Yok dostum paramanya.
Printable View
Yıllık Yönetim ücreti %2
10 yıl tutsan %20 Yönetim ücreti ödemiş sayılıyorsun(Malum kısa vadede hissedilmese de uzun vadede bunlar hep performansa yansıyacak)
100 kiloluk gümüş yatırımı 10 yıl sonunda 80 kiloya düşmüş olacak... Bu Yüksek yönetim ücretiyle uzun vadeli olarak düşünmek ne kadar mantıklı?
Buna benzer nedenlerden dolayı AES petrol fonuna yatırım yapmıyorum. Yıllık %2,9 yönetim gideri var ve petrol fiyatlarına uzun vade baktığınızda AES fonu getirisinin çok düşük olduğunu göreceksiniz. Sadece brent petrol kontratı tutan kişi AES fonundan çok daha karlı uzun vadede... Gümüş fonunun da sonu buna benzeyebilir...
Arkadaşlar burada bir brain storming yapalım.
İyi fonları belirleyelim.
Bilmediğimiz çok fon var.
KUB mesela yeni öğrendim.
Performanslı bir şey.
ak ve yapıkredi fon ların yonetim ucretleri hep yuksek sanırım ,karşılıgını veriyorlarmı bilmem
direkt dovize baglı fonlar var basarılı ,ama direkt dovız tutmayla farkı kıyaslama lazım ,malum stopaj da var
Gram gümüş, gram altın almak varken ısrarla bunların fonlarını almaya çalışmanın mantığını hiçbir zaman anlayamayacağım.
Eğer fondaki altın veya gümüşü (örneğin gldtrf - gmstrf) talep ettiğim takdirde fiziki olarak çekemiyorsam, fonun stoğunu fiziki veya sanal olarak tutmasının bana ne gibi bir etkisi olur?
Günün sonunda payları fona satarak çıkış yapma mecburiyetinde isem, stoğun fiziki ya da kaydi olması çok da önemli olmamalı. Acaba yanlış mı düşünüyorum?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merkez kur %0,68 artış
İjb fonu çıkıyormuş abiler ne diyorsunuz?
Myfinans üstad genciz ama parayı oyuna yatıracak kadar da çılgın değiliz.
Fonu izleyelim biraz.
Nektarin gibiyse vur kaç yaparız.
Kayısı gibiyse zaten TGE var.
Oyun sektörü dehşet derece gelişiyor hocam yatırım olmaz mı iyi
IJP Blockchain fonu ilk gün 1487 kişi ve 17 milyon küsur TL ile açılmış...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJP
12 hisseden oluşan portfoyum bugun %0.92 ile kapatmiş.
Bakalim fonlar ne yapti :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir tutam aldığım aoy resmen battı ( batik gidere kaydettim) kelli felli nin parası daha değerlidir merak etme
Bana altın gümüş fonları çok saçma geliyor boşa verilen yönetim ücretleriyle paralar hiç oluyor tl bazında kazanıyorsun ama grama vurduğun zaman zarar oluyor dediğim gibi sadece fon yönetimini besliyorsunuz bu fonlara yatırım yaparak
Altin fonlarinin icerigi incelenirse baska dusuk riskli veya risksiz araclar da bulunuyor ve bu araclar keskin dususlerde bir nevi fren mekanizmasi sagliyor
Fonun pozitif getirilerinde de cok ufak da olsa destek sagliyor fonlarin mantigi bu
Ayrica psikolojik etmeni de var sanal gram veya byf alinirsa surekli goz piyasa degerlerinde oluyor ve alip satma refleksi ister istemez olusuyor ama tabi bu bahsettigim tamami ile kisisel tercih ile alakali
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TGE -%0.22
Su kaynatmaya başladı.
Kur da gitti.
O avantajı da yemiş teres...
Altın fonları hakkında kaçırdığınız bir husus var. Altın fonlarında altına dayalı faiz veren kağıtlar bulunmaktadır. Bu kağıtlar stabil ortamda da getiri sağlar. Spot altında böyle bir şey. Diğer metal fonlarında bildiğim kadarıyla böyle bir zamazingo yok. Bu yüzden uzunca bir süre tutacaksanız spotla aynı olaya çıkabilir. İkinci olay da fiziki teslim. Fonda gerçek metal bulunması ve fiziki teslim arasında fark var. Fonun mahsuplaşması TR'de para üzerinden olur. Burada TCMB kurları endikatiftir. Kur diyelim 8.50 oldu merkez 8.00 açıkladı. 8.00'den malı alırsınız. Ama elinizde külçe varsa satabildiğiniz fiyata satarsınız. Düşük fazla duruma göre. Bazı fonlarda türev işlemler görüyorum. Bu güzel durum. Ama kuru hedge etme ötesine gidemiyor gibi. Belki bu tip fonlar daha agresif olsa düşünülebilir. İşin özü kayısı değil nektarin istiyoruz.
Ya öyle tabii altına dayalı faiz veren kağıtlar tutuyorlar lakin uzun süreli grafikleri incelendiğinde hep altından geride kalmış yani bu ölçüde mantıksız oluyor ben eğer altın katılım fonu vs alıyorsam altından daha çok getirmeli hiç yoktan yoksa mantığı olmaz ki haa kısa süreli al satçılar için mantıklı arada bir kur farkı olmuyor ama zaman kaybı var bekliyorsun satmak için anında satım yok bu yüzden hala mantıksız geliyor bana
Mkk da güncel fon fiyatlarını göremiyorum tüm fonlar cuma fiyatında görünüyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?