borsa testere olunca moraller düşüyor.
Printable View
Sağol moza dostum.
Eskiden yillarca soda da 7 ile 3 kusur bant arasında gidip gelirdi, bölünür yine aynı yere gelirdi. Belki böyle yapmayacak sindirecek, bilemem..
Temettü konusu malum yatırımlar çok, araya ABD de liman olayıda girdi. Ne kadar sizlanilsa haklısınız. Ama adamların yaptığı yatırımlar öyle böyle degil, çok para gereken durumlar oluşuyor.
Petkoya gelirsem tam 3 yılı doldurdum ve alıştım ya da alistirdilar veya alışmak zorunda kaldım 😊 .
4 hissemin ikisi efsaneler arasına girerken diğer ikisi beni efsaneler arasına soktu, maalesef hayat dört dörtlük olmuyor bazen. Herşeyin zamanında olduğunun farkındayım. Ytd
Testereye devam edecek gibi de duruyor, bir nevi hisselerin sert yukselislerinin sindirilmesi de denilebilir. Tabi tüm hisselerin değil..
Yabancı zaten yok, millette para yok, halka arzlarda çok, arzlar arttıkça da paranın yayılması anlamı doğuyor, şirketlerde veya tahtacilarda kendi dinamiklerince hareket ediyor. Meydan boş olunca böyle oluyor maalesef.. istedikleri gibi at kosturabiliyorlar sanki.. ytd
Herkese iyi bayramlar.
Bayramımız mübarek olsun.✋🇹🇷✋
Neden bu kadar satış yiyor? Bilgisi, fikri olan var mı? Teşekkürler
şise yine benim önümde durdu
hedef benmiyim tayfun abiii
svg
40.24 den şişe hisseleri haneme hayırlı olsun
13 Nisan dan bu yana ilk beşte şişe alan satanlar arasındaki fark sadece -800bin ama hisse 45,38 tepeden 38,56 ya geldi. SPK nın buradaki harekete göz atması gerekli. Piyasa üzerinde ki etkisi de malum.
Kendi aralarında top çevirip hisseyi 15% aşağı bastılar.
genel kurulda tepelerden aldınız düşüşlerde almıyorsunuz dedim bize akıl veriyor dedi başkan..
40 dan da düştü aşağı. herhalde 10 lira olacak bu gidişle..
valla azdan az çoktan çok gider. istersen 1 tl yap.... hodri meydan
Teknik olarak dolar bazlı fibo desteğinde..Dolar bazlı orta vade ortalamaya da yakın...
Yani buradan dönmesi ve yukarı tepki vermesi lazım..
Uzun süredir uğramamıştım. iyi fiyata gelince alım yaptım...
Topikte ölmüş bu arada...Canlanır umarım..
PD/DD 1,51 e geriledi, şirket yönetimi bu noktada da hissesine destek olmazsa ne zaman olur? Geri alım yapmak için karar almalı.
Şişe bu saatte bilanço atıyor..
Hadi hayırlısı
KAP: SISE [ ] TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş. Kar veya Zarar Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1143797
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...87c901a6781428
Hayırlı olsun..
Maşallah..
Basın Bülteni
ŞİŞECAM 2023 YILI İLK ÇEYREK FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI
ŞİŞECAM’DAN İLK ÜÇ AYDA 28,4 MİLYAR TL’LİK GELİR
4 kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini
sürdüren Şişecam’ın 2023 yılı Ocak- Mart dönemindeki net satışları 28,4 Milyar TL (1,5 Milyar
dolar) seviyesine ulaştı. Bu dönemde Şişecam’ın toplam satışları içerisindeki uluslararası
satışlarının payı yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin, yılın ilk çeyreğindeki toplam
yatırımları 2,8 Milyar TL (149 Milyon dolar), ihracatı ise 275 Milyon dolar oldu.
