bir yeşil yaktıramadınız birazdan el atıyorum :kahkah:
Printable View
bir yeşil yaktıramadınız birazdan el atıyorum :kahkah:
Sayın keko, RABBİM acil şifalar versin.
beril hanım çıktı mı tv ye?
Geçmiş olsun. Allah tüm şifa bekleyenlere yardım etsin.
Yine sayfalarca gereksiz muhabbet dönmüş.
Daha önce yazmıştım yine yazacağım, keko'nun yazdıklarını görmesem bu hisseye ilgi duymazdım. Paralı satılan raporlar gibi hap bilgileri anlaşılır dille yazmıştı (hala da yazıyor). Allah razı olsun..
Arkadaşlar "hayat kısa, kuşlar uçuyor".. Tavsiyem gereksizleri engelleyin, mesajlarını da etiketlemeyin, biz de maruz kalmayalım.
Selamlar..
son günlerde hızlı yürüyen tüm hisselerde baskı var.. yeni bir kap vs hikaye anca çok çok sağlam bir iş gelirse anca :)
tahtacı başkanlar ne zaman tamam derse onu bekleyeceğiz.
bekleriz tahtacı başkan için rahat olsun :)
keko acil şifalar geçmiş olsun
şifa dileyen tüm arkadaşlara teşekürler...gesanımızı da bekleriz sorun değil..bize bu kadar güzel günler yaşatmış bir hisseyi bekleyerek vefa borcumuzu verebiliriz...kendi açımdan ben böyle düşünüyorum...
Halka arzın (Europower) 231 sayfalık bir izahnamesi var.
Merak ettiğim birkaç konu vardı. Onları okudum.
Sayfa 205, d bendi;
d) Tahsisatta belirli yatırımcı gruplarına veya belirli diğer gruplara tanınabilecek ayrıcalıklar ve bu gruplara dahil edilme kriterleri;
Herhangi bir gruba ayrıcalık tanınmamaktadır.
Ayrıca halka arz onaylanırsa, dağıtım oransal olacak. Eşit pay değil. Yani ne kadar çok para yatırırsan, o kadar fazla alacaksın. (Bu tümünü alma anlamında değil. Oran ne olduysa o kadarı alınacak).
iki kelamda gesan forumuna etmek gerek..
alfasta 330 tl den bakın ılk hareket kuvvetle muhtemelen burada bıtecek dedım dıye linç yedım,,onlar aldı dersını tahtada ,,ancak gesan forumunu okudukça keko ya yapılanları gordukce cıddı manada uzuldum..
piyasaya yenı gırmış ettığı lafın ağırlığını bılmeden konuşan ,bılgı bırıkım tecrube yerlerde olan bır suru yenı arkadaşlar var,,,
bunlara tatlı dılle ıkaz yapılmasına ragmen buna aldırış etmeden forumda yazan, bılgı bırıkımını burada paylaşan arkadaşlara saldıran bu tıpler, forumu da çekılmez ve okunmaz hale getırdırler..
hıssenetı ınvestıng ten ayıran en onemlı ozellığı sevıyesı ve kaltesı ıdı ama malesef bu kıtle sevıye ve kalıteyı yerlere sürükledı ..
buradakı bırçok arkadaşa faydası olan ve bugune kadar hısselerıne sıkı sıkıya sarılmasına vermış oldugu bılgı ve tecrubesıyle katkıda bulunan başta keko olmak üzere yanında memetyum,rcan,ıkasemre,muzaffer bey ve ismını sayamadığım degerlı arkadaşlar kusura bakmasın hepsıne kendı adıma teşekkur ederım,,sızler paylaşımlara devam edın lutfen ,,
keko nun özellıkle yurı beyden aktardığı bılgıler altın degerınde ıdı,sağolsun bunları kompleksız,artnıyetsız,beklentısız bır şekılde bızlere aktardı..
bu gıbı forumlar ky nın elı,kolu,gozu konumundadır ama bunun farkında olmayanlar burayı kendı özel mekanı sanıp kendı çukurlarına buradakı arkadaşlarıda çekmeye çalıştılar ,çalışıyorlar ..şirketle alakalı analız ,bılgı,vs varsa paylaşın hepımız faydalanalım ama bunu yapamayıp forumda cıddı manada paylaşım yapan ve faydalı olan arkadaşlara saldırmak tam bır akıl tutulması..aslında bunlar kendı ayaklarına da sıkıyorlar farkında değiller..duvara sert çakıldıklarında bunu anlayacaklar ama biraz gec olacak malesef..bıryandan da uzuldugum; bu yenı arkadaşlara prım verılmesı ve gereklı tepkının gosterılmemesı ,yazık etmeyın arkadaşlar bu forumlar gercekten önemlı bunun farkında olun..
