Borsa ile ilgili kısım 13. dk sonrası
https://youtube.com/watch?v=95vFvVS1JKU&feature=share
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Borsa ile ilgili kısım 13. dk sonrası
https://youtube.com/watch?v=95vFvVS1JKU&feature=share
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dünya bankası 1,78 milyar dolar destek verecekmiş.
https://twitter.com/ntv/status/16237...42o9ea1Ww67NmA
Savcılığa suç duyurusunda bulununca SPK başkanının bir tarafları çarşafa dolandı galiba. Ulan internete ulaşamayan depremzedeleri fonlara soydurmak nedir ne allahsız kitapsizlar bu kadar mı kudurdunuz be.
Eline çubuk alıp harita karşısına çıkan Herbokologlar gözükmüyor TV lerde.
ben 2.den sonra moralmen bitigim.2 si 7.5 uzeri deprem gormus eve ben yaslari 11 11 ve 9 olan cocugu bir baba olarak nasil sokarim .hadi girdim en ufak sallantida neylerim?
benki nispeten ama nispeten az zarar goren adanadayim.bir marasli hatayli antepli adiyamanli baba ne ruh halindedir dusunemiyorum.hafzalam almiyor.yakinlarini kaybedenleri zaten...insan aklini yitirir.yarabbi sen biz aciz kullarina merhamet eyle.
not eve kisa sureligine girdim fotograflar cektim jeo cu arkadasa attim .dikkat etmem gerekenleri soyledi.bodruna indik baktik.14 katli binanin ortasindaki katlar da birsey yik dendiki 6.katdaki zaten mimar.bodrumada o ve iki muhendisle indim.tv ler bundan sonra artci...vs daha az vs denmis...bayagi yetkili kisilete sormustum.ama nasip.nasipde bu korkuyu yasamak ve cok sukurki YASAMAK varmis.ama cok olum haberleri aliyorum ya.biraz once tarlamuzin altindaki tarlayi kiralayan ogretmen arkadas vardi onun mesai arkadasi ogretmen hanim ve 3 cocugu ve yinevayni kisinin teyzeoglu ve cocugunun enkaz altinda oldugunu ogrendik.kime tel etsek mutlaka enkaz altinda bir yakini var .
Mesai bitiminde Yardım vakıflarının kolileme Sandwich ekmek hazırladık gençler üniversite öğrencileri canla başla çalışıyorlar insanımız oldukça duyarlı insanımız bununda üstesinden gelir kamyonlar giderken ihtiyaç maddeleri götürüp gelirken depremzedeleri getiriyorlar ilk depremzede vatandaşlarımizi misafir etmeye başlandı Allah milletimize zeval vermesin..
Telsiz kullanım ücreti 2013 te çıktı. Daha öncesinde yoktu. Sadece bu ücret gerektiği yerde iletişim için harcansa bugün deprem bölgesinde iletişim hizmet faaliyetlerinde sıkıntı olmazdı. Yani bir vergi çıkarıyorsun adına telsiz kullanım ücreti diyorsun ama acil durumlar için bu toplanan parayla ilgili çözüm sunmamışsın. Benim söylemim bunaydı. Yoksa özel iletişim vergisi de ödüyoruz, kdv de ödüyoruz aynı faturaların içinde.
Elbette devletin destek olması gerekiyor. Devlet neden var, niye organize oluyoruz devlet adı altında?
O bölgedeki zararları zaten tazmin edecek.
Yine o bölgedeki Viop zarar pozisyonlarında devlet karşı taraf olabilir, hesap sahiplerinin adresleri belli.
Sadece varlık fonu vasıtasıyla değil, birçok yöntemle piyasalara destek olabilir.
Geçmiş krizlerde bizde ve diğer ülkelerde de örnekleri var.
Burada önemli olan fiyatlar genel seviyesi. Fiyatlar şu an ne durumda? (Hisse piyasasından bahsediyoruz.)
Örneğin aşırı pahalıysa, fiyatlar balonsa devletin piyasa düşmesin diye müdahale ettiğini düşünelim.
Bu durumda yanlış karar veren yatırımcılara ,milletin vergilerini aktarmış olur. Haksızlık olur.
Piyasayı suni olarak yukarıda tutmaya çalışmış olur, bir çeşit manipülasyon olur.
Örneğin destek alımı yapılacaksa, devlet sürekli pahalı fiyattan mallanmış olur. Bu olmaz, piyasa da bozulmuş olur.
