Neden fiziki altın stokluyoruz.. Sebebi çok basit en kolay likit paraya çevirebileceğimiz en likit varlığımız..
Printable View
Neden fiziki altın stokluyoruz.. Sebebi çok basit en kolay likit paraya çevirebileceğimiz en likit varlığımız..
Eyy Altın dost,
cebine birsürü para koydun niye susuyorsun yahu!
Fed 2008 den 2012 ye kadar 4 trilyon dolar para bastı.. Faizleri 5,25 den 0,25 e çekti. Bu süreçte ons 700 dolardan 1900 e gitti. Bende altının onsunun bu kadar karşılıksız(avrupa tarafı da var) dolar, euroya karşı 10000dolar olması gerektiğini düşünüyorum ama büyük piyasa yapıcıları 1600 ü bile göstermeyecektir
Bugun 274.5 den bir miktar altin bozdum, henuz geri gelmedi bakalim yarinlara artik
Çok büyük sürprizler olmazsa 260'lı rakamlardan geri almanız mümkün gibi görünüyor, bol şanslar.
https://goldprice.org/charts/history...th_g_x_try.png
Eyvallah, gunluk ons arti dolar destekli bu yukselisin duzeltmesi olur diye bekliyorum.
Negatif uyumsuzlukları pek dikkate almamak lazım gram altında.. Dalga parçalanarak lastik gibi uzayabiliyor
Elimde bulunan fiziki çeyrek, cumhuriyet ve gramları Ankara da en uygun nerede satabilirim ? Ya da hangi banka elden hesaplı alır ?
Ulus Anafartalar caddesindeki esnaf değil, toptan alımcılarla pazarlık yapacaksınız. Zaten en fazla 4 kuyumcudan fiyat alınca kafanızda fiyat oluşur. Önce size kaça satacaklarını sorun, size müşterisiniz diye bir fiyat versinler, sonra sen kaça alıyosun ki deyin böylece satabileceğiniz bir fiyatı aklınıza koyarsınız, ona göre ararsınız.
Fiziki altın biriktirmek istiyorum.
Sizce en mantıklısı (Satmak istersek zaman en az zarar edeceğimiz)
a.Cumhuriyet altını (çeyrek,yarım tam...)
b.Külçe altın (Plakadan Elle Kesim)
c.5-10-20 gibi hazır ambalaj içinde satılan gram altın...
Konuda tecrübesi olanın acil tavsiyesine ihtiyacım var...
en iyisi birbirinize satın ---alın komisyonu kırışın ,
Uzun zamandır fiziki işlem yapmadım ama çok anormal fiyatlar değil.Bazı bankalarda işlem yapılan altının saflığı ile sizin sarraftan aldığınız altının saflığı farklı olabilir.Mesela altın 300 TL'ye gelse siz fizikiyi 297'ye satarken bankaki gramınızın satış fiyatı 292 olacaktır.Farklı bankalar farklı saflıkta altın satıyor yani tanzim satışı yok bunun.
https://www.altungold.com/nakit-fiyatlar/
Nakit icin burasi uygun olabilir
Altın'da düzeltme hareketi teknik açıdan mümkün görünmektedir. Gevşeme olabilir.
Gram Altın Düşüşe Geçecek
https://youtu.be/3_x2BLgLa8U
----------------------------------------
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Fiziki degil ama altin transfer cok yaptim ve hic sikinti yasamadim.
Altinda bir duzeltme gelmeli, nerede gelecek.
Düzeltme neyim yok,
Altın/Gümüş önüne çıkanı düze düze gidiyor işte..
Gramı 291 den satarım [emoji6]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dünyada tüm merkez bankaları altına dönmümü döndü. 1 gram altın çıkarma maliyetinin altında satıştamı evet altını baskılayan ingilizmi evet tutabilecekmi zorr eğer merkez bankaları döndü ise altınaki her ortam bunu doğruluyor. piyasayı basar dolara euroya boğarsında altını boğamazsınki parayı bastıran karşılığını ister bu sebeble bugün olmasada yakın bir zamanki 10-15 sene biz görürmüyüz bilmemde bu altının önünde kimse duramaz.