Şişecam 2023 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı Şişecam’ın 2023 ilk
çeyreğinde konsolide net satışları 28,4 Milyar TL (1,5 Milyar dolar) seviyesine ulaşırken, Türkiye’den
yapılan ihracat ile, Türkiye dışı üretimlerden yapılan satışların toplamını ifade eden uluslararası
satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti. İlk çeyrekte 1,3 Milyon
ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 1,1 Milyon ton soda külü ve yaklaşık 908 Milyon ton endüstriyel
hammadde üretimi gerçekleştirdi. Şirketin, yılın ilk çeyreğindeki toplam yatırımları 2,8 Milyar TL (149
Milyon dolar), ihracatı ise 275 Milyon dolar oldu.
Şişecam’ın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Şişecam Genel Müdürü Görkem
Elverici şunları söyledi: “Global arenada süregelen ekonomik ve jeopolitik riskler devam ederken, cam
ve kimyasallar sektörlerinin güçlü küresel oyuncusu olarak bu dönemde de akıllı teknolojiler ve yetkin
insan kaynağımızdan aldığımız güçle sürdürülebilir başarıyı yakaladık. Küresel ölçekte artan maliyetler
ve hiperenflasyon ortamında, etkin maliyet yönetimi yaklaşımımız ve stok optimizasyonuna dayalı
yönetim anlayışımızla belirsizliklerin gölgesinden ustalıkla çıktık. Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın
ilk üç oyuncusundan biri olma hedefiyle yolumuza devam ederken iş kollarımızın tedarik süreçlerinin
önündeki engelleri kaldıracak isabetli yatırım kararları aldık. 88 yıllık geçmişimizden gelen üretim
gücümüzü gelecek vizyonumuz ile harmanlayarak değer yaratan büyüme yolculuğumuza devam ettik.â€
Şişecam’ın 2023 yılının ilk 3 ayında hayata geçirdiği önemli yatırımlara ve öne çıkan projelerine de
değinen Görkem Elverici açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şişecam, her dönem olduğu gibi 2023 yılının ilk
çeyreğinde de büyüme hamlelerini bütüncül bir kalkınma yaklaşımı ile sürdürdü. Bu çerçevede 2023
yılı Mart ayında Tarsus ve Mersin’de iki stratejik madencilik yatırımı kararı aldık. Bunlardan ilki devam
eden düz cam yatırımımızı gerçekleştireceğimiz Tarsus OSB’deki arazimiz içinde yeni bir kum
hazırlama tesisi yatırımı, diğeri ise Mersin’de yer alan kalker ve dolomit işleme tesisimizin kapasite
artışı.
Yine Mart ayında, ABD’de doğal soda külü yatırımımızın lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yatırım
daha açıkladık. Bu ülkedeki mevcut ortağımız Ciner Grubu ile birlikte Kaliforniya’da bir liman işletmesi
yatırımı kararı aldık. Bu plan kapsamında Şişecam Chemicals USA, devam etmekte olan soda külü
yatırımının potansiyel ihracatında kullanılacak lojistik altyapıyı kurmak üzere Stockton Liman İşletmesi
Projesini yürütecek olan Denmar US LLC’nin yüzde 50’sine ortak oldu. Tedarik zincirlerinde yaşanan
küresel aksamalar nedeniyle oluşabilecek riskleri yönetmek ve yatırımlarımızda sürdürülebilirliği garanti
altına almak amacıyla attığımız bu adımlara önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.â€
İkinci çeyreğin başında Şişecam'ın, Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş.’nin tek pay sahibi olmasıyla ilgili
bilgi veren Elverici; "Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle
çalışmalarımızı sürdürürken Nisan ayında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Şişecam
Çevre Sistemleri A.Ş.'deki yüzde 10'luk hissesini satın alma opsiyonumuzu kullanarak şirketin tek pay
sahibi olduk. Attığımız her adımda daha iyi bir gelecek vizyonuna hizmet etmeye ve yapacağımız yeni
proje ve yatırımlarla geri dönüşüm sektörünü büyüterek gelişimini desteklemeye devam edeceğiz.
Global bir şirket olarak sürdürülebiliği odağına alan önemli hedeflerimiz var." dedi.
