Hangi etf semiconductor etfi?
Printable View
Raporun en alt satirindaydi galiba.Oglen bakmistim.%3 civari.
Simdi teyit edemiyorum adini.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mac -0.99% 3 gündür celha epey geriye cekiyor.
GBC kahir ekseriyeti altın etfleri ile gidiyor aslında. Ondan sonra bir miktar euro güven etf'si var. Euro tarafında güçlenme bekliyorlar belli ki. Sonrasında çok az sağlık ve medikal etfsi var hala. En son bu ay Semiconductor etf'si almış %2.5 civarı. teknolojiler yürüdükten sonra, teknoloji hammaddesi üreten firmalara da sıra geleceği gibi beklenti olabilir.
Gbc'yi altınla çok korele olduğu için altın fonu portföyümün içinde değerlendirdiğimi daha önce söylemiştim. Gerek buradaki deneyimli arkadaşların yorumları, gerekse Azimut genel müdürünün açıklamaları aktif yönetilip yönetilmediği yönünde zihnimde var olan tereddütleri ortadan kaldırdı. Eurobond ve altın fonlarımın bir miktarını Gbc'ye aktarmayı ciddi şekilde düşünmeye başladım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Programda Murat Bey'in Likit fonlar hakkinda söyledikleri ne kadar dogru ve çarpıcıydı.
Banka tekelinden çıktıkça rekabet arttıkça komisyon oranlarında da iyileşme kaçınılmaz.
Umarım ilerde kırmızı bir banka dünya çapında bir kurumun belirlediği endeksi taklit ediyor diye %3 komisyon vermeyiz. Hiç hak etmiyorlar.
Kasımdaki üstün performansını celha dan yapmıştı şimdi geri verir eğer diğer hisseleri tolere edemezse. Mac da anlamadığım celha da nasıl bir temelde pozitif bir durum buluyorlar acaba. Holding bile celha hissesi sattı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tff eylülden ekime neredeyse tüm portföyünü değiştirmişti, şaşırmıştım . Bu ay birebir aynı yine portföyü geçen ay ile . Küsuratı vardı %2 kadar onu da etf yapmış. Neredeyse tümüyle nasd** , teknoloji ve türevlerine dönmüştü, öyle devam etmiş.
Tca % - 0.36
Zpf % - 0.72
Zpe % + 0.05
IBB, GUH, YAN ve YAK fonları oranları ne olur
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
5.80 mi hocam hala beklentiRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ıpv -0,56
tdg -0,69
tta -0,56
tte -0,38
ıpj -1,04
Dün borç alınan getiriler geri verildi.
KUB fonu da iyi yonetiliyor dusuncesindeyim.
25 - 30 milyon dolar civari bir buyuklugu var.Icerigi de ince elenip sık dokulmus.
Cok eski bir fon.Baska analiz yapan, gecmisinde elinde tutan oldu mu?
Saygilar.
GBC yi aslında çok beğenemiyorum.
Geçen sene bunların portföylerinde önemli miktar SILJ SIL GDX GDXJ gümüş altın madenci ve SLV gibi gümüş ETF leri vardı. Tam gümüş rallisi başlamadan birkaç ay önce bunlar hepsini satıp riski az olan normal altın etf lerine geçtiler. Gümüşteki ve madencilerdeki mega ralliyi ıskaladılar. Altın ETF ler aldıkları için fon altın kadar değer kazandı. Ama madenci ve gümüş ETF lerini 3-4 ay tutup satsalardı x2 daha fazla kar edeceklerdi. Panikle gümüş düşünce zararına satıp çıkmayı tercih ettiler korkaklıklarından.
Ben o ara KT den onsu 16$ den gram gümüş aldım 11.8$ e düşünce bekledim sonra 28$ de postaladım. Hikayeyi oradan bildiğim için yazayım dedim.
saygılar.
-Azimut Portföy ile söyleşi-
https://www.youtube.com/watch?v=KcGU...4%B0GEL%C4%B0R
TFF hic incelemedim sayin hellistheothers.
KUB ve GBC iceriklerine bakarak genel anlamda portfoylerde Teknoloji sektoru acisindan eksiklik mevcut.TFF iceriginde bu eksiliklik gideriliyorsa, bir nebze denenebilir.
Saygilar.
MAC üç gündür üst üste eksi yazıyor
3 günlük toplam eksisi - 1,75 oldu.
Aralık ayı itibarıyle Bist +3,68 Mac +2,01
Geleneksel ve döngüsel mac eleştri günlerini başlatsak mı acaba?:)
Rbh % + 0.33
Hem Japonya'dan Birezilya'ya dünyanın her tarafında ortaklıklarımız var diyor hem de bildiğimiz bir pazar değil diyor. Benim garibime gitti bu. Bu ortaklıklar kullanılarak pekala yönetilebilir.
Bonus bilgi: Serbest fonların dağıtım anlaşmalı bankalar üzerinden de alınıp satılabileceğini söyledi. Ben bunu bilmiyordum. Anlaşmalı bankalardan biri Burgan'mış mesela
3 gunluk getiriler: Sua:+%0.25, Suc:+%0.42, Eic:+%0.20, Eib:+%0.25, Osd:+%0.13, Opb: %-0.26
Portfoyumdeki gbc artıya döndü. Onla benzer tarihlerde aldığım altın fonu halen baya ekside. Diyelim ki altın fonu , o zaman ne güzel iste gram altından fazla kazandıran fon bulmusuz demektir. Seveni olduğu gibi sevmeyeni de çok bu fonun
İpj almaya sırf tesladan dolayı elim varmıyor. Bir varlik ancak bu kadar aşırı fiyatlanabilir
Merhaba.
Tefas dan e-tablolara nasıl bilgi çekebilirim. Fonun fiyatını.
1000k nakitiniz olsa Tkf,Mac,Nnf ve Oph arasında nasıl pay edersiniz ve alım şekliniz nasıl olurdu olası bir düşüşü bekler miydiniz? Kendini kanıtlamış Mac ve Tkf ye daha fazla miktar ayırır mıydınız? 350+350+150+150 gibi
%50 nnf
%20 oph
%20 tkf
%10 Maç
Şeklinde yapardım...Şu an ben nnf oranını %70 olarak tutuyorum..Guveniyorum o fona ve yöneten ekibine.. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%60 TKF
%30 MAC
%10 OPH yapardim.