yazacak çokşey var ama bu kadar yeterlı,başta keko olmak üzere faydalı paylaşım yapan butun dostlara teşekkurler..saygılar..
kwon dostum benim en çok zor giden beni pazarlamacı ve fırsatçı olarak itham etmeleriydi...pazarlama altı boş olan bir hisseyi risk maximum iken en zirvelerden ky ya kakalamaktır...oysa biz ta 20 tl den beri buradaydık...bulunduğumuz hisse de şu anda borsanın en beklentili ve kaliteli hisselerinden biridir...orta ve uzunda sabır edecek her yatırımcının kazanabileceği bir hissedir gesan...son bir kaç gündür endeks gevşiyor bir çok hisse zirvesinden %10-20 aralığında geri geldi...gesan zirvelerine yakın olmasına rağmen zirvesinden sadece %7 kadar aşağıdadır...buda gesanın aslında ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor...
Şu an tek istediğim 270 TL üzerinden büyüklerin maliyetlenmesi.. takaslar biraz daha büyüklerin lehine değişirse buralar dip olur.
Hepimizin hedefleri belli beklentileri belli. Mucizevi bir yöntem ortaya çıkmadığı müddetçe girişim elektrik hala geleceğini düşünürsek çok ucuz.
Yeter ki burada mal dağıtımı değil de mal toplama olsun. O yüzden Mehmetyun arkadaştan ricam Aralık birden itibaren takas atabilir mi acaba.
Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni canlı yayını nedeniyle NTV yayın akışında değişiklik olmuş ve Europower Enerji A.Ş Operasyon Başkanı Ayşe Beril Harmanlı’nın konuk olarak katılacağı Yeni Enerji Programı 23 Aralık 2022 Cuma günü 15.30’a ertelenmiştir.
İlgilisine: Nükleer füzyon enerjisi konusunda ABD'de 'tarihi başarı'
https://www.bbc.com/turkce/articles/c1dgy3nz8k1o
LLNL direktörü Dr. Budil, füzyonun elektrik santrallerinde kullanılması için hala önemli engeller olduğunu, ama "Ortak çaba ve yatırımla, temel teknolojiler üzerinde birkaç on yıl sürecek araştırmalarla bir enerji santrali inşa edebilecek konuma gelinebileceğini" söyledi.
Paneller elimizde patlamaz bu kadar zamana :)
Rabbimiz şifalar versin dualarım seninle sayın keko
Son günlerde ki düşüşe gelirsek yatırım fonları yerli olsun yabancı olsun her yıl Aralık ayında kârda oldukları hisselerden satarak blancolarinda ne kadar çok kâr ettiklerini göstermek ister ki fonlarına çok talep olsun
Bu nedenle her yıl Aralık ayında satış olur ve ocakla birlikte hızla alıma gelirler tecrübe ile sabittir
Herkese merhaba,
Buranın özgür bir forum olduğunu düşünüp sadece "tez" üreterek,kimseye hakaret etmeyerek bir şeyler yazdım.
Sebebini anlamadığım, yer yer komikleşen,inanılmaz absürt bir "duygusallık"la karşılaştım.
Ulan uzatmayayim diyorum ama " bir konuda kendi çizdiğin aşırı ayrıntıcı profiline gitmeyen şekilde hareket edip çok abartılı bilgi vermişsin falan filan dedim diye ( Allah aşkında ne var bunda?) Yeşilçam filmlerini yaya bırakacak "melodramlar" yaşandı.
Zaten buradaki pek çok insanın hayır duasını, saygısını,sevgisini kazanmışsın. Demek ki güzel şeylere vesile olmuşsun. E ne diye "ağrıma gitti,zoruma gitti.." triplerine giriyorsun?
RES işine baliklama dalmisim evet,daha dikkatli olmaliydim desen incilerin mi dökülürdü?
Senin çok kisiye hayrin dokundu diye-haşa- bundan böyle Allah katında dokunulmazlığın mı oldu?
"Bak kardeş,çok etkili bir konumdasın ve belli ki bunu da misyon edinmiş hallerin var, o halde bir değil bin düşünüp orta koyman gerekir" dememde ne saygısizliği,art niyeti,bilmem nesi.. var insallah sen de kendine sorarsın.
Ben onca şeye rağmen özür de diledim ama üzülerek görüyorum ki gerçekten değmezmiş!
Farklı bir gözle görmeye tahammül edemediniz,siz bilirsiniz.
O halde görelim bakalım mevlam neyler? Neylerse güzel eyler...
Sn. Ömür daha önce bu Res olayını yazan kullanıcıya "bu veriye nerden ulaşılır nasıl öğrenilir merak ettim" demiştin.Ben de sitenin hakkımızda kısmında yazdığını buradan öğrenebileceğini söylemiştim.Ancak bu seni hala tatmin etmediyse neden yatırımcı ilişkilerine sorup ayrıntılı bilgi almıyorsun? Herhalde en doğrusu buradan öğrenilir.
S.Kekonun kafandaki bu soru işaretiyle alakası nedir, anlamış değilim.
Çünkü aslında Türkiyedeki gelmis geçmiş tüm RES'leri Gesan'in yaptiğini herhangi biri söylese "yok artık" derdiniz ama "O" söyleyince çok fazla sorgulamadan "aaa öyle mi ne güzel,ne büyük şirketmişiz" diye kabul görmesi çok "normal" bir hal almış.
Haaa yok şirkete soracakmışım falan. Yapmayin Allah aşkına! RES verisinin zırvalığı ortada. Bunun nesini tevil etmelerini bekleyeyim ki?
Ya da dün akşamki KAP! Bal gibi biliyosunuz ki sizin gibi deneyimliler dısında neredeyse bi sürü gariban,o haberi yeni sanıp hisse aldı tepelerden.Şirkete sorsan "aaa biz yeni iş ilişkisi demedik ki.. İceriğe bakin" falan diye kıvıracak. Oysa Twitterdaki hesaplarinda zilli görselli "Kap Geldi" kisminda YENİ İŞ İLİŞKİSİ" diye duyurdular.
Neyse yaa.. Tarafsiz düşünen herkes her şeyin farkında. Ne dusunurseniz düşünün. Sanki benim dememle şirketin ya da hissenin asıl ederi mi etkilenecek?
Valla çok doldum bu konuda. Lütfen uzerime gelmeyin. Beni mimleyip geçin,bildiğiniz gibi takılın.
Sn. Ömür kusura bakmayın ama yukarıda yazdıklarınıza bir yanıt vermek gerçekten zaman kaybı.:) Bu dahil.
Saygılarımla.
Ömür arkadaşımız kendi gölgesi ile kavga edebilecek bir yapıda görüyorum..ben durumunu pek parlak görmüyorum..bence önce kafasını toparlaması gerekiyor..ardından da şirketin faaliyet raporlarını tek tek okuması gerekiyor..ardından da forumu baştan sonuna kadar okuması gerekiyor...ardından da aklında kalan şüpheleri foruma değil ,yatırımcı ilişkilerine sormalı..tüm bunlardan sonra yatırımını gözden geçirmelidir..ne ben nede forum onun derdine derman olamayız..bu yüzden de ben bir çaba harcamayacagim...:yes:
Sevgili dostum,kimse kimsenin içini bilemez. Hele böyle bir platformda hiç olacak şey değil. O yüzden Allah yolunu açık etsin. Seni çok önmeseyerek yatırımlarında kararlar alanların sorumluluğu ağır bir iş,o yüzden Allah sana kolaylık da versin. Eğer hakkına girdiysem Allah affetsin. Senin bende hakkın varsa helalihoş olsun. Kal sağlıcakla
Çok büyük geçmiş olsun, Rabbim şifalar versin. Sizlere ve tüm zor sağlık problemleri yaşayan kardeşlere Rabbim kolaylıklar şifalar nasip etsin inşallah. Huzur ve mutluluklariniz çoğalsın. AminRedmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn keko acil sifalar diliyorum..Umarım ciddi bir problem yoktur ...
Bu yazı nezdinde bir de şu ricam var arkadaşlara ..Sıkıntı yaratan uyumsuz arkadaşları engelledigimiz için yazılarını normalde görmüyoruz. Ama cevap için alıntı yapıldığında yazdığını görmüş oluyoruz...Alıntı yapılmadığında görmemiş oluruz ...Çünkü cidden üslubu rahatsız edici cinsten ...
Bir arkadaş 1 Aralık itibariyle takas istemiş..Becerebilirsem atayım..Mobil için tarif edecek arkadaş varsa , daha memnun olurum..
Kıymetli dostlar, böyle bir hesaplama yaptım.
Arzdan beri GES alanındaki belli başlı hisselerin performansları:
Gesan %1731.25 ------F/K 60,82 ---- PD/DD.25,87 (%300 bedelsiz bekleniyor)
Smrtg %1414.29 ----- F/K 221,54 ---- PD/DD.46,40 (%100 bedelsiz verdi)
Yeotk %1300.00 ------ F/K 65,82 ---- PD/DD.26,66 (%300 bedelsiz verdi)
Alfas %448.44 ------- F/K 48,28 ---- PD/DD.37,53
Yanlış varsa belirtirseniz memnun olurum.
Seneye 1 milyar dolar ciro yüzde on beş net kar marjı bize yeter. 3 milyar TL kar. 15 fk min yuzde 50 si var kağıdın. Tabi ben müthiş muhafazakar davranıyorum
https://t24.com.tr/haber/tokyo-da-20...olacak,1079461
Tokyo'da 2025 itibarıyla tüm yeni evlerde güneş paneli zorunlu olacak
Ben sunjuniordan çok ümitliyim. Sirket satış hedefinin yüzde 75 i bile gerceklesse yillik 50 bin satilsa fiyatta 20 degil 15 bin olsa bu şartta bile 750 milyon dolar ciro çıkıyor. Bunun yuzde 55 i gesana düşse en mütevazi hesapla bile 412 milyon dolar buradan geliyor. Ki ben sunjuniordan 500 milyon dolardan aşağı katki beklemiyorum. Trafo inverter gunes paneli satislari devreye girecek ve sürekli montani artan prestiji büyük firmalarla yapilan ges kurulum sözleşmeleri 1 milyar doların küçük kaldığını gosteriyor. Zaten şu an bile sanırım 100 milyon dolardan fazla ihale işinin 2023 cirosunda görüleceği kesinleşti. Belki 2023 cirosuna yansimayacak ama sonrasında uçuracak iş ise depolama tesisi işi. Belki gesan yada eupwr hiç ihaleye girmeye bile gerek duymayacak. Herhangi bir firma ges ihalesi aldığında trafo panel inverter tedarikini europower dan tedarik edecek. Depolama tesisi müteahhitlik konusunda gesandan destek alacak.boyle olunca gelecek demek gesan demek desem yanlış olmaz herhalde.ytd.
Benim de hakkım helal olsun dostum...ben burada bir arkadaşa hakkım nasıl geçebilir ?? burada kendi bilgi ve tecrübelerimiz ile bir şeyler anlatmış isek ve arkadaşlar da bunu dikkate alarak zarardan kurtulmuş iseler veya çok kazanmış iseler işte o zaman küçük de olsa bir hakkımız olabilir...bu tür durumlarda da bana dua edin başka bir şey istemiyorum diyorum...son zamanlarda sosyal platformlarda komisyon karşılığı hisse söyleyen ,tüyo söyleyen yatırımcılar ve guruplar oluştu..bunlar profesyonel davranıyorlar..karşılık olarak maddi menfaat istiyorlar...ben 2010 yılından beridir forumlarda yazıyorum...ben ücretim sadece duadır...o ücreti verip vermemek de kişinin kalitesine kalmıştır...
ben de bu arada kalbini kırmış isem özür dilerim...niyetim kimsenin kalbini kırmak değildir..öyle bir kişilikte değilim...bu forumun da değerini bilmek lazım...en güzel ortamı oluşturmak lazım...burada hepimiz hala öğreniyoruz..bilmediklerimizi bir birimize sorarak öğrenmeye çalışıyoruz...burada hiç birimiz mükemmel değiliz..önemli olan karşılıklı saygı ve sevgi içinde bunu yapmaktır...
geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlara tekrardan teşekürler...benim eşim yine forumlarda oluşan nazar ile hastalandı arkadaşlar...2017-18 yıllarında durdo hissesi almıştım ....kısa sürede %170 kazanmıştım ...biraz da kendimi tutamayarak ve umudunu yitirmiş ky arkadaşlara umutvar olmaları için sermayemin nereden nereye geldiğini söylemiştim..sanırım nazar çektim...o günlerde rüyamda haşlanmış bozuk yumurta görmüştüm..forumdaki arkadaşlar bir yakınınızın amansız bir hastalığa yakalanacağı yorumunu yaptılar...gerçekten de çok kısa bir süre sonra benim hanımım amansız bir hastalığa yakalandı...artık nazar çekmemek adına kolay kolay sermayemden söz etmiyorum...çünkü zararda olan ve bir türlü kazanamayan arkadaşlar da var...onlara da ayıp olmasın tabi nazar da olmasın....bir yatırımcı daima umutvar olmalı..bu borsada her zaman fırsat var..bunun en güzel örneği gesan 9 ayda kaç kat kazandırdı...Yüce ALLAH kuranı kerimde benden umudunu kesenler ancak kafirlerdir diyor...o yüzden de her zaman umut içinde bekleyebilmeli..
bence epdk başkanın söylediği bir yıl içinde yansıyacak olan kısmı olmalı....çünkü başvurlar bir ara 110 milyar dolar idi ve henüz başvuru tarihi de bitmemiş idi..tahminen başvurular 120-130 milyar dolar olarak sonuçlanır ise ve bunlar da üç yıl içinde gerçekleşmesi zorunlu ise yıl başına 40-45 milyar dolar düşer...çünkü yapılan başvuruların yapılması zorunluluğu var...tüm başvurular çok kısa sürede incelenip onaylanamaz...peyder pey olacak işlerdir...onaylanan her başvuru da artık yatırımını yapmaya başlayacaktır...ben böyle düşünüyorum..
patron son televizyon programında yıllık 3,5-4,0 milyarlık ciro beklediğini söyledi...hala onun yanılmasını umut ediyorum...çünkü benim hesaplamalarıma göre son çeyrekte 2-3 milyarlık bir ciro oluşması gerekiyordu...yıllıkta ise 4,5-5,0 milyarlık ciro beklentim vardı...son çeyreğe 2022 yılı ikinci çeyrekteki 1,375 milyarlık kap haberleri + 650-1,375 milyarlık da kap dışı işlerin toplam yansımasının olacağını düşünüyordum..net karın ise 400-500 milyondan aşağı olmamasını bekliyordum...hala bir umut içindeyim..umuyorum ki patron yanılsın...ama doğruya doğru patronun açıklaması ile umudum çok azaldı...
son çeyrekte yine güzel bir kar yapacak ama benim beklediğim kadar olmayacak görünüyor...eğer patronun dediği gibi bir ciro gelirse ?? o zaman alınan montanlı işlerin bitiş tarihinin 4-6 ay değil de 12 aya varan sürelerde gerçekleşeceği anlaşılacak...net kar marjı ise yatırımlar faaliyete girdikten ve oradan karlar yaptıktan sonra iyileşecek..hatta arzdan gelecek nakit ile borçlarını kapatırlarsa bu yansıma daha da hızlı olabilecek...
gelecek yılın tüm karını tahmin edebilmemiz için ise öncelikle ilk çeyreği görmemiz gerekiyor...ilk çeyrekte her halükarda güzel bir bilanço gelecektir...2022 ilk çeyrekte 750 milyon ciro ve 70 milyon net kar gelmişti...bu iki veride de iki katlık bir artış söz konusu olabilecektir diye düşünüyorum...asıl yatırımların etki edeceği ikinci çeyrek olacaktır (patronun tv de söylediği buydu ) asıl güzel yansımalar orada olacaktır...
2023 yılında sektör şirketleri bilançoları ile ve beklentileri ile fark yaratmaya devam edecekler...karlarını kat be kat artırırken diğer sektör şirketlerinde bunlar görülemeyecek....o yüzden de sektör hisselerine olan talep devam edecektir...
2023 yılında arzdan gelecek nakit....sunjuniorun üretimi....enerji depolama işlerinden gelen yüklü işler...trafo üretiminin 4 kat artması...artık binalara ges yapma zorunluluğu..esco işleri...inverter üretimi...simens ile işbirliği ile orta gerilim panosunun satılmaya başlanması...v.b güçlü beklentilerin olumlu etkileri altına girecektir...
şu ana kadar bu beklentilerin hiç biri gerçekleşmemiş ve dolayısı ile bilançolara etkisi olmamıştı...bu güne kadar yapılan çıkışlar sadece kap lara atılan işlerin yaratacağı ciro ve karların beklentilerinin satın alınması idi...asıl büyüme bu beklentilerin gerçekleşip artık bilançolara yansımalarının görüleceği vakitte olacak..yani gesan bir dev olmaya başlayacak ve bunu da ciro ve karları ile gösterecek...bu hisseden maximum fayda sağlayabilmek için 1-3 yıl sabredebilmeli...