Fiyatlar genel seviyesi çok düşükse, örneğin Ukrayna Savaşı çıktığında olduğu gibi piyasa çöp fiyatlarındaysa;
O zaman pek müdahaleye de gerek yok zaten, yüzde 5-10 düşüş sonrası piyasa kendiliğinden de toplayabilir.
Bu yüzden devlet müdahalesine, hangi şekilde yapılacağına ekonomi bürokrasisi karar verecek.
Şu anda bunları düşünüyor olmaları lazım.
Tedbir, paket olmadan açılmaması gerekir.
Bana sorarsanız, müdahale gerekiyor.
Zaten bir düşüş trendi sonrası oldu olay.
Fiyatlar genel seviyesi çöp durumunda değil ama normalin altında.
Devlet buradan destek alımları yapsa, zarar etmez.
Bir de şu andaki ekonomi zaten bozuk, döviz yok, kur sorunu var, kırılgan haldeyiz.
Depremle maalesef iyice kırılgan hale geldik.
Erken davranmak gerekiyor, normalde kırılgan ekonomi olmasaydı, fiyatların biraz daha düşüşüne izin verilebilirdi.
Devletin görevi 'piyasa düşmesin' değil, 'piyasa yıkılmasın'.
Piyasa yıkılırsa ne olacak diye düşünenler olabilir.
Daha ucuzdan mal alırız, nasılsa toplar diye düşünenler olabilir.
İşte öyle olmayabilir, kendi toplamayabilir.
Müdahale etmek istendiğinde geç kalınabilir ve maliyeti daha fazla olabilir.
Borsanın ne işe yaradığını, ekonomiyi vs.. anlatmak gerekiyor da uzatmayayım.
Sonu iyi olmayabilir, sistem riskleri doğurabilir.
Ulusal güvenlik sorununa kadar başka sorunlara yol açabilir ekonominin bozulması, çöküşü.
Cahil insanlar bunları anlayamayıp öngöremediği için çimentoların tavan olmasına kızıyorlar.
Bolu çimento örneği verdim, 99 depreminde.
İlk Bolu, sonra diğer çimentolar, sonra Ereğli ile kalktı piyasalar.
Bu tesadüf değildi.
Çimentoların tavan olması kimsenin gözüne batmasın, kimseye bir zararı yok.
İlk gün İsdemir'e rağmen Ereğli de artıya geçmişti.
Piyasayı kurtarıp, panik ve korkuyu dağıtacaklarsa bırakın alan alsın, tedbir getirmeyin.
Ne yapacaklarını bilmiyoruz, belki seçim sonrasına kadar da kapatabilirler.
Yakın zamanda açmayı düşünüyorlarsa, benim fikrim;
Alınabilecek tedbir, önlem olarak diyelim 15 madde hazırladılar.
Her 3-4 günde bir 3-4 maddeyi, tedbir paketi olarak açıklamalılar.
Piyasalar durulana kadar bu devam etmeli.
(Not: Çimento hissesi elimde yok. Yüzde 50 nakit, yüzde 50 hissem var.
Kişisel olarak ne yapacakları bana fark etmiyor.
Bu dönem hisse satışı kesinlikle yapmayacağım, short açmayacağım.
Bu dönem para kazanma amacım yok.)
Anlaşılan o ki belli bir zararı kabul etmek gerekecek yok sürekli kazan kazan nerede öyle devran sadece panik etmemek lazım.
99 depremine benzer bir ortamda olduğumuzu farzetsek o günkü gibi düşüş olacağını var saysak cuma kapanışından %20 düşüş ve orada stabil olsa çokda büyük bir sıkıntı olmaz.
Hiç para kaybetmemiş yeni yatirimcilarin bu şok ile feryadlarina bakmamak lazım kapanış fiyatından satmak isteyen çok kişi vardır hatta dibine kadar short basacak onun için su akar yolunu bulur.
