en tepeden satıp karı realize etmediyse bir anlamı yok çoğu kişi uçacak kaçacak diye satmadı
8-9 şubat tarihlerinde döviz mevduatları 1.8 milyar dolar artmış bu seviyelerden gönül rahatlığı ile döviz alıcı bulur ben de faizden gelen tüm parayla döviz alıyorum ,bu seviyeleri her zaman yakalamak kolay olmayacak bana göre.
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
Ben de ona vurgu yapıyorum. Bu ülkede (zamanına göre) parayı dolar da tutmak da alım gücünü korumuyor. Zira, hükümet HİÇ İHTİYAÇ YOKKEN konut kredi faizlerini kendi bankaları aracılığıyla 0.64 e indirip manipülasyon yapıyor. Bu durumda ya (görev zararı olarak dağıtlan ve tüm zararı vergileri ile halkın ödediği şekilde) bedava kredi verdirip ya da bunun böyle olacağını gören herkes dolar satıp konutların değerlerini ikiye katlanmasına neden oluyor.
Örneğin, sen pazarcısın ve 10 TL den bir kamyonet ithal muz aldın. Bunu en az 12-13 TL ye satmak düşüncen varken, senin tezgah kurduğun yerin tam karşısında ucuzluk marketi o hafta 9 TL den ithal muz satarsa ne olur? Ki bu zaman zaman yaşanıyor da.
Hükümet, iktidarda kalmak amaçlı hesapsız-gereksiz harcamalarla ekonomiyi uzun süre berbat yönettiğinden yeni yönetimin elinde tek kurtuluş yolu yabancı bankalardan tefeci mantığında TL FAİZ GARANTİLİ ve ÇOOOOK PAHALI günü idare edecek dolar almak olmadı mı?
Böyle bir ortamda para piyasalarında mantıksız hareketler olabilir, oluyor da. Eskiden olsa, yani ülke tahvil ihracı gibi borçlanma yaparak dış borcunu artırmaya çalışabilse gecici yapılan bu mantıksız hareket kabul edilebilirdi. Anca şu an için böyle de olmuyor anlaşılan.
Ancak ışık hızı ile giren swaplar, herhangi bir çalkantıda aynı hızla çıkıp çok yıkıcı bir etkiye neden olabileceği söylenmekte...
ÖZETLE, PAPAZ KİMİN ELİNDE KALIRSA O ZARAR EDECEK...
400k USD 47 gün vade
Burgan 1.50 pazarlıkla hiç arttırmadı
Alternatifbank 1.60 ilk söylenen, 1.65 olur dendi
Mevcut bankam TEB Özel 1.25 bayağı bir zorlamayla 1.35 oranı ile bağlandı.
Oranlar hem düşmüş hem de hiç esnemiyorlar.
Faiz topiginin mudavimlerinin yarısından fazlası dolarci olmuş, gidin dolar topiginde yazın diye taklacak, bir iki şey karalayacaktim (ki bunu ara sıra diyenler tam anlamıyla sacmalamaktadir, kendilerine akli sıra milleti hizaya getirmek konusunda anlamsız bir statü yüklemektedir, dolar-faiz bu ülkede birbirinden ayrı değerlendirilemez),,,,
,,,, ancak su 0,64 kredi faizini ne güzel unutmusken yine aklıma getirdiniz, yine sinirim bozuldu...
Bu bedava kredi birikim sahiplerine son donemde atılmış en büyük kazıktir, yılların birikimini bir anda pul etmiştir...
Daha da acisi halihazırdaki ekonomik durumun da en önde gelen sebeplerinden biridir..
Arçelik ve tüpraş rekor seviyede tl borçlanmış tahvil ihracı ile. Bloomda böyle bir haber var.
Bir önemi var mı sizce? Nasıl yorumlabilir?
Fiba fx fiyatlamasına dikkat çekmek istiyorum.Bankalararası usd alış satış fiyatlarına bakınca en iyi satış fiyatının 0,007 tl altından satış (en iyi alış fiyatına eşit civardan )yaptığını görüyorum.Bu nasıl mümkün olabiliyor bilgisi olan var mı?Diğer platformlarda bu kadar iyi fiyatlama yapan var mı?
paraları yoktur. maaş, kira, kredi ödeyecektir. nakit sıkışıklığı vardır.
reel ekonomi pandemiden dolayı çök kötü. bir de banka 25 faiz ile kredi veriyor. nakit akışı iyice kitlendi.
Şuan TL aylık dolar aylığa göre sanırım 10 kat avantajlı. Ancak dolar grafiği yakından takip edilmeli. Teknik olarak doların 6,80 ler de güçlü desteği var. Eski gününe kavuşması İçin 7,30 üstü gerekir. ABD ile yaşanan gerilim her gün bir yazı ile perçinleniyor. Şahsen gerilim azaldığında yada artık aleyhte değil lehte Twitter geldiğinde dolara geçerim.