Düzeltme herkes bekliyor. Daha dogrusu bekliyordu. Bayram öncesinden baslayarak kuyumcular aşagıdan mal vermeye baslamislardi. Bayram öncesi ata lira maliyetim çok düsük. Bu hafta da çok iyi bir yerden maliyet yaptım. Piyasa fiyatının altında fiyat verip aşagıdan mal toplama derdindeler sanırsam. Ama altın palası düzeltme yapsa da tl palası aşagıya salmaz. Gram altın henüz %2'nin üstünde düzeltme bile yapmadı. Inanılmaz bir ralli yaşıyoruz altıncılar olarak
Gram altında pala diye bi şey olamaz.. Konjektör bazlı onstaki yükselişe ek olarak içte malum sebeplerden dolayı dolarda toparladı (faiz indirimi, daha dahada inecek beklentisi) gram geçen sene çok az kalınıp üstünde kalınamayan 277 seviyesini kırdı.. Bundan sonra ustalar kahve içer, acemiler pazartesi gece 1 cuma 24:00 e kadar ekranın başonda sabahlar..servetimizi altın sayesinde koruyoruz çok şükür.. Zamanında altın almayan düşünsün bundan sonrasını.. Altın pahalı mı ucuz mu bu fiyatlarda.. Yükselirse ucuzdur, düşerse pahalıdır..
fiziki teslim yapmayan bankaların kurları sizi aldatmasın.
İnsanları çekebilmek için öyle düşük altın fiyatı koyuyor bazı bankalar.
Mesela diğer bankalar 275 alış, 277 satış.
x bankası 273 alış 275 satış.
Böyle görünce diyordum "aaa ne güzel atnını ucuza alırım bu bankadan".
İyi ama bozarken de ucuza bozuyor. :)
Ucuza alınan altını fiziki olarak ele alamadıktan sonra bir anlamı yok. Zaten bize ucuza sattığını ucuza geri alacak.
Bu arada fiziki altının pahalı olması normaldir.
mesela kuveytTürk de hesaba kaydi altın alırken makası düşük tutar, fakat siz fiziki olarak elinize almak istediğinizde "fiziki altın teslim masrafı" keser gram başına.
Yani kaydi altın biraz daha ucuz, fiziki altın biraz daha pahalıdır.
300 ü geçsin yüzde 10 daha 330 durmazsa 400
Gram Altın Kaç Lirada Dengelenir
https://youtu.be/nRfh3xCMKIc
Nisan basinda yuzde 1.53 den kredi cekerek ortalama 230.7 tl den aldigim gr altinlar, 24 aylik kredimin tum faizini 5.ayinda cikarmis oldu. Su an realizasyon yapsam kalan 19 ay faizde degerlendirsem gelen her tl yanima kar olacak. Buraya kadar guzel de bundan sonrasi sikintili, kar realizasyonu yapsam bir dert, yapmasam bir dert. Ons un kısa surede buraya gelmiş olması düzeltme ihtiyacı doğuruyor ve muhtemelen yine düşebilir, alim fırsatı verebilir. Ya düşmezse??? 1600 u görürse de ardından bakakalmak var. bu hafta kısmi de olsa bir miktar realizasyon yapmam lazim gibi görünüyor. Bu arada fiziki de tutuyorum ama o hesap ayrı. Grami 185 tl den omurluk...Onlar bebeler için.
Herkese bereketli ve keyifli kazanclar...
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şuan dolardayım ama altına geçmek istiyorum 8 aylığına,zarar edermiyim (altın düşer,dolar çıkar mı) (altına bu aralar balon diyorlar)
8 ay sonra ev alma niyetim var
yada dolardan altına geçmek için belirli bir parametreyi beklemem gereklimi
bu işlerden çok anlamam,yardım lütfen
cevaplar için şimdiden teşekkürler
Gece gece salina salina gidiyor sari kizimiz...
Bu hareketlere yurek dayanmaz....
Dolar da 6.2x
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olamaz, saygılarımla.