"Türk işadamlarına" mi? yoksa sadece 2-3 Türk şirketine mi? :drunk:
yiye yiye bitiremedi domuzlar memleketi
Printable View
https://cen.acs.org/business/Expensi...99/web/2021/11
nereye baksam, gübre fiyatlarının 2-3e katladığı bilgisini görüyorum. artışın büyük kısmı Ekimden itibaren olmuş durumda. yukarıdaki linkteki grafite bu durum çok nettir. son çeyrekte Toros'ta rekor karlar görmeliyiz.
Yatırımcının, Tekfen hakkındaki algısının inşaattan gübreye döndüğü oranda, sadece bu durum bile tekfende çok pozitif fiyatlamaya yol açmayı hak ettirecek şekilde etkili olur. daha önce yaptığım paylaşımlarda da yurtdışı verilerden de görüldüğü üzere bu trent öngörülebilir zaman süreci içinde devam edecek (gübre fiyatları yüksek kalmaya devam edecek). Nutrigen (Dünyanın en büyük gübre firması; https://theagrinews.com/6-worlds-big...mpany-in-2018/) firmasının değerlendirmelerini paylaşmıştım. Şu linkte de bu durum detaylı açıklanmış:
https://www.nutrien.com/investors/ne...ises-full-year
Torosta son çeyrekte kar rakamı çok yüksek olacaktır.. gerekçler:
1-döviz baında artan fiyat,
2-kurdaki artışın satışa getirdiği faydanın, maliyete getirdiği külfetten aaçık ara önde olması.. üstelik maliyetlerin bir kısmı TL ve bir kısmı da saibt (örn amortisman).
bunlara ek olarak bir de kapasite kullanım oranı artarsa; çok sıradışı bir Q4 olabilir.
inşaat işi yatırımcının alkgısını gereksiz ve olması gerektiğinin ötesinde bozmuştuır. osa, bir süredir şirketin karlılık bakımından amiral gemisi Gübredir: (Diğer işlerinin yanında) Tekfen bir gübre firmasıdır..
Bizim bilmemizin onemi yok onemli olan bunu piyasaya anlatmaktir. Rekor kar gelir evet haklisiniz ama bu kagidin performansina yansir mi zannetmiyorum. Bu haysiyetsiz yonetimin veya tahta yapicisi kimse onun kagit uzerinde baskisini gormuyor olamazsiniz. Global piyasalarda gelecek satis dalgasi geldiginde ilk tokatlanan biz oluruz yine merak etmeyin
evet dökülün bakalım 20 liracılar :kahkah:
https://www.dunya.com/sektorler/tari...-haberi-642016
Bu arada kullanimin azaldigini da unutmayalim. Tl bazinda satisimiz artabilir ama tonaj olarak dusecektir
yönetimin durumunu görmüyor değilim (bkz son 1 haftadaki yazılarım). konu hakkında soğukkanlı oluşum sizi yanıltmasın.. unutmayalım ki yatırımıcının hisseye ilgisinin arttığı noktada kötü yönetim de yükselişe mani olamaz. hisse fiyatını birisi yönetiyorsa, o da daha yüksek bir noktadan fiyatlama yapmaya zorlanacaktır. karın olduğu yere yatırımcı gelir. en azından temel motivasyon şu olur: bu şirket iyi bir temettü hissesi, çok ortaklı bu yapının sevdiği bir şey: temettü almak.. bence hisse geri alımını da bu sebeple yapmadılar. nakti temettüye saklıyorlar.. ortaklar temettüsünğü alıp, kendileri ayrıca değerlendirmek istiyorlar.. bu konjonktür içinde bu hissenin mukayeseli avantajı (hisse olarak); artan kar ve yüksek temettü verimi olur..