Sürdürülebilirliği iş modelinin temel unsuru olarak belirleyen Şişecam’ın yaşanabilir bir dünya
vizyonuyla önemli adımlar atmayı sürdürdüğünü vurgulayan Görkem Elverici, bu adımları şöyle
açıkladı: “Şişecam, ilk çeyrekte sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyecek bir karar aldı ve dünyanın en
kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global
Compact) imzacısı oldu. Global Compact Sözleşmesi; insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve
yolsuzluk konularında belirlenen 10 ilkeden oluşuyor. Şişecam olarak, sürdürülebilirlik yaklaşımını, bir
zorunluluk değil önemli bir sorumluluk olarak ele alıyor, platformun 10 ilkesini benimseyerek tüm strateji
ve operasyonlarımızı bu evrensel ilkelere uyumlu hale getirmeyi amaçlıyoruz.â€
Görkem Elverici, on binlerce can kaybına neden olarak Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketiyle ilgili
olarak da "Şubat ayında Türkiye'yi ve Suriye'yi kapsayan geniş bir alanı derinden sarsan yıkıcı
depremler yaşadık. Bu depremlerde paydaşlarımızdan ve iş ortaklarımızdan kayıplarımız oldu.
Felaketin ilk gününden itibaren harekete geçerek bölgedeki paydaşlarımıza ve vatandaşlarımıza sürekli
destek sağladık. Deprem bölgesinde bulunan müşterilerimizin ödemelerini ertelerken, tedarikçilerimize
erken ödeme yaptık. Zorlu bir dönemde ihtiyaç sahibi paydaşlarımıza ekosistem finansmanı ile destek
olduk. Ayrıca bölgede uzun vadeli kalıcı çözümler üretebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu
zor zamanları dayanışma ile aşacağımıza ve yaraları birlikte saracağımıza inanıyoruz. Bu vesileyle,
yaşanan elim felakette sevdiklerini kaybedenlere en içten taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.
Şişecam Hakkında
Temelleri 1935 yılında tüm dünyanın saygı duyduğu global lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda
Türk cam sektörünü kurmak amacıyla atılan Şişecam bugün, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel
oyuncudur. Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet
gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında en büyük iki, cam ambalaj ve düz cam
alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer almaktadır. Şişecam, dünyanın en büyük üç soda
külü üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.
Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm
iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan,
Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve
ABD’de yürütmektedir.
Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri
olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital
altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 88 yıllık deneyim, 24 bini aşkın çalışan,
dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, “Küresel
Mükemmellik†stratejisi doğrultusunda ve tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşım ile
büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve
entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve
yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim
için kullanmaktadır. www.sisecam.com.tr
Şişe'nin bilançosu bu kadar kötü bekleniyor muydu?
Sayın emregunes 2022/3 karı 3,58 milyar (satışlar 16,97 milyar TL) , 2023/3 karı 2,36 milyar TL. Satışlar 28,34 milyar olmasına rağmen hem de. Bilançoyu detaylı incelemedim yatırım vs den dolayı ise anlaşılır ancak yok öyle değil ise kar marjı muazzam düşmüş.
Syg.
Gelen net kar beklentilern biraz üstünde.
Hasılat ve favök artışı bence iyi. Çok kötü bilanço demek ne kadar doğru olur bilemiyorum...
Geçen seneye göre baz alırsanız tüm şirketler daha kötü bilanço getirdi ve bu zaten bekleniyordu...
2.çeyrek daha iyş gelecektir. Enerji indirimi vs.sebebi ile.
Hayırlı olsun bilanço, kötü bir bilanço değil bana göre geçen yıla kıyasla net kar rakamını bu çeyrek vergi gideri düşürmüş 2022/1.Ç'te 62milyon vergi geliri varken bu çeyrek 1.4 milyar vergi gideri doğmuş, 2022 ilk çeyrekte vergi öncesi karı 3.640 milyar iken bu çeyrek 4.160 milyar olarak gerçekleşmiş ayrıca bu çeyrekte deprem için yapılan 225 milyon bağış var.