https://twitter.com/sevdaturkusev/st...woer7HGoc4Y0Iw:bravo::bravo::bravo:
Her 99 depreminde borsanın verdiği tepkiye bakıyor ve %20 düşüş normal diye düşünüyor. Öncelikle piyasanın ne zaman acilacagina ve açılana kadar ne gibi önlemler alınacak ona bakılmalı. Çarşambaya kadar elle tutulur bir destek vb adım atmazlarea heralde 1 hafta daha kaparpar. Kapalı tutmak en buyik destek şuan. Bir kişi varmı acaba Çarşamba acilsiinda mal alırım yada long olurum diyen. Yoktur heralde. Yani yine dünkü senaryo olur. Bu sefer tüm hisseler taban yada tabana yakın açar. Geri alım yapılacaksada bence acele edilmemeli ve piyasanın kendi dengesi kurması beklenmeli. Sonuçta piyasayı düşüren satıcılar, satış gücünü görmek lazım. Olmaz denen bir çok şey gördük piyasada. Pandemide krdmd 0.90 görmüştü, thy 7 vb. Yeterki saat sapan kurallar icat edip satana engel olucu adımlar atmasınlar. Satmak isteyene meydanı açsınlar belkide satanlar shortlayanlar büyük zarar yazacak. Alanı korumaya çalışırken satanları zengin ediyorlar son kararlarla.
https://twitter.com/birolgurmhp/stat...54323576557568
Bu mesajı atan kişiye göre AHBAP derneği güvenilir değil ve bağışlar buraya değil AFAD a yapılsın isteniyor..
Neden böyle bir twit atmış olabilir ki? Haluk Leventin başında olduğu Ahbap güvenilir değil mi?
Yada AFAD da bilmediğimiz bir yönetimsel sıkıntı olabilir mi? (Bu twit milyonlarca görüntüleme ve çok sayıda olumsuz yorum almış)
https://twitter.com/TurkAvaz/status/...L7pPzZUDVj2iIA
Burda ohal var vur yetkisi var halkın malına cokmenin yagmalamanin bedeli bu olmamalı
Çok daha farklı bu ***lerin videoları insLlah gelecektir...
Çünkü ahbap tek başına afad dan çok daha fazla bağış almıştır...bunu sindiremiyor bazıları...kaldı ki haluk levent işi çok güzel kotarıyor, bakanlarla-kamu görevlileriyle de ters düşmüyor, yeri geliyor onlarla da iş birliği yapıyor...tam olması gerektiği gibi...devir iş yapma devri, kavga zamanı değil..1 dakika bile önemli.
Devlet pala olsun diyorum.
Elinde 3-4 hamle şansı olsun diye 3-4 tane tedbir paketi lazım.
Amaç para kazanmak değil, az parayla piyasayı stabili hale getirmek.
İlk etapta deprem bölgesinden zorunlu satışlar gelecek.
O satışların yukarıda karşılanması lazım.
Yoksa onlara zarar ettirmiş olur.
Benim alış satış kar amacım yok.
Benim için önemli değil.
valla Haluk Levente benim de kişisel olarak güvenim yüksek. Demek ki büyük bir çekememezlik var. Dün Afada ufak bir miktar bağış yapmıştım bugün de Ahbaba yapacağım. Umarım hayırlara vesile olur..
Kızılay başkanının geçen günlerdeki depremde ulaşılamayan yer kalmadı sözlerinden sonra devletin kurumlarına güvenim biraz erozyona uğradı. Sadece Depremzedeler için kullanmak üzere nereye güvenle bağış yapacağımızı şaşırdık..
Böyle bir kurumun başındaki adam daha ilk günden insanlara böyle yanıltıcı bilgi veriyorsa bilemiyorum artık
https://t24.com.tr/haber/kizilay-bas...-geldi,1090288
https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/...event-41943158
1999 depreminde 750-si izmit derincede,
250-si bolu kaynaşlıda olmak üzere bin adet prefabrik konutun çelik konstrüksiyon işlerini yapmıştım.
yaklaşık 40 civarında çalışanın 30 kadarı romen (romanyalı) 10 kadarıda iranlı idi,
boya işleriyle uğraşanlar iaranlıdır,
diğer kaynak vesaire ile uğraşanlar romen idi.
o günlerde hatıra olarak çektiğim görüntüleri benim çocuk video haline getirmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=SqJJf22Olq8&t=121s
Sosyal medyada maalesef sadece iyi niyetli insanlar yok. Her daim hırsız olanlarda orada. Yardım kuruluşlarının sitelerini harf değişiklikleri ile klonlayan hırsızlara karşı dikkatli olmak lazım.
https://twitter.com/ahbap
Ahbap iletişim bilgilerini yukarıdaki linkten edinebilirsiniz.
Afet yardım kuruluşlarının sahte isimleriyle web sitesi kuran dolandırıcılar, bağış toplamaya çalışmaktadır. Online kanallar üzerinden bağış yaparken, bağış yapacağınız web sitesinin uzantısının doğru olduğundan emin olunuz.
