Originally Posted by
Forza korfez
Ben de Kron'un, alanında dünyanın en büyük 5 şirketinden biri olması hedefinin ancak çeşitli teşvik ve destekler sayesinde gerçekleştirebileceğini düşünüyorum Sn.Umut0109. Bu çok büyük bir hedef ve Kron çapında bir şirketin bu hedefini kendi başına gerçekleştirmesi oldukça zor.
Bu yüzden Sn.Usta'nın paylaştığı linkte kazanılan ödülden ziyade ödül törenine katılan yetkililer ve söylediklerini önemli buldum.
Haberde; T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, stratejik ortaklık, satın alma veya birleşmeden bahsetmiş. Bunu geçenlerde Sn.Lütfi Yenel'den de duyduk. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise, siber güvenlik kapasitesinin geliştirilmesinden bahsetmiş, "Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler geliştirmek olmazsa olmazlarımızdan." demiş. Yine sıralamadaki şirketlerin % 30'unun bir yatırımcı arayışı içinde olduğundan bahsedilmiş.
Kron da bu konuda yerli ve milli çözümlere sahip. Ayrıca ilk defa inorganik büyümeden bahsedildiğini duyduk şirket yetkililerince. Bu konudaki verilecek teşvik ve destekler Kron için devasa bir büyümeyi sağlayabilir. Ancak, Kron açısındandan geçmişte GTT satışı, Netaş ortaklığı, Katar Dünya Kupası Stadları gibi birçok hayalkırıklığı mevcut olduğu da bir gerçek malesef.