal fiyattan el koymak istemesi,amaç buysa rüçhanların tamamının kullandırılması daha masum kalır.
Bu fiyattan ana hisse satışı rüçhanı karşılamaz.
Saliya kadar nominal 1 tl ye cekecekler heralde bu hisseyi yazik
Salı itibariyle şirketin kasasında 1.5 milyar Tl olacak ve şu anki piyasa değeri o. Değerlemelerle birlikte yıl sonu kâr beklentim min. 900 milyon Tl. Düşecekse de buyursun düşsün. YTD
Yarın (elinde başka hisse olmayıp) ana hisse satmak için son gün ve elinde rüçhan olanlar için fiyat en az 1.25 Tl olmalıydı. Yazık ettiler bir sürü yatırımcıya...
Zarari verde satayimSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rüçhan bitince pazarlamacılar kaybolmuş. Patron kullanılmayan rüçhanları 1.piyasada bedava alana kadar sürünmeye devam.Al sat tavsiyesi değildir..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilanço son tarih : 1.3.2022
bu bilançoda 700-800 arası kar beklediğimi zaten belirtmiştim.
bu bedelli ile kasaya 700 milyon girecek, kasada da 700 milyon var. Toplamda 1.4 milyar ₺ nakit olacak (bu arada ödeme yapmadığını varsayıyorum)
şirket 1.55 milyara işlem görüyor
Özsermayesi de 3.2 milyar ₺ civarına gelmiş oluyor.
bu durumda 3.2/1.4 = 2.30 defter değeri olacak.
şu seviyerden 0.47 pddd oluyor.
yani resmen geberttiler piyasa değerini.
bedelli tarihinin gelmiş geçmiş en sayılı ırza geçme hikayesi yaşandı. Tabi ki spk uyumaya devam ediyor.
"yatırım tavsiyesi değildir"
Bakalım ne kadar rüçhan kullanılmamış; attıkları taş ürküttüğü kurbağaya değmiş mi göreceğiz. Bence kesinlikle değmedi. Bunu bahane edip çok güzel indirdiler kağıdı tam da GYO'ların en hareketli olduğu dönemde. Ve dahi bu rasyolarla. İşte buna şapka çıkarırım...
Olmuşsa bile gönülü olmamıştır kullanım, zorlayarak olmuştur bence, ilk günden son güne kadar kimseye kaçma fırsatı vermediler, yeni giren herkes anında zarara sokuldu.
Dediğiniz gibi tam da gyo rallisinde çökertiler hisseyi.
Hadi iş bitti rüçhana para yetiştirenler için hisseyi az çıkartın, ama yok bunu satacaksa da en düşükten satsın diyor.
Zaman ne gösterecek bakalım, sadece temel olsa problem değil ama tahtadaki entrikalar böyle devam ederse işimiz var demek.
Nereye kadar sürecek bu bakalım
Neyse Allah'tan bedelli parasını koyduk yoksa sadece ruchandan 25 bin zarar yazacakti
Bi bucim yaptigi bedelliye bakin bide buna. Patron ve spek bunun icin cok onemli