Hayırlı olsun, arkadaşlar. Ytd
Kurum hedefleri...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0395425612.jpg
uzun bir aradan sonra şişeci forumdaş'larım merhaba,
üzgünüm bende şişe den azıcık aldım ondan düşüş oldu :)
Hakkınızı helal edin
35.00'ten 17 milyon lot işlem olmuş (Özel emir sanırım) ; bugünkü isteksizliğin sebebi olabilir
35 liradan hisse satıyorsan ederin bu mudur ?
Özel emir niyedir. Toplu alınıyor olabilir ama alan kişi yarın satarsa ne olur ?
Canımı sıktı bu satış.. Saçma sapan bir iş..Açıklama gelir umarım..
29 kasim 2022 aynisi olmuştu o zmanda 50 milyon lot ozel emirle o günkü kapanış fiyatının altından satılmıştı geri aldığı lotlari elden çıkarmak zorunda tahtayı bozmadan ozel emirle vermişler işte sıkıntı ne anlamadım gayet normal bir iş .
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geri Alınan Payların Elden Çıkarılması
A+ A-
Özet Bilgi
Geri alınan payların elden çıkarılması
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Geri Alınan Payların Elden Çıkarılması
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
30.11.2022
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
İşleme Konu Ortaklık
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.
İşlemi Gerçekleştiren Ortaklık
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.
İlgili Geri Alım Programının Tarihi
26.02.2021 - 30.06.2022
Açıklamalar
Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili mevzuatı hükümlerince, 26/02/2021 ve 30/06/2022 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile açıklanan geri alım programları kapsamında geri alınan paylarından 17.000.000 lot, 10/05/2023 tarihinde Borsa Istanbul'da blok satış yöntemiyle, 35,00 TL/hisse fiyattan Efes Holding A.Ş.'ye satılmıştır. Bu işlem sonucunda Efes Holding A.Ş.'nin Şirketimiz sermayesindeki payı %6,09'dan %6,65'e yükselmiştir. Efes Holding A.Ş.'ye satışı gerçekleştirilen hisselerin transferi sonucunda Şişecam'ın geri alınan payları toplamı 59.291.573'ten 42.291.573'e gerilemiş olup, bu payların Şirketimiz sermayesi içindeki payı ise %1,94'ten %1,38'e düşmüştür.
Geri Alınan Payların Satışı Tablosu
İşleme Konu Pay Kodu
İşlem Tarihi
İşleme Konu Payların Nominal Tutarı (TL)
İşleme Konu Payların Sermayeye Oranı (%)
İşlem Fiyatı (TL/Adet)
Kalan Payların Sermaye Oranı (%)
Gerçekleşen Kazanç/Kayıp Tutarı (TL)
Varsa Bu Paylara Bağlı İmtiyazlar
SISE
10/05/2023
17.000.000
% 0,56
35
% 1,38
291.560.383,85
-
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
PDF Olarak İndir Word Olarak İndir Excel Olarak İndir
Yazdır
Veri Analiz Platformu
Yatırımcı Bilgi Merkezi
Borsa Günlük Bülteni
SPK Bülteni
Gayrimenkul Sertifikaları
KAP'daki açıklama böyle.
Alan kişi şirketin ortağı zaten satmaz. Ayrica böyle toplu satışta tabiki iskonto normal kabul edilebilirM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
35 TL den 17milyon adet alarak parayı bağlayan; herhalde onca malı trade için, 3 kuruş yukarıdan vermek için almıyor. Parasını enflasyon kaynaklı erimeye karşı korurken, kur artışına veya yatırım yapabileceği bir emtiadaki olası artışa göre de daha fazla getiri elde edebileceğini, kazanacağını düşünüyor. Burada sıkıntı nedir? 35 TL bu hissenin dibidir diyor aynı zamanda.
Selamlar;tarihi tam hatırlamıyorum ama altı ay oluyordur herhalde o zaman da buna benzer bir toplu satış olmuştu,yanılıyor olabilirim 37.80 tl idi.Tamam burası dip demiştik o zamanlar.Şimdi oldu 35tl dip.
Herşey göreceli zamana göre.
Bilgi olsun,yatırım/al/sat tavsiyesi değildir.