Benim bilgime göre, mevcut mevzuat gübre ihracatını kontrole tabi tutuyor (liberal olmaktan çıkarıyor) .. yani yasaklamıyor.. bu durumda; TRde tüketim kısılırsa, kamu otoritesinin ihracata talep bazında "hayır" diyeceğini zannetmiyorum.. yani; azalan yerli talepten artan kalan kapasiteyi ihracat için kullanabiliyor olmalılar.
genel iş bilgime göre değerlendirme yapıyorum. şirketin gübre işini derinlikli bilen varsa ve bizle de paylaşırsa memnun oluruz.
ihracat kimi gübrelerde yasak, kimi gübrelerde serbest:
https://www.dunya.com/ekonomi/organi...-haberi-637743
Spek Cemal ağayı istemiyor foruma[emoji23]
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.oyakyatirim.com.tr/haber...secti-fnc-news
Gübre işimizdeki teknolojiye ve süreç iyileştirmeye yönelik yatırım haberi.. bir kaç gün önce de yatırım teşvik belgesi aldığını görmüştük (bilgi değeri: teşvikin parasal değerindne ziyade, teknik kapasite/yetkinlik artışıdır)..
bizim de bu rüzgardan yararlanmamız için; yatırımcının tekfen hakkındaki paradigmasının/algısının inşaattan gübreye kayması çok değerlidir. gübre/kimya işi, karımızın ilk 9 ayda %69unu oluşturuyor.. amiral gemimiz bir süredir gübredir. global haberlere bakılırsa, gübre talebindeki bu artış ve yüksek fiyatlar en az 2022de de devam edecek..
bu konjonktürde; eğer, CFS PP yatırım kararıın teknik/mali/yasal fizibilite şarları olgunlaşırsa (özellikle "yasal" şartlar); Toros'u da halka açmak için konjonktür (gübre fiyatları dolayısıyla) çok olgunlaşmışken; şirket için bir fırsat penceresi açılmış olur. şirket mutlaka CFS PP işine bu dönemde enerjisini önceliklendirmelidir. Torosun kısmi halka açılması dahi büyük finansal kaynak sağlar.
Tutmayın çıldırdı 20.06
bak, söylene söylene kızdırdınız işte sonunda
20 den sonra hareketlerin yukarı doğru sertleşebilme ihtimali olabilir diye düşünüyorum.....
endekse sıkı bir düzeltme gelmese bari bu günlerde.....
Bütün sorun Cemal beydeymiş
20 yi geçti....gitti cemal aga. .daha uğramaz buralara :)
ah keşke tavın iki haftada yaptığı hareketin bir benzerini de teko sen yapsan ne güzel olurdu.....
portföyde coşmayan bi sen kaldın.....
her daim portföyden eksik etmediğim......
tav / tekfen / şişe
üç sağlam kale ile yola devam....
Hemen gaza gelmeyin 35-40 tl olmadan bu forumunun gediklilerinin hicbiri zarardan kurtuldum diyemez . 4 dolar altinda olan her rakam benim icin kabul edilebilir degil bu firma icin
Ak yatırım 30 tl eder diyor
Ak yatirimin ben ** , en az 60 tl olmali bu kagit
Düşük momentumla biriktirmeye başlıyoruz.
Esen kalın
50 tl lazim ki baska yerlere koymaya baslayalim
katardan bir haber mi var acaba, hem de haftalar öncesinden bilinen.. garip garip işler oldu çünkü
dolar bazlı 2016 dayız. çok da şey etmeyin yani
sizinle aynı fikirdeyim:
1-şirket hem mevcut finansaallarına göre iskontolu, hem de
2-önümüzdeki çeyreklerdeki gübre işinde görülen potansiyele göre; ayrıca fırsat sunuyor..
varsın inşaat hiç olmasın.. diğer latent/açığa çıkmamış/kenarda bekleyen işler de cabası..
tüm bunları düşününce; bu fiyatların bizi heyacanlandırmaması lazım.. ama tabi ki; uzun süredir süründüren fiyatların makul seviyeye doğru gidişe başlaması da iyi ve olağandır..
13,70 ve altında çooook ucuzdu.:whistling:
yani zirve / 2 altında iken....
o zaman yüzüne bakan yoktu tenekenin üç ay öncelerde...
20 üstünde alan alana.:):)
heralde anca değeri anlaşıldı tekonun...
kimler aliyor bugun?
19.80
20.80
80 takıntılı bi abimiz var.:)
eski günler geldi aklıma
:):)
böyle bir günde cemal aga yok olacak iş değil yahu.:)
gene kepçe telefon hatlarını mı koparttı yoksam.:)
:):)