Dun Usd % 2.10 kamu 8-10 gun once % 2.30 lar vardi kademe kademe geri geliyor
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
senelerdir yaptikları rutin bir işlemin tekrari.hic bir onemi yok yorumlanmasina gerekte yok...açın bir ozel sektor tahvil bono fonlarının icinde ki ozel sektor tahvillerini akbankindan, ereglisine , şişecamindan turk traktorune cogu firmanin tahvili yahut bonosu var .yada m.k.k da yayinlaniyor hangi sirketin ne zaman tahvil yada bono borclanmasi yapacakları.
Pazartesi hsbc ye gidip 40 gün 19 verir mi pazarlık yapacağız bakalım verecek mi pek sanmıyorum ama
Fayis 30 olursa birikimimi te le cevirir fayis'a yatiririm...
Yoksa naaaa alırlar....[emoji867] en az 25 enflasyon varken...
5 puan da marj isterim...
19 dan falan baglayanlara aciyorum....
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Getiriyi artırmak için bir şekilde risk almak gerekiyor.
Ben mevduatın üzerine 7.30 dan Call Opsiyon yaptım. Yani vade sonunda USD 7.30 ve daha üzerinde olduğunda 7.30 dan TL ye dönülecek.
3,962 USD net Opsiyon Primi ile Opsiyon+Mevduat getirisi toplam %11.09 a geldi.
Yapılan işlem oldukça riskli ama USD maliyetim yaklaşık 6,50-6.85 olduğu için bu riski aldım.
Sn Patrick e cevap olarak yazmıştım ama yazısına link yapmayı beceremedim
[QUOTE=ozzy;5159243]Getiriyi artırmak için bir şekilde risk almak gerekiyor.
Ben mevduatın üzerine 7.30 dan Call Opsiyon yaptım. Yani vade sonunda USD 7.30 ve daha üzerinde olduğunda 7.30 dan TL ye dönülecek.
3,962 USD net Opsiyon Primi ile Opsiyon+Mevduat getirisi toplam %11.09 a geldi.
Yapılan işlem oldukça riskli ama USD maliyetim yaklaşık 6,50-6.85 olduğu için bu
7.30 icin iyi prim cıkmış spot kacti yaptiginizda sn ozzy
Sn. Lucas
Spot 7.0350 de TEB 3,550 net, Alternatifbank 4158 net verdi.
Alternatifbank da hesabım olmadığı için TEB ile bayağı bir pazarlık yaptım. Başta esnemediler ama sonra spot 7.0225 e düşmesine rağmen primi 3,963 e yükselttiler.
1 sene sonra faizler 50 ye çıkabilir.cunku 1.dalga bitiyor.mesela burgan temdit 50 dicez[emoji39]
[QUOTE=blue70;5159613]Haklısınız kusura bakmayın.
Foruma sık yazmadığımdan mesajları iyi düzenleyemedim.
Ayrıca saat 15:54 de attığım iletide alıntı yapmayı beceremediğim için dün 19:18 de gönderdiğim ileti, mesajda görülmemiş ve kopukluk olmuş.
Dünkü 19:18 iletimde belirttiğim gibi miktar 400k USD Vade 47 gün.
2008 ve 2013 krizlerini izledik sanırım arada birde 2011 Dubai krizi vardı. Ama 2001 krizini biz çıkardık ve yaşadık. Rahibin gidişi Berat beyin gelişi gizli ama çok büyük bir krizdi. Enflasyonu o günden bu güne gerçek anlamda göremedik . Her zaman gizlendi. Bir şey gizleniyorsa daha kötüsü geleceği içindir. %50 TL faiz görmek şahsen beni şaşırtmaz. Eksi rezerv konuşuluyor, Swapaları sayarak nötür gösteriliyor. Ekonomik bir ilerlememiz malasef yok.
2 sene once neydi ?
5 sene sonra ne olacak....!!!
5 gun sonra ne olacak ???
Uzun vadeli log grafigine bakmak lazim...
Bazi zaman dilimleri icinde tl kazandirabilir tabii ki...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar rekor kırdığında faiz % 8 değil miydi?
Şimdi faiz %17
Diyelim ki faiz bugün yine %8 e düşürülse
haftaya kadar dolar ne olur?
Yine aynı yere giderse 1 karış bile yol almamışız demektir.
Faiz arttırıldığında kazandığınız süre zarfında yapılması gereken yapısal sorunlarınızı çözmezseniz sonuç neden değişsin.
Elbette yine zirve tazeleyecek. Ama ne zaman. Bu defa o kadar hızlı faiz indireceklerini sanmıyorum.dolarda beklemenin maliyeti en az yüzde 20. Dolarında yüzde 20 düşmesi demek sermayeyi eritmek demek. Şuan TL mevduatı olan 6 dan dolara girecek fırsatı bulacaktır diye düşünüyorum