Resmi kurum ve kuruluşların, STK'ların web siteleri (gov.tr, org.tr, org) uzantılarına sahip olur. Buna dikkat edin.
Bağışlarınızı E-Devlet, Banka siteleri, bağış kurumlarının siteleri üzerinden göndermeye özen gösteriniz.
AFAD, Kızılay, Ahbap, AKUT vb. kurum ve kuruluş adına sosyal medya üzerinden paylaşılan IBAN bilgilerinin doğruluğuna dikkat edin
Buna benzer başka bir tweette ben görmüştüm. Haluk Levent için zamanında insanları karşılıksız çek ile dolandırdığı ve bir sürü davasının olduğu ve hüküm giydiğindrn bahsedip böyle adama güvenmek mantıklı değil yazıyordu.
Ayrıca inanılmaz miktarlar dönüyor, milyon milyon TL ler.bu para onun ve etfafinda ekibim dediği insanların insiyatifine bırakılmıyor dur sanırım. Hatırlarsınız Seda sayan bile zamanında ordudan sonra en guvenilir 2. Kişi olmustu yapılan arastirmayla. .cok duygusal milletiz. Ben denetim altindadir zaten bu ara başka bir konuyla ilgili yardım kampanyasından sonra su kadar miktarı Kızılay'a aktardık diye bir tweet attığını hatırlar gibiyim.
https://twitter.com/HaberReport/stat...3QKM1tkcA&s=19
Çirkef kadının saldırıya başladığı ilk anın görüntüleride yayınlanmış.
Dağ başına, insanların olmadığı bir yere gidesim var.
yardimlar daditilirken azda olsa dagitim yapan kisiler ne yazikki kendi siyasi goruslerine yakin yerlere biraz toleransli davrana bilirler yardim yaparken afadmi ahbabmi diye bunuda goz onune almak lazim ben yardim yaparken yardim miktarimi ikii esit miktara boluyorum yarisi afada diger yarisi ahbaba ben 99 Istanbul depreminde edremit 19 piyadetugayi2piyade taburunda askerdim depreminde ertesi gunu hemen olay yerine intikal etmistik burada neden mehmetcikten faydalanmadi anlamadim asker enguvenilir organ .
Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerin durumu merak konusu olmuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimle ilgili olarak "14 Mayıs'a yetişeceğini sanmıyorum" dedi.
Soruyoruz: deprem seçim tarihini etkiler mi? Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı? Kafalardaki sorular…
Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor:
“14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum.”
Peki, ya erteleme? Anayasa’nın 78. maddesi savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM’nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini yazıyor.
Akşener Meclis’ten öyle bir karar çıkacağına ihtimal vermiyor. Şunu da ekliyor: “Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.”
Kaynak: dünya.com
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Memur maaşları 11 inde ödenecekmiş
Hiç deprem yokken bili,SUBATA dikkat çekmiştim.Adim Subatciya bile çıktı..
Her hafta 300 mil dolar satan yabancı vardı.. Yani deprem olmada bile bu hareket olacaktı.2 hafta önce bile buralara indik..Deprem durumu daha da şiddetlenirdi.
Malesef borsaya akin eden ky. 20 yıl sonra bir daha tevbe edecek.
Borsa uzun zaman kapalı kalır.kredili işlemler ne olacak?..hergün faiz işliyor.
Gün geçtikçe durumun vehameti gün yüzüne çıkıyor.Malesef 1999 depreminden çok daha büyük bir felaket.
Allahsiz kitapsız troller şimdide yardım eden adamlara laf ediyor. Ulan hepinizi toplasak Haluk leventin tırnağı etmezsiniz. dişine kan değmiş kurttan bile daha tehlikeli oluyor para kokusu almış aktrol sürüleri.
Umarım sonuç ist ve ank belediyelerin topladığı paranın başına gelen olmaz, Ahbap a gelen paranın büyüklüğü ne kadarsa artık, gözlerini oraya diktiler., Ama öyle birşey olursa ben ahbap a yaptığım bağışı geri almak için mahkemeye giderim. Kimse benim bağışımın nasıl kullanılacağına karar veremez, bağış yaptığım yer dışında tabii.
devlet bahçeliyi sahada gören var mı ?
nerede bu devlet
sarayda çayını mı yudumlamaktadır
--millet biraz iyi haber duyalım diye buraya bakıyor...
--felaket tellalları da yangına körük ile